1. صفحه اصلی
  2. مقالات بورس
  3. نهادهای مالی
  4. انواع بازارهای مالی
انواع بازارهای مالی
انواع بازارهای مالی

بازارهای مالی، همام طور که از نام آن پیداست، نوعی بازار است که راهی برای خرید و فروش دارایی هایی مانند اوراق قرضه ، سهام، ارز و مشتقات فراهم می کند. غالباً، آنها را با نامهای مختلفی از جمله "وال استریت" و "بازار سرمایه" صدا می زنن، اما همه آنها هنوز هم معنی یکسانی دارند. به زبان ساده، مشاغل و سرمایه گذاران می توانند به ترتیب برای جمع آوری پول برای رشد تجارت خود و کسب درآمد بیشتر به بازارهای مالی مراجعه کنند، در این مقاله قصد داریم راجع به 3 بازار مالی برای شما توضیح دهیم، به این منظور با ما همراه باشید.

برای بیان شفاف تر، اجازه دهید بانکی را تصور کنیم که در آن شخصی حساب پس انداز در آن نگهداری می شود. بانک می تواند از پول آنها و سایر سپرده گذاران برای وام دادن به افراد و سازمان های دیگر و گرفتن سود بهره استفاده کند.

خود سپرده گذاران نیز از طریق سودی که به آن پرداخت می شود ، درآمد کسب کرده و رشد خود را مشاهده می کنند. بنابراین، این بانک به عنوان یک بازار مالی عمل می کند که هم به نفع سپرده گذاران است و هم به بدهکاران.

انواع بازارهای مالی

بازارهای مالی بسیاری وجود دارد و هر کشوری حداقل یکی از آنها را در خود جای داده است ، اگرچه اندازه آنها متفاوت است. برخی کوچک هستند در حالی که برخی دیگر در سطح بین المللی شناخته شده اند ، مانند بورس اوراق بهادار نیویورک (NYSE) که روزانه تریلیون دلار معامله می کند. در اینجا انواع بازارهای مالی آورده شده است:

بازار بورس اوراق بهادار

بورس اوراق بهادار به بازارهای عمومی گفته می شود که برای انتشار، خرید و فروش سهام موجود در بورس اوراق بهادار یا فرابورس وجود دارد.

سهام که به عنوان سهام نیز شناخته می شود ، مالکیت جزئی در یک شرکت را نشان می دهد و بازار سهام محلی است که سرمایه گذاران می توانند مالکیت چنین دارایی های قابل فروش را خریداری و بفروشند.
یک بازار سهام با عملکرد کارآمد در توسعه اقتصادی حیاتی تلقی می شود ، زیرا به شرکتها امکان دسترسی سریع به سرمایه از مردم را می دهد.

هدف ثانویه بورس این است که به سرمایه گذاران، کسانی که سهام می خرند، فرصتی برای مشارکت در سود شرکت های بازرگانی عمومی بدهد. سرمایه گذاران به یکی از دو روش می توانند از خرید سهام سود ببرند.

برخی از سهام به طور منظم سود سهام پرداخت می کنند (مقدار مشخصی پول به ازای هر سهم از سهام شخصی که مالک آن است).
بازار سهام، مالکیت شرکت های دولتی را معامله می کند. هر سهم با قیمت همراه است و سرمایه گذاران وقتی عملکرد خوبی در بازار داشته باشند با سهام درآمد کسب می کنند. خرید سهام آسان است. چالش واقعی در انتخاب سهام مناسب است که برای سرمایه گذار درآمد کسب کند.

بازار کالا

بازار کالاها جایی است که بازرگانان و سرمایه گذاران منابع طبیعی یا کالاهایی مانند ذرت، روغن ، گوشت و طلا را خریداری و می فروشند. برای چنین منابعی بازار خاصی ایجاد می شود زیرا قیمت آنها قابل پیش بینی نیست. بازار آتی کالاها وجود دارد که در آن قیمت اقلامی که قرار است در آینده معین تحویل داده شوند امروز مشخص و پلمپ شده است.

بازار مشتقات

چنین بازاری مشتقات یا قراردادهایی را شامل می شود که ارزش آنها بر اساس ارزش بازار دارایی مورد معامله است. معاملات آتی ذکر شده در بالا در بازار کالا نمونه ای از یک مشتقه است.

به عبارت دیگر:
منظور از بازار مشتقات، ابزارهای مالی مانند دارایی های اساسی و مشتقات مالی است.

بازار تجارت جهانی طلا

علیرغم اندازه بازار طلا، نحوه معامله آن اغلب به خوبی درک نشده است. بازار طلا ذاتاً جهانی است و در تمام بازه زمانی، طلا به طور مداوم معامله می شود. مراکز تجاری متفاوت طلا در سراسر جهان در حالی متصل شده اند که فعالان بازار از طریق فعالیت آربیتراژ ، قیمت های محلی طلا را به دست می آورند. با این حال ، هنوز هم تمایزات مهمی در محدوده جغرافیایی مانند محدودیت های تجاری، مالیات بر طلا و استانداردهای مختلف میله ای وجود دارد ، به طوری که یک بازار واحد تجارت طلا وجود ندارد.
بازار طلا طیف گسترده ای از شرکت کنندگان را شامل می شود که شامل بازیگران فیزیکی مانند تولیدکنندگان، پالایشگاه ها، تولید کنندگان و مصرف کنندگان نهایی است.

واسطه های مالی، مانند بانک ها، عملکرد مهمی در ارائه بودجه، تأمین نقدینگی تجاری و ارائه خدمات گسترده تر (به عنوان مثال فروش شمش طلا از محموله) ارائه می دهند.

از دیگر بازیگران مهم بازار عمده فروشی طلا می توان به موسسات رسمی و انواع مختلف سرمایه گذار اشاره کرد.

تجارت عمده فروشی طلا نقش مهمی در تسهیل کشف قیمت و گردهم آوردن خریداران و فروشندگان دارد.

فعالان بازار یا به دنبال معامله طلای فیزیکی هستند، در معرض قیمت طلا قرار می گیرند یا ریسک قیمت را منتقل می کنند (به عنوان مثال با محافظت از تولید طلا).

اطمینان از اینکه این فعالیت به صورت شفاف و منصفانه صورت می گیرد از اهمیت بالاتری برخوردار است، به طوری که فعالان بازار به یکپارچگی بازار طلا مربوطه خود اطمینان داشته باشند.

شورای جهانی طلا برای اطمینان از مطابقت کلیه بازارهای تجاری طلا و زیرساختهای پشتیبانی از آنها، مطابق با اصول بهترین روش ، مانند بررسی و بازاریابی عادلانه و موثر بازار انگلستان است که مجموعه اصول کاملی راجع به استانداردها، شفافیت، دسترسی و رفتار در بازار را در بر دارد.

بازار ارز دیجیتال

ارز دیجیتال نوعی ارز است که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس است و نه به صورت فیزیکی. به آن پول دیجیتال، پول الکترونیکی، ارز الکترونیکی یا پول نقد اینترنتی نیز گفته می شود.

درک ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال نامحسوس هستند و تنها با استفاده از رایانه ها یا کیف پول های الکترونیکی متصل به اینترنت یا شبکه های تعیین شده می توان آنها را مالک و معامله کرد. در مقابل، ارزهای فیزیکی مانند اسکناس و سکه های ضرب شده ملموس هستند و معاملات فقط توسط دارندگان آنها که مالکیت فیزیکی دارند امکان پذیر است.

ارزهای دیجیتال دارای کلیه خصوصیات ذاتی مانند ارز فیزیکی هستند و این امکان را برای معاملات فوری فراهم می کنند که می توانند برای انجام پرداختهای خارج از مرزها هنگامی که به دستگاه ها و شبکه های پشتیبانی شده متصل هستند ، به صورت یکپارچه انجام شوند.

ارزهای دیجیتال مزایای بی شماری دارند. از آنجا که پرداخت با ارزهای دیجیتال مستقیماً بین طرفین معامله گر و بدون نیاز به هیچ واسطه ای انجام می شود ، معاملات معمولاً فوری و با هزینه کم انجام می شوند. این قیمت در مقایسه با روش های پرداخت سنتی که شامل بانک ها یا خانه های پاکسازی است بهتر است. معاملات الکترونیکی مبتنی بر ارز دیجیتال نیز موجب ثبت سوابق لازم و شفافیت در معاملات می شود.

شما راجع به انواع بازارهای مالی چه می دانید؟

در این باره بیشتر بخوانید