دنیای ارزهای دیجیتال، اگرچه پیچیده است اما جذابیت های زیادی دارد. یکی از این جذابیت ها، سایت های مختلفی است که برای تحلیل ارزهای دیجیتال مختلف به روش های مختلف استفاده می شود. اگر کمی در این زمینه مطالعه کرده باشید، ممکن است سوالاتی مانند وب سایت سنتیمنت چیست؟ برای شما ایجاد شود. این سایت، به عنوان یکی از بهترین و جذاب ترین سایت های تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال، از چنین تحلیل ها و داده هایی استفاده می کند و با بررسی شبکه های اجتماعی و اصول اولیه، داده های ارزشمند و مفیدی را در اختیار شما قرار می دهد.
با کمک این داده ها، می توانید تحلیل های مختلفی را روی بیش از 2000 ارز دیجیتال انجام دهید. در واقع، اگر اطلاعات مفیدی در مورد جو بازار و فضای حاکم بر آن داشته باشید، میتوانید رفتار ارز دیجیتال مورد نظر را در آن بازار به راحتی و اساساً کنترل کنید. در ادامه این مقاله به معرفی کامل وب سایت سنتیمنت می پردازیم.
نگاهی به وب سایت سنتیمنت
در ابتدا معرفی این سایت به عنوان یکی از قدرتمندترین سایت های تحلیل ارز دیجیتال مفید است. البته با توجه به وجود سایت های معروفی مانند TradingView برای تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال، ممکن است این سوال به ذهن خطور کند که چرا باید از سایت Sentiment استفاده کنیم. پاسخ این سوال در استفاده از این سایت است. سایت سنتیمنت چیزی بیش از یک سایت برای تحلیل تکنیکال است و منبع مناسبی برای تحلیل احساسی ارزهای دیجیتال به شمار می آید. بعد مهم دیگری که در بازار وجود دارد و خیلی ها آن را نادیده می گیرند بعد روانی بازار است. هنگام بررسی معاملات در بازار ارزهای دیجیتال، باید بدانید فضای حاکم بر بازار چیست؟ آیا بازار خریدار را ترجیح می دهد یا فروشنده؟ می توانید این موضوعات را در وب سایت سنتیمنت بررسی کنید. این سایت به عنوان یکی از بهترین سایت های تحلیلی نیز شناخته می شود.
سایت سنتیمنت (Sentiment) چه ویژگی هایی دارد؟
این سایت منبع خوبی برای تحلیل اجتماعی تک تک ارزهای دیجیتال است. در واقع می توانید در این سایت یک تحلیل مشابه روی 1000 ارز دیجیتال انجام دهید و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. در ضمن برای پاسخ به این سوال که سایت Sentiment چه ویژگی هایی دارد، حجم معاملات، ارزش بازار و .... داده ها را نیز می توان وارد کرد. وب سایت سنتیمنت، یک وبلاگ آموزشی خود را دارد که می توانید در آن کمی مرور کنید و اطلاعات مفیدی در مورد ارزهای دیجیتال مختلف بیاموزید. همچنین می توانید پروژه های بالقوه و داغ را در قسمت فیلتر ویژه این سایت بیابید. نکته مهم این است که استفاده از داده های این سایت معمولا رایگان است اما برای داشتن نسخه PRO باید حدود 49 دلار در ماه بپردازید. استفاده از معیارهای اجتماعی و تجزیه و تحلیل در این سایت منوط به خرید نسخه پرو است.
چگونه از سایت سنتیمنت استفاده کنیم؟
برای آشنایی با وب سایت سنتیمنت، ابتدا به صفحه اصلی وب سایت مراجعه کنید. سپس گزینه «Get Start» را که در گوشه سمت راست صفحه قرار دارد انتخاب کنید. در مرحله بعد باید گزینه «Sign in» را انتخاب کرده و اطلاعات حساب خود را وارد کنید.
با انتخاب «نام کاربری» و کلیک کردن روی قوانین پذیرش، مرحله ثبت نام کامل می شود و در نهایت می توانید محیط اصلی سایت را مشاهده کنید.
در این سایت بخش های مختلفی وجود دارد. بخش "Products" در نوار بالای سایت از دو بخش مجزا تشکیل شده است:
• Sanbase پایگاه داده ای از بیش از 2000 ارز دیجیتال مختلف را ارائه خواهد کرد.
• sanR بازاری را برای خرید یا قرار دادن سیگنال ها فراهم می کند.
برای استفاده از بخش sanR میتوانید با ورود به سیستم و اتصال به کیف پول اتریوم، تمام سیگنالهای موجود را مشاهده کنید یا سیگنالهای خود را ایجاد کنید. نکته مهم این است که سیگنالی که تولید می کنید به عنوان یک NFT در بلاک چین ذخیره می شود و برای همیشه باقی می ماند. علاوه بر این، در قسمت «Sanbase» امکان دسترسی به اطلاعات بسیار متفاوت در مورد ارزهای دیجیتال وجود دارد. این اطلاعات با فیلتر کردن ارزهای دیجیتال به دست میآید. به عنوان مثال، پرفروش ترین ارز دیجیتال، محبوب ترین ارز دیجیتال در رسانه های اجتماعی و غیره است که شما می توانید بدانید.
ارتباط شاخص ها با وبسایت سنتیمنت
سایت سنتیمنت از شاخص های احساسات برای بررسی بعد احساسی بازار استفاده می کند. سرمایه گذاران و معامله گران این شاخص ها را تجزیه و تحلیل و بررسی می کنند تا ایده ای از حال و هوای بازار ارز دیجیتال بدست آورند. به احتمال زیاد، در این مرحله از مقاله، می دانید که به طور کلی سایت سنتیمنت چیست. حال می توان به این نکته نیز اشاره کرد که شاخص های احساسات بررسی شده در این سایت قابلیت تشخیص رفتار صعودی یا نزولی معامله گران بازار و پیش بینی افکار سرمایه گذاران را دارند.
معرفی انواع شاخص ها در سایت سنتیمنت
به صورت کلی سرمایه گذاران می توانند با استفاده از شاخص های احساسات برای پیش بینی از وضعیت بازار و روند حرکت قیمت دارایی ها استفاده کنند. به همین خاطر در این بخش به بررسی برخی از این شاخص ها می پردازیم.
• شاخص نوسانات CBOE
این شاخص به شاخص ترس نیز شهرت دارد، دلیل آن هم بدین خاطر است که سرمایه گذاران مقدار قابل توجهی از گزینه های فروش را برای محافظت از پرتفوی خود خریداری می کنند و در نهایت این شاخص افزایش می یابد. سرمایه گذارانی که گزینه های فروش را خریداری می کنند، به این اصل اعتقاد دارند که قیمت سهام سقوط خواهد کرد، در صورتی که این شاخص افزایش یابد، نشان دهنده ترس در بازار است.
این شاخص به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد و اگر معامله گر احساس کنند که نیاز است که از دارایی خود در مقابل ریسک محافظت کنند، این احساس در قالب افزایش این شاخص ایجاد می شود. برای تشخیص بالا یا پایین بودن این شاخص از میانگین متحرک استفاده می شود.
• بورس نیویورک شاخص بالا/ پایین
سرمایه گذاران می توانند از این شاخص برای مقایسه سهامی که به بالاترین حد خود در گذشته در مقایسه با سهامی که به پایین ترین حد خود در 52 هفته گذشته رسیده است، استفاده کنند. رشد شارپی در هر جهت، احساسات شدید صعودی را نشان می دهد. استفاده از این نوع شاخص برای خرید سهام با کیفیت در دوره های بدبینی استفاده می شود.
• شاخص Bullish Pervcent Index
این شاخص تعداد سهامی را که الگوی صعودی یا گاوی دارند را شناسایی می کند. این شاخص در بازار رنج حدود 50 درصد نوسان می کند و زمانی که به بالای 50 درصد برسد، نشان دهنده خوش بینی سرمایه گذاران به بازار است و در این حالت موقعیت خرید ایجاد خواهد شد.
محدودیت های استفاده از شاخص سنتیمنت
از جمله محدودیت هایی که می توان برای این نوع شاخص ها بیان کرد، عدم استفاده از سیگنال های زمان بندی است. ریدینگ افراطی در گزارش تعهد معامله گران بدین معناست که قیمت دارایی بلافاصله معکوس می شود. ریدینگ افراطی می تواند برای مدت زمان طولانی باقی بماند یا اینکه امکان دارد قیمت در جایی که قرار دارد، باقی بماند. در حالی که معامله گران موقعیت های خود را باز می کنند و قرائت شدید بدون تغییر قیمت قابل توجهی از بین می رود. شاخص های احساسات به بهترین شکل با دیگر اشکال تحلیل فنی و بنیادی برای کمک به تایید نقاط عطف بازار یا اقتصادی استفاده می شوند.