به همان اندازه که تلاش زیادی برای تولید محتوا به منظور یادگیری کریپتو و صنعت رمزنگاری انجام شده است که نحوه عملکرد کریپتو را توضیح می دهند، برخی از افراد ترجیح می دهند با تماشا کردن ویدئو به جای خواندن محتواهای نوشتاری یاد بگیرند. با در نظر گرفتن این دسته از مخاطبان، فهرستی از بهترین فیلم ها و مستندها در حوزه ارزهای دیجیتال را گردآوری کرده ایم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
The Big Short (2015)
یکی از بهترین فیلم ها و مستندها در حوزه بازارهای مالی، بیگ شورت (Big Short) است. این فیلم یک بار به رمز ارز یا بیت کوین اشاره نمی کند، بنابراین شما چیزی در مورد نحوه عملکرد این فناوری یاد نخواهید گرفت. آنچه در Big Short خواهید دید دلیل قانع کننده ای است که چرا سیستم اقتصادی ارزی دنیا خراب است و نیاز به جایگزینی دارد. به این ترتیب Big Short فیلمی درمورد صعود بیت کوین است.
براساس کتابی از نویسنده ای به نام مایکل لوئیس (برنده چندین جایزه)، Big Short بحران مالی 2008 را از طریق افراد معدودی که این طوفان را دیدند، ترسیم می کند. از طریق تجربیات آنها، پوسته سطحی سیستم مالی را جدا می کند تا پوسیدگی داخل آن را آشکار کند.
در واقع این فیلم براساس داستان واقعی چهار فرد است که آنچه را که بانک های بزرگ، رسانه ها و دولت از آن سر باز زدند، را می بینند: فروپاشی اقتصاد جهانی. یک سرمایه گذار جسور آنها را به زیر لایه تاریک بانکداری هدایت می کند، جایی که همه کس و همه چیز زیر سوال می رود.
این فیلم آن قدرها هم که به نظر می رسد خسته کننده نیست و اتفاقا مجموعه ای از ستاره های برتر هالیوود از جمله رایان گاسلینگ، برد پیت و کریستین بیل را در خود دارد.
Banking on Bitcoin (2016)
یکی دیگر از بهترین فیلم ها و مستندها در حوزه ارزهای دیجیتال فیلم Banking on Bitcoin است. کریستوفر کانوچیاری، کارگردانی فیلم Disney’s Enchanted، ممکن است انتخاب واضحی برای مستندی به نظر نرسد که به تأثیر بیت کوین بر دنیای مالی می پردازد، اما او بدون حضور یک شخصیت انیمیشنی کار بزرگی انجام داده است.
همانطور که از عنوان این مستند دیده می شود، این فیلم در مورد بیت کوین است، نه اکوسیستم رمزنگاری گسترده تر از بیت کوین، اما این مستند در سال 2016 ساخته شده است که نباید تعجب آور باشد، زیرا بسیاری از چیزهایی که بر حوزه کریپتوکارنسی تاثیرگذار هستند هنوز کارآمد نیستند.
در این فیلم بیت کوین انقلابی ترین اختراع از زمان اینترنت معرفی می شود که اکنون یک نبرد ایدئولوژیک بین اتوپیست های حاشیه ای و سرمایه داری جریان اصلی وجود دارد. این فیلم بازیگرانی را نشان می دهد که در حال تعریف این موضوع هستند که چگونه این فناوری زندگی ما را شکل خواهد داد.
ماشین اعتماد: داستان بلاک چین
(The Trust Machine: The Story of Blockchain ) یکی از بهترین فیلم ها و مستندها در حوزه ارزهای دیجیتال است که در سال 2018 ساخته شده است. الکس وینتر به غیر از بازی در نقش یکی از معروف ترین تنبل ها (بیل در ماجراجویی بیل و تد)، کارگردانی پشت دوربین را نیز دنبال کرد و چندین مستند که با استقبال خوبی مواجه شدند از جمله «ماشین اعتماد - داستان بلاکچین» را ساخت.
این مستند در سال 2018 منتشر شد و دارای سطح خوبی از ارزش هایی است که در بسیاری از فیلم های مربوط به رمزارز تا آن زمان وجود نداشت. این امر از تعادل بین توضیح ریشه های بلاک چین، (اینکه بلاک چین چیست و چه می کند و همچنین پیامدهای آینده آن از طریق داستان های دنیای واقعی که درک آن را برای تازه کار بسیار آسان تر میکند)، سخن می گوید.
چند چهره مشهور از جامعه کریپتو و رمزارز در این مستند حضور دارند، به ویژه سرمایه گذار خطرپذیر، آدام دریپر. در این فیلم در کنار گزارش ها و تحلیل های مستند سنتی، دیدگاه هایی در مورد کریپتو ارائه می شود.
پیشنهاد می کنیم برای دانستن کاربرد ارزهای دیجیتال در زمینه فیلم، کاربردهای بلاک چین در صنعت سینما را نیز مطالعه نمایید.
تنها نقطه ضعف این مستند در این است که از آنجایی که کریپتو و بلاک چین آنقدر سریع حرکت می کنند، بخش هایی از این مستند در حال حاضر کمی قدیمی به نظر می رسند، اما این موضوع نباید از ارزش کلی آن بکاهد.
این مستند اولین مستند مبتنی بر بلاک چین، (توزیع شده و بر روی شبکه بلاک چین است) که توسط شرکت فناوری سرگرمی SingularDTV و Futurism Studios ساخته شده است. این مستند داستانی از تکامل ارزهای دیجیتال، بلاک چین و تمرکززدایی، از جمله نقش این فناوری در پرداختن به مشکلات مهم دنیای واقعی، مانند گرسنگی در جهان و نابرابری درآمد را بررسی می کند.
بیت کوین: پایان پول، همانطور که می دانیم (2015) و کریپتوپیا (2020)
این دو عنوان را با هم ترکیب کردیم زیرا هر دو توسط تورستن هافمن کارگردانی شده اند که به وضوح می خواست به موضوعی که برای اولین بار در سال 2015 مستندسازی کرد بازگردد.
مستند بیت کوین: پایان پول همانطور که می دانیم، به پول در زمینه تاریخی و همچنین ارز فیات نگاه می کند و برای اکثر مردم که پول را بدیهی می دانند، دیدگاه مفیدی را در مورد اینکه چرا به پول بیشتری نیاز داریم، رمزارزها چگونه کار می کنند و از همه مهمتر، ضعف پول مدرن ارائه می دهد. بیت کوین پایان پول، برای هر کسی که هنوز بیت کوین بحث برانگیز را به طور کامل درک نکرده است، یک دوره آموزشی کوتاه و آموزنده در مورد پول و ارزهای دیجیتال به شمار می رود.
این مقدمه، بیت کوین را به عنوان تکامل پول معرفی می کند، جایی که فیلم بعدی یعنی Cryptopia، با جزئیات بیشتری به بیت کوین، بلاک چین و آینده نگاه می کند.
هر دو فیلم به شدت بر مصاحبه با افراد کلیدی از فضای کریپتو تکیه دارند، از جمله برخی از جنجالی ترین شخصیت ها. تماشای هر دوفیلم مطمئناً برای یک تازه وارد خوب خواهد بود و سرعت یادگیری بیشتری در او خواهد داشت.
ارز: Currency (2021): یوتیوب
شاید گنجاندن یک فیلم دو دقیقه ای درباره نحوه تغییر پول آن هم فیلمی که حمایت مالی دریافت کرده است، کمی متقلبانه باشد اما با توجه به اینکه اسپایک لی آن را روایت می کند، استثنا قائل شدیم و می توانیم این فیلم را نیز به عنوان یکی از بهترین فیلم ها و مستندها در حوزه ارزهای دیجیتال نام ببریم.
اسپایک لی با کارگردانی فیلم هایی که مسائل مربوط به نابرابری نژادی را افشا می کنند، نامی بر سر زبانها انداخته است، که BlackKkKlansman و Da 5 Bloods از جمله این فیلم هاست، بنابراین انتخاب بسیار جالبی برای او در نقش کارگردانی و بازی در یک آگهی تبلیغاتی برای یک فیلم کریپتو است.
به وضوح بین محرومیت نژادی و مالی شباهت هایی وجود دارد و قطعاً هدف فیلم این است که از طریق ارزهای دیجیتال جدید در این زمینه پیشرفت کند اما بحثی که مطرح است این است که در دو دقیقه نمی توان درباره افزایش آگاهی و برانگیختن احساسات در این حوزه موفق عمل کرد چراکه بینش دقیقی به دست نمی دهد.
جعلی: Fake (TBD)
داستان واقعی زندگی جن مک آدام و مشارکت او با طرح One Coin Ponzi.
جعلی اولین فیلمی است که در مورد رمزارزها جذاب به نظر می رسد. برنده اسکار، کیت وینسلت، نقش اصلی را در داستان بازی می کند که به طرح پانزی OneCoin اشاره دارد.
این فیلم براساس کتابی از جن مک آدام، می پردازد و داستان در مورد شخصی کلاهبردار و عواقب مبارزه با آن است.
داستان جن مک آدام از طریق پادکست بی بی سی درباره OneCoin "The Missing Cryptoqueen" منتشر شد. البته درنظر داشته باشید که بهتر است در ابتدا به آن گوش کنید. اگر از آن لذت بردید، به دنبال دیدن فیلم«جعلی» در سینما و یا به صورت آنلاین باشید.
اگرچه داستان OneCoin روی جنبه تاریک کریپتو متمرکز است، اما باید به شما یادآوری کند که چه چیزی به کریپتو ارزش می دهد و چه چیزی ارزش ندارد.