1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. تحلیل درون زنجیره ای (On Chain)
  4. تحلیل روز شاخص NVT تحلیل آنچین
تحلیل روز شاخص NVT تحلیل آنچین
تحلیل روز شاخص NVT تحلیل آنچین

معامله گران و سرمایه گذاران ارز دیجیتال از روش های متعددی برای تحلیل بازار استفاده می کنند. آن ها برای دستیابی به اطلاعات مهم رمز ارزها ابزارهای بسیاری در اختیار دارند که با توجه به نیاز خود و مهارت های لازم آن، در جهت سودآوری خود استفاده می کنند. تحلیل درون زنجیره ای یا تحلیل On-chain یکی از مهم ترین روش های تحلیل بازار رمز ارزها است که می تواند با نمودار کردن برخی از اطلاعات مهم درون شبکه ارزهای دیجیتال، پی به واقعیت های بسیاری ببرد. بنابراین معامله گران با بررسی این شاخص های درون زنجیره ای می توانند متوجه شوند که چه زمانی قیمت بیت کوین صعودی و چه زمانی نزولی خواهد شد. یکی از این شاخص های بسیار مهم، شاخص NVT است.

شاخص NVT

به شاخص NVT، اسامی دیگری نیز اطلاق می شود. شاخص ارزش شبکه یا نرخ تراکنش نیز مواردی است که نشانگر شاخص NVT است. این شاخص برای اولین بار توسط ویلی وو در سال 2017 پیشنهاد شد تا بتوان توسط آن نرخ P/E بیت کوین را نمودار کرد. شاخص NVT از حاصل تقسیم حجم تراکنش روزانه بر ارزش شبکه بدست آمده و شاخص مهمی برای تشخیص حباب های قیمتی و ارزندگی بیت کوین برای معامله است.

شاخص NVT بیتکوین / حمایت مهم قیمت

25 فروردین 1401

نسبت NVT بیتکوین با تقسیم ارزش شبکه مارکت بر حجم معاملات روزانه که در شبکه انجام و ثبت می شود. در چارت بالا شاهد این هستیم که از سال 2019 قیمت هر زمان به این محدوده رسیده حمایت خوبی از خودش نشون داده که بررسی میکنیم:

  1. یکبار در ژانویه 2019
  2. بار دیگر زمان پاندمی کرونا
  3. ریزش سنگین سال 2021 که تا 29 هزار دلار اومد اما باز هم حمایت شد
  4. بار آخر ریزش ژانویه 2022 بود

این شاخص بیانگر ارزش ذاتی قیمت بیتکوین است که با توجه به دیتاهای بالا محدوده‌های پیشروی قیمت و حمایت NVT به شدت از لحاظ قیمتی جذاب است. نکته جالب این شاخص این است که هم اکنون ارزش ذاتی بیتکوین تقریبا به 10 برابر در 2 سال رسیده و از حوالی 3 هزار دلار به 30 هزار دلار رسیده و تنها دارایی است که تو این مدت کم به این اندازه ارزشمند شده است.

بررسی وضعیت شاخص NVT اتریوم

بررسی وضعیت شاخص NVT اتریومهمان طور که در محدوده حمایتی مشخص شده پس از آنکه NVT به اولین ناحیه مهم استاتیکی خودش رسید، توانست قیمت اتریوم را به یک رشد خوب قیمتی برساند و از این ناحیه قیمت یک رشد خیلی خوبی را شاهد بود. منطقه مهم حمایتی این شاخص کادر قرمز رنگ است که در ریزش جولای پارسال و کف قیمتی که در حوالی 1700 دلار بود توانست به خوبی قیمت را حمایت کند. در صورت ریزش قیمت انتظار می رود که اتریوم در مناطق مشخص، حمایت شود و بتواند حداقل یک رشد خوبی را تجربه کند.

بررسی وضعیت شاخص NVT بیت کوین

13 بهمن 1400

بررسی وضعیت شاخص NVT بیت کوین

نسبت NVT بیت کوین، اساساً نسبت P/E برای شبکه بیت کوین است.

این با تقسیم ارزش شبکه مارکت بر حجم معاملات روزانه که در بلاکچین انجام می شود، محاسبه و بدست می آید. نسبت NVT پایین به ما می گوید که سرمایه گذاران، بیت کوین را پایین‌ تر از قیمت واقعی خود میخرند و این ورود به فاز انباشت (accumulation)، کف قیمتی بازار و سیکل‌ های صعودی آینده را نشان میدهد. در حال حاضر میانگین متحرک نمایی 30 روزه (EMA) در نسبت NVT، به سمت محدوده کف‌ های خود در حال حرکت است و هم‌ اکنون در سطح کرونا قرار دارد. این مقادیر نشان میدهد که بیت کوین کمتر از ارزش واقعی خود معامله می شود و در این نواحی طبق گذشته چارت احتمال انباشت برای سیکل‌ های صعودی بلند مدت عنوان می شود.

تحلیل روز شاخص NVT بیت کوین

تحلیل روز شاخص NVT بیت کوین

19 دی 1400

در چارت بالا شاهد این هستیم که شاخص NVT، در حال نزدیک شدن به محدوده جذابی است. همانطور که به آن اشاره شد، شاخص NVT می تواند نشان دهنده ارزش واقعی بیت کوین باشد.

شاخص NVT به محدوده‌هایی رسیده که قبلاً بیتکوین در ناحیه‌های کف قرار داشت،(دایره های بنفش).

  • یک بار در 14 دسامبر 2018 در قیمت 3500 دلار.
  • بار دوم در زمان خبر کرونا، مارس 2020 که قیمت بیتکوین مجددا به کانال 3000 دلار ریزش کرد.
  • بار سوم حوالی ژوئن و جولای سال 2021 که قیمت بیت کوین حوالی 30 هزار دلاربود. 
  • بار چهارم در سپتامبر 2021 و محدوده چهل هزار دلار.

و هم‌ اکنون دوباره در حال رسیدن به همان محدوده قبلی است که در آن ناحیه، باز قیمت بیتکوین جذاب می شود.

تحلیل روز شاخص NVT اتریوم

تحلیل روز شاخص NVT اتریوم19 دی 1400

همانطور که در چارت مشاهده می کنیم، برخلاف بیت کوین که شاخص NVT مربوط به آن به محدوده  کف نزدیک شده است، اتریوم همچنان با محدوده‌های کف اصلی خود فاصله زیادی دارد.

دو بخش بنفش و سبز، ناحیه‌های حمایتی این شاخص هستند. انتظار داریم زمانی که شاخص به ناحیه بنفش رسید، قیمت هم از لحاظ تکنیکالی به ناحیه ای با تقاضای بالا برسد.

اما ناحیه سبز که کف این شاخص قرار دارد، بسیار محدوده پر تقاضا و جذابی است و دو بار به این محدوده واکنش داده است.

  • بار اول در دسامبر سال 2018 که قیمت اتریوم به زیر صد دلار رسید.
  • بار دوم زمانی است که در ژوئن و جولای سال 2021  قیمت اتریوم به محدوده 1700 دلار رسیده بود.

در این باره بیشتر بخوانید