1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. شخصیت های ارز دیجیتال
  4. ویتالیک بوترین کیست؟
ویتالیک بوترین کیست؟
ویتالیک بوترین کیست؟

در طول تاریخ، افرادی را دیده ایم که در سن پایین، کارهای شگفت انگیزی انجام داده اند. بی شک ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) نیز یکی از همین افراد است. در سال 2008 بود که ساتوشی ناکاموتو (شخص ناشناسی که از آن به عنوان سازنده بیت کوین یاد می شود.) وایت پیپر بیت کوین را منتشر کرد. 4 سال بعد از آن بود که نوجوان 19 ساله ای، زیرساخت جدیدی را بر همان مبنای بیت کوین اما پیشرفته تر، پایه گذاری کرد. این نوجوان، ویتالیک بوترین بود. در ادامه همراه ما باشید تا با زندگی این شخص و کارهایی که انجام داده است، بیشتر آشنا شوید.

ویتالیک بوترین

ویتالیک بوترین کیست؟

ویتالیک بوترین متولد 31 ژانویه سال 1994 است و تا سن 6 سالگی در شهر کولومنا (مسکو | روسیه) زندگی می کرد. پس از آن نیز، خانواده ویتالیک تصمیم گرفتن برای پیشرفت و فرصت های شغلی بهتر، به کانادا مهاجرت کنند. این مهاجرت، شروع ظهور استعدادهای ویتالیک بود. اولین نشانه های نبوغ ویتالیک در سال سوم ابتدایی نمایان شد. وقتی که معلمان کانادایی از دیدن مهارت او در ریاضیات و اقتصاد، شگفت زده شدند، به سرعت ویتالیک را در جمع بورسیه شوندگان تحصیلی قرار دادند.

ذاتا ویتالیک عاشق یادگیری بود و برخلاف هم دوره های خود، به یادگیری بیشتر در رابطه با کدنویسی و اقتصاد، نه نمی گفت اما خب ویتالیک اصلا از گردهمایی و جمع های اجتماعی خوشش نمی آمد و فردی بود که تنهایی را بیشتر دوست داشت. خود ویتالیک می گوید که یکی از بهترین و پربازده ترین، دوران زندگی اش، 4 سالی بود که در دبیرستان خصوصی آبلارد در تورنتو بود. او در این دوران به صورت گسترده به یادگیری مهارت هایی که دوست داشت پرداخت.

نکته جالب اینجا بود که او به جای انجام تکالیف درسی خود، به شدت به بازی ورلد آف وارکرفت (World of Warcraft)، معتاد بود. ویتالیک از سن 13 سالگی، زمان زیادی را صرف این بازی کرد، حتی شخصیت بازی او نیز یکی از بالاترین سطح های بازی را داشت. تا اینکه در سال 2010، این بازی دچار باگ شد و شخصیتی بازی ای که ویتالیک برای آن سال ها تلاش کرده بود، از بین رفت! و چند روز گریه ویتالیک، به این بازی در زندگی او، پایان داد.

ویتالیک بوترین و ارزهای دیجیتال

ویتالیک بوترین و ارز های دیجیتال

ویتالیک اولین بار در سال 2011، از زبان پدرش، راجع به ارز دیجیتال بیت کوین شنید. از همان سال بود که تحقیق و بررسی های او در رابطه با بیت کوین شروع شد. او به سرعت دریافت که علاقه زیادی به ارزهای دیجیتال دارد و می خواست که هر جور شده به جمع آوری این ارز دیجیتال بپردازد تا بتواند در رابطه با آن بیشتر تحقیق کند. ویتالیک برای به دست آوردن بیت کوین، شروع به مقاله نویسی در مجله هایی کرد که در ازای نوشتن مقاله، حدود 3 تا 5 بیت کوین به نویسنده داده می شد.

بخش عمده این مقالات در رابطه با خود ارز دیجیتال بیت کوین بود. همین موضوع باعث می شد که ویتالیک علاوه بر نوشتن مقاله، از تمامی جهات، بتواند بیت کوین را بررسی کند. میهای آلیسی (Mihai Alisie) شخص رومانی ای بود که علاقه زیادی به بیت کوین داشت و مقاله های ویتالیک را دنبال می کرد. در نهایت این دو نفر باهم مجله بیت کوین (Bitcoin Magazine) را تاسیس کردند. علاوه بر اینکه ویتالیک به عنوان سردبیر این مجله فعالیت میکرد، با ایان گلدبرگ به رمزنویسی نیز مشغول بود و در کنار این کارها، در دانشگاه واترلو، دوره های درسی می گذراند.

در نهایت در سال های آخر دانشگاه ویتالیک دانشگاه را رها کرد و با بیت کوین هایی که جمع کرده بود به سفر به سراسر دنیا پرداخت. البته هدف او از این سفرها، تنها تفریح نبود بلکه می خواست با پروژه هایی که در رابطه با بیت کوین در کشورهای مختلف اجرا شده بود، آشنا شود. پس از گشت و گذار در کشورهای مختلف، در سال 2013 به اسرائیل رسید تا پروژه های کاورت‌کوینز و مسترکوین را بررسی کند.

این پروژه ها قصد داشتند با استفاده از بلاک چین بیت کوین، توکن هایی را ایجاد کنند که ماهیت مشابه با بیت کوین دارند اما ویژگی هایی به تراکنش های بیت کوین اضافه می کنند. دقیقا در همین جا بود که ویتالیک به ایده جدیدی رسید! او تصمیم گرفت با استفاده از تورینگ( ویژگی ای در زبان برنامه نویسی) یک زیرساخت مشابه با بیت کوین ایجاد کند که بسیار پیشرفته تر از بیت کوین است. در همان ابتدا ویتالیک این ایده را با چند نفر در میان گذاشت اما هیچ کس حاضر نشد او را همراهی کند، در نتیجه ویتالیک بوترین تصمیم گرفت به تنهایی، این پروژه بزرگ را پیاده سازی کند.

ارز دیجیتال اتریوم

ویتالیک بوترین بنیان گذار ارز دیجیتال اتریوم

در اواخر سال 2013، ویتالیک بوترین تمام تحقیقات و ایده خود را در قالب یک وایت پیپر، به چندین فرد سرشناس در حورزه ارزهای دیجیتال ارسال کرد. در ابتدا انتقادهای زیادی از طرح او شد اما برنامه نویسان زیادی معتقد بودند که پیاده سازی این پروژه، قابل انجام است. در نهایت نتیجه این بحث و گفت و گوها، پروژه ارز دیجیتال اتریوم را شکل داد. در سال 2014 بود که ویتالیک بوترین، اتریوم را به صورت عمومی معرفی کرد و همچنین در گردهمایی بیت کوین، در شهر میامی به روی صحنه رفت و اتریوم را شرح داد.

تیم توسعه دهنده اتریوم را در ابتدا: ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، میهای آلیسی (Mihai Alisie)، آنتونی دی‌لوریو (Anthony Di Iorio)، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، جوزف لوبین (Joe Lubin) و گاوین وود (Gavin Wood) تشکیل می دادند. پس از آنکه اتریوم به صورت گسترده، معرفی شد و کاربران شبکه با آن آشنا شدند. ویتالیک تصمیم گرفت تا برای اولین بار، اتریوم را برای فروش در اختیار کاربران قرار دهد. فروش اتریوم از طریق بیت کوین بود، یعنی برای خرید اتریوم، کاربران شبکه باید بیت کوین پرداخت می کردند.

در اولین دوره فروش اتریوم، تعداد 31,000 واحد بیت کوین به ارزش تقریبی 20 میلیون دلار برای تیم توسعه دهنده اتریوم جمع شد. در همان سال این تیم بد شانسی آورد! قیمت بیت کوین در آن سال ها تقریبا 650 دلار بود و طی یک سقوط شدید، قیمت بیت کوین تا 150 دلار پایین آمد! این اتفاق ضرر سنگینی به تیم تازه تشکیل شده اتریوم زد. با این حال ویتالیک بوترین، تسلیم نشد و با گرفتن وام های کلان، باز هم دوره های فروش اتریوم را اجرا کرد و حتی در سومین دوره فروش اتریوم، رکورد فروش یک ارز دیجیتال را جا به جا کرد. 

طی دو سال، پلتفرم های مختلفی از سیستم اتریوم، مانند: المپیک (Olympic) و بتا، رونمایی شد که خب طبیعتا، باگ های زیادی داشت. در سال 2015 نیز یک نسخه عمومی به نام «فرانتیر» (Frontier)، عرضه شد که بعدا به «هومستد» (Homestead) ارتقا پیدا کرد. این نسخه امکان اجرا و تست لایو، برنامه های متمرکز را داشت که در سال پیشرفت فوق العاده ای محسوب می شد؛ اما این نسخه هم کامل نبود و در نهایت در سال 2016 بود که نسخه نهایی اتریوم منتشر شد.

این نسخه به قدری پیشرفته تر بود که کاربران شبکه آن را به عنوان نسل بعدی بیت کوین، می شناختند. این نسخه از اتریوم به سرعت گسترش پیدا کرد و کاربران زیادی را به خود جذب کرد. به قدری که نودهای اتریوم به تعداد 5,100 رسیدند! نسخه بعدی اتریوم با نام «متروپلیس» (Metropolis) قرار بود در دو بخش، عرضه شود اما بارها به تاخیر افتاد.

داستان ویتالیک با گاوین وود و چارلز هاسکینسون

گاوین وود و ویتالیک بوترین

پیشرفت های چشمگیر اتریوم در سال های 2014، باعث شد تا شرکت های بزرگی همچون مایکروسافت، در پروژه هایی با تیم اتریوم، همکاری کنند. همین موضوع باعث آشنایی بیشتر ویتالیک بوترین با گاوین وود (Gavin Wood) شد. گاوین به عنوان یک دانشمند تحقیقاتی در مایکروسافت کار می کرد و بعد از همکاری ویتالیک با مایکروسافت، گاوین به تیم توسعه دهنده اتریوم ملحق شد. کار هایی که گاوین وود در اتریوم انجام داد واقعا غیر قابل انکار است. در واقع بخش عمده ای از شبکه اتریوم امروزی که می بینیم، نتیجه تلاش های گاوین وود است.

گاوین وود در همان سال های ابتدایی همکاری با اتریوم، زبان برنامه نویسی سالیدیتی اتریوم را طراحی کرد و حتی مقاله زرد (در رابطه با ماشین مجازی اتریوم یا EVM) نیز توسط این شخص نوشته شد اما در نهایت تیم توسعه دهنده اتریوم، گاوین وود را کنار گذاشت! همین اتفاق، باعث پایان داستان، گاوین وود با اتریوم شد. گاوین وود تازه بعد از جدایی از اتریوم، کار های بزرگ خود را شروع کرد و با تاسیس بنیاد وب 3 در سال 2014، معروف شد. اولین شبکه ای که گاوین تاسیس کرد، پولکادات بود.

در سال 2013، ویتالیک بوترین در یک گردهمایی در رابطه با ارزهای دیجیتال، با چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson) آشنا شد. در اواخر سال 2013 بود که چارلز، به تیم اتریوم پیوست اما داستان چارلز با اتریوم، زیاد طول نکشید و مدتی بعد، به دلیل اختلاف نظر در پروژه، چارلز از تیم اتریوم جدا شد. چارلز نیز مانند گاوین، بعد از جدایی از ویتالیک، کارهای بزرگی انجام داد و کاردانو را تاسیس کرد.

در مجموع ویتالیک اخلاق و سیاست های خاصی داشت که باعث می شد هر کسی نتواند با او کار کند. گاوین و چارلز، بعد از جدایی هر کدام شبکه هایی طراحی کردند که امروزه از آن ها به عنوان رقیب اتریوم یاد می شود.

مرگ جعلی ویتالیک بوترین

در 25 ژوئن 2017 بود که یک خبر جعلی مبنی بر مرگ ویتالیک منتشر شد. در خبر ذکر شده بود که ویتالیک طی یک تصادف در هنگام رانندگی جان خود را از دست داده است. هر چند به سرعت مشخص شد که این خبر از یک سایت غیرمعتبر منتشر شده است اما خب، در هنگامی که این خبر گسترش پیدا کرد، حجم بازار اتریوم 4 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد! البته این حجم به سرعت به بازار اتریوم بازگشت. این اتفاق نشان داد که تاثیر ویتالیک بوترین در ارز دیجیتال اتریوم، بسیار پر رنگ تر از آن چیزی است که کاربران تصور می کردند. این موضوع نشان می دهد که ناشناس بودن سازنده یک ارز دیجیتال، یک استراتژی هوشمندانه است. مانند خالق بیت کوین!

ثروت ویتالیک بوترین

همان طور که به نظر می رسد، بیشتر ثروت خالق اتریوم، در قالب اتریوم است لذا مقدار دقیق سرمایه ویتالیک، وابسته به قیمت فعلی ارز دیجیتال اتریوم است. طبق آماری که در سال 2020 منتشر شد، ویتالیک بوترین 370 هزار واحد اتریوم دارد! اما این مقدار در سال 2021 به 340 هزار واحد کاهش پیدا کرد. باز هم با توجه به قیمت فعلی اتریوم (کمی بیش از 1500 دلار در هنگام نوشتن این مقاله) می توان گفت که سرمایه ی خالص ویتالیک به بیش از 500 میلیون دلار می رسد. البته گفتنی است که نه تنها در سال های اخیر، بلکه در سال های 2018-2017 نیز ویتالیک بوترین یک جوان 24 ساله میلیونر بود.

جمع بندی: ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) متولد 31 ژانویه سال 1994 است و تا سن 6 سالگی در شهر کولومنا(مسکو | روسیه) زندگی می کرد، سپس به کانادا مهاجرت کرد. از دوران کودکی، ویتالیک استعداد خود را در اقتصاد، ریاضیات و کدنویسی نشان داد. همین موضوع باعث شد تا بورسیه شود و در مدارس بهتر، تحصیل کند. اولین بار ویتالیک از زبان پدرش در رابطه با بیت کوین شنید و پس از آن به مطالعه و انتشار مقاله درباره بیت کوین پرداخت. پس از آن نیز با همکاری میهای آلیسی (Mihai Alisie)، مجله بیت کوین را تاسیس کرد.

در سال 2013، ویتالیک اولین وایت پیپر اتریوم را منتشر کرد و در سال 2014، اتریوم را به صورت عمومی معرفی کرد. سپس تیم توسعه دهنده اتریوم، اولین دوره عرضه اتریوم را اجرا کرد که نتیجه آن جذب حدود 20 میلیون دلار سرمایه بود. تا سال 2015، نسخه های زیادی از پلتفرم اتریوم، عرضه شد و هر نسخه باگ های قبلی را رفع می کرد. در نهایت همین آپدیت ها موجب شد تا طرفداران اتریوم زیاد شود و نودهای شبکه اتریوم نیز به 5,100 عدد برسند. 

گاوین وود و چارلز هاسکینسون، دو فردی بودند که در سال های 2013-2014 به تیم اتریوم اضافه شدند، اما هر کدام بعد از مدتی این تیم را ترک کردند و پس از آن نیز گاوین وود، شبکه پولکادات و چارلز هاسکینسون نیز شبکه کاردانو را تاسیس کردند. 

در سال 2017، خبر مرگ جعلی ویتالیک، باعث شد تا حجم اتریوم، 4 میلیارد دلار کاهش پیدا کند. 

بیشتر سرمایه ویتالیک در قالب ارز دیجیتال اتریوم است. در سال 2021، طبق آمار، ویتالیک، 340 هزار واحد اتریوم دارد. مقدار دقیق سرمایه او با توجه به قیمت فعلی اتریوم، متفاوت است.

در این باره بیشتر بخوانید