قطعا خودِ شما و یا اطرافیانتان شغل کارمندی را تجربه کرده اید و با قوانین، شرایط و حقوق آن آشنایی دارید. شغل کارمندی مزایا و معایب خاص خود را به همراه دارد که باعث می شود برخی در این شغل بمانند و برخی به سمت کسب و کار آنلاین و راه انداختن شغل آزاد برای خود می روند! حال، با ارتقای دانش مردم در مورد انواع بازارهای مالی و دسترسی آسان به بازارهایی مانند بورس یا ارزهای دیجیتال، قصد داریم در این مقاله به مقایسه شغل کارمندی و معامله گری بپردازیم.
مقدمه
صاحبان مشاغل به کارکنانی نیاز دارند که توانایی انجام کار را داشته باشند، زیرا عملکرد کارکنان برای موفقیت کلی شرکت حیاتی است. مدیران کسب و کار باید مزایای اصلی عملکرد کارکنان را درک کنند تا بتوانند روشهای سازگار و عینی را برای ارزیابی کارکنان ایجاد کنند.
انجام این کار به تعیین نقاط قوت، ضعف و شکاف های احتمالی مدیریتی در سازمان تجارت کمک می کند. اگرچه ارزیابی عملکرد، هرگز سرگرم کننده نیست؛ اما به مدیران مشاغل کمک می کند تا سطح عملکرد هر کارمند را تعیین کنند.
کارمند کیست؟
کارمند در واقع شخصی است که برای کار تعیین شده، دستمزد ساعتی یا حقوق سالانه دریافت می کند. در واقع کارمندان، برای کار خاص یا تأمین نیروی کار در خدمت شخص دیگری (کارفرما) استخدام می شوند. به عبارتی، وقتی فردی رابطه کاری طولانی مدت خود را با مشاغل آغاز می کند، آن شخص معمولاً کارمند محسوب می شود.
<<در واقع یک کارمند در ازای گرفتن حقوق از کارفرما، مهارت، دانش و تجربه ی خود را هزینه می کند.>>
کارمندان چگونه کار می کنند؟
کارمندان در مقایسه با سایر کارگران دارای حمایت های ویژه و همچنین تعهدات خاصی هستند. برعکس، یک کارفرما معمولاً کنترل بیشتری بر کارمندان خود دارد و در نهایت می تواند تشویقی یا تنبیهی به کارمند خود دهد!
به نکته های زیر توجه کنید:
- کارمند یک شخص منظم و طولانی مدت است که برای کار خود یک دستمزد ساعتی مشخص یا حقوق سالانه دریافت می کند.
- عوامل اصلی در تعیین کارمند بودن، عوامل رفتاری، عوامل مالی و نوع رابطه با کارفرما است.
آیا ترجیح می دهید برای شخصی دیگر کار کنید یا برای خودتان؟
امروزه صحبت های زیادی در مورد خود اشتغالی، کارآفرینی و رئیس خود بودن وجود دارد؛ اما برخی اعتقاد دارند، همین که می دانیم سر ماه مقداری پول دستمان را می گیرد، کافی است! برای این که به این اعتقادات پاسخ دهیم و آنها را بررسی کنیم، در ادامه با ما همراه باشید:
مزایای کارمند بودن چیست؟
شما می دانید که در حال گرفتن حقوق و دستمزد هستید.
این که می دانید سر ماه حقوق دریافت می کنید و این حقوق نوسان ندارد و ثابت است، می تواند دلیل خوبی برای انتخاب شغل کارمندی باشد. به ویژه این که چون مقدار حقوق خود را می دانید، به راحتی می توانید برای آن برنامه ریزی کنید؛ اما از طرفی خبری از بیشتر شدن حقوق نیست، مگر اینکه پاداش و یا اضافه کار وجود داشته باشد. در غیر این صورت شما یک حقوق ثابت را دریافت می کنید!
مرخصی های با حقوق دارید!
کسانی که خود اشتغال هستند، ممکن است در برنامه ریزی، آزادی عمل داشته باشند اما برای تعطیلات مجبورند کار خود را متوقف کنند؛ به این معنی که دیگر دستمزد نمی گیرند. اما به عنوان یک کارمند، روزهای مرخصی با حقوق، یک مزیت مشترک است. بنابراین کارمندان به ازای تعداد مشخصی روز در ماه می توانند مرخصی با حقوق داشته باشند، نکته ای که در خود اشتغالی دیده نمی شود!
یک ساختار کاری تعریف شده وجود دارد.
وقتی به محل کار خود می روید، با اطمینان منطقی می دانید که چه کارهایی باید هر روز انجام شود. شما ممکن است رئیس خود را دوست داشته باشید یا نداشته باشید، اما سطح خاصی از راحتی، ناشی از این است که می توانید هفته کاری خود را با اطمینان برنامه ریزی کنید.
مالیات راحت تر است!
وقتی که کارمند هستید، لازم نیست نگران مالیات برآورد شده، مالیات خود اشتغالی و سایر هزینه های مربوط به مالیات باشید. بخش های منابع انسانی شما، این کار را برای شما انجام می دهند.
معایب شغل کارمندی
درآمد محدود
درآمد یک کارمند، اغلب به حقوقِ توافق شده یا نرخ ساعتی محدود می شود؛ به این معنی که محدود شده است و بدون اضافه کاری یا افزایش حقوق، قابل افزایش نیست.
رئیس خود نیستید!
یکی از معایب شغل کارمندی این است که آزادی عمل نداشته و همیشه باید در چارچوب قوانین شرکت عمل کنید، به نکات زیر توجه کنید:
- باید سر وقت برسید و به ازای تعداد مشخصی تاخیر، کسر حقوق خواهید داشت.
- کار برای خودتان نیست و باید تابع همه ی حرف های کار فرمای خود باشید.
- هر وقت که بخواهید نمی توانید مرخصی بگیرید و مرخصی شما در حد قوانین وزارت کار پایان می یابد.
حال که با شغل کارمندی آشنا شدید و مزایا و معایب آن را دانستید، بد نیست راجع به معامله گری در بازار های مالی هم بدانید تا به راحتی بتوانید کارمندی و معامله گری را با هم مقایسه کنید و راه درست درآمد زایی را پیدا کنید.
معامله گر سهام کیست؟
معامله گر سهام، کسی است که برای خود یا یک شرکت کار می کند و سهام را خریداری و می فروشد. آنها همچنین ممکن است اوراق قرضه و سایر ابزارهای مالی را خرید و فروش کنند. معامله گران سهام، معمولاً با بهره گیری از نوسانات قیمتِ سهام موجود در بازار، سود خود را متمرکز می کنند.
معامله گران حرفه ای سهام، ممکن است به طور مستقل و یا به عنوان کارمند در دفتر یک شرکت بزرگ مانند کارگزاری یا سبدگردانی معامله کنند. اگر شما هم میخواهید از معامله گر های پرسود باشید و بازار را مثل کف دستتان بلد باشید، تنها راه آن آموزش و کسب تجربه می باشد.
معامله گر سهام چه کاری انجام می دهد؟
معامله گر سهام، بازار را تماشا می کند و سرمایه های پولی در سهام مختلف را مدیریت می کند. این متخصصان ممکن است در انواع مختلف معامله گری سهام شرکت کنند. از معاملات روزانه و تجارت اخبار گرفته تا دنبال کردن روند ها.
آیا شما مناسب معامله گری سهام هستید؟
معامله گران سهام شخصیت متمایزی دارند. آنها تمایل دارند افراد مشاوری باشند؛ به این معنی که آنها ماجراجو، جاه طلب، دارای قابلیت ابراز وجود، برون گرا، پرانرژی، مشتاق، با اعتماد به نفس و خوش بین هستند. البته برخی از آنها نیز معمولی هستند، به این معنی که آنها وظیفه شناس و محافظه کار هستند. حال شما کدام یک از این شخصیت ها را دارید؟ آیا خود را مناسب معامله گر سهام می دانید یا شغل کارمندی را انتخاب می کنید؟
اگر بعد از پاسخ به این سوالات به این نتیجه رسیدید که معامله گر سهام باشید، به هیچ عنوان بدون آموزش و کسب تجربه به صورت حرفه ای و با سرمایه بالا، پا در این عرصه نگذارید.
مزایای معامله گر بودن
- نیازی به توجیه تصمیمات شما نیست.
- شما همانقدر درآمد بدست میآورید که متناسب با آن آموزش دیده و کسب تجربه کرده اید.
- شما کار میکنید تا خودتان را ثروتمند کنید. (نه دیگری)
- شما در اکثر مواقع خودتان تصمیم می گیرید که چه مقدار درآمد داشته باشید.
- شما آزادی دارید.
- شما امکان استفاده از اهرم یا اعتبار معاملاتی را دارید.
جمع بندی
در این مقاله با هر دو شغل کارمندی و معامله گری آشنا شدیم و احتمالا اکنون می توانید به این پرسش که شغل کارمندی را انتخاب کنیم یا معامله گری، پاسخ دهید.
این که شخص دیگری بگوید کدام شغل مناسب شماست، کار درستی نیست و شما بسته بر مهارت ها و علایقتان شغل خود را انتخاب می کنید. به عنوان مثال در رابطه با معامله گری این نکته را باید اضافه کنیم که بازارهای مالی همیشه به شما وفا نکرده و مثبت و منفی دارند و شما باید از نظر روحی، توانایی برخورد با ضرر و زیان ها را نیز داشته باشید. پس حتی اگر به معامله گری علاقه دارید اما اکنون در جای دیگری مشغول هستید، نمی توان به طور قطعی گفت از شغل خود بگذرید و فقط به معامله گری بپردازید؛ بلکه می توانید در کنار شغلی که دارید، معامله گری را هم انجام دهید!