1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. شخصیت های ارز دیجیتال
  4. نسیم طالب کیست؟
نسیم طالب کیست؟
نسیم طالب کیست؟

نسیم طالب (nassim-nicholas-taleb) از جمله محققان و اندیشمندان حوزه آمار و تجزیه و تحلیل ریسک است که نظرات او متمرکز بر عدم قطعیت، تصادفی بودن و احتمالات می باشد. پدر او یک متخصص سرطان و خون شناسی و مادر اون یک محقق مردم شناسی بود. وی دوره تحصیلی خود را در دبیرستان برتر فرانسوی در لبنان گذراند. جنگ داخلی لبنان در سال 1975 شروع شد و برای مدرسه Franco-Libanais مشکلات فراوانی ایجاد شد. این جنگ همچنین به ثروت و نفوذ خانواده نسیم طالب آسیب زیادی وارد کرد. او پس از فارغ التحصیلی از Grand Lycée Franco-Libanais در بیروت، برای ادامه تحصیل به پاریس مهاجرت کرد و با مدرک لیسانس علوم و کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد.

نسیم طالب کیست؟

نسیم طالب کیست؟

نسیم طالب در ۱۹ سالگی به ایالات متحده مهاجرت کرد و تحصیلات خود را در مدرسه وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا ادامه داد. این مدرسه در سال 1881 توسط جوزف وارتون تاسیس شد و به آموزش دروسی مانند مدیریت کسب و کار می پرداخت. این مدرسه از سال 1921 رشته ای تحت عنوان MBA را ارائه کرد. در اوایل سال 1970 تحولات گسترده از جمله ایجاد مرکز کارآفرینی وارتون، افتتاح سالن ونس جهت استقرار بخش تحصیلات تکمیلی و همچنین برنامه MBA برای مدیران در این مدرسه اتفاق افتاد. او در وارتون برای کسب مدرک MBA تحصیل کرد اما در همان زمان مجذوب استدلال های احتمالی شد.

طبق گفته های او، در وارتون متوجه شد که می خواهد تخصصی در حرفه مرتبط با احتمال و وقایع نادر داشته باشد. او ادعا می کرد که با موارد آماری می تواند متوجه عیب و ایراداتی شود که اساتید نمی توانستند آنها را توضیح دهند و از بین ببرند. او در برهه ای از زمان متوجه شد که رویدادهای شش سیگما (اقدامات وقایع نادر) به درستی محاسبه نشده اند و برای محاسبه آنها هیچ پایه ای وجود ندارد. به همین دلیل با مراجعه به کتاب فروشی ها تمام کتاب های مربوط به احتمال و تصادف را سفارش داد و برای رفع این مسئله شروع به خواندن آنها کرد. او زمانی که در مسئله ای دچار سردرگمی می شد به سراغ کتاب دیگری می رفت. او اعتقاد داشت سفارش این دسته از کتاب ها، بهترین سرمایه گذاری او بوده است.

در سال 1983 او از مدرسه وارتون با مدرک MBA فارغ التحصیل شد و به عنوان یک فعال بورس و معامله گر کار خود را از سال 1984 آغاز کرد. او توانست در موسسات مالی بزرگ در سمت های ارشد مشغول به کار شود. از جمله Credit Suisse First Boston، UBS، BNP-Paribas، Indosuez(Calyon فعلی)، Bankers Trust (Deutsche Bank فعلی). نسیم طالب به عنوان یک تریدر مستقل کار کرد و به مدت ۶ سال شرکت خود را اداره و مدیریت کرد.

تغییرات نسیم طالب

نیسم طالب مسیر خود را در اواسط دهه 1990 تغییر داد و در رابطه با این تغییرات بیان کرد که پس از بستن حدودا ۲۰۰ هزار معامله در طول ۱۲ سال و مطالعه ۷۰ هزار گزارش مدیریت ریسک، متوجه شد که باید به تامل در رابطه با اشتباهاتی که مرتکب شده است بپردازد. او تصمیم گرفت چند سال مرخصی بگیرد و خودش را در زیر شیروانی محبوس کند و به بیان آنچه که از ذهنش خارج می شود، بپردازد. او همچنین به بررسی آنچه که “غیر خطی پنهان” می نامد و اثرات آن پرداخت. او طی ۶ ماه در زیر اتاق شیروانی، با ۱۴ ساعت مطالعه در روز خود را در تئوری احتمال، تجزیه و تحلیل عددی و آمار ریاضی غرق کرده بود. آنچه که او در این مدت بر روی آن فکر می کرد فقط یک ایده نبود بلکه نوعی روش کار بود. او از طریق این روش، یک بحث ۶۰۰ صفحه ای در رابطه با مدیریت اثرات غیر خطی، با نمودارها و جداول را ارائه کرده است.

منظور از غیر خطی بودن یا Nonlinearity در نظریات نسیم طالب چیست؟

غیر خطی بودن یا Nonlinearity در نظریات نسیم طالب

غیرخطی بودن به این معنی است که در یک خط مستقیم نمی توان پاسخ مسائل را پیدا کرد. نسیم طالب به این پیوند، بیشتر با بی ثباتی نگاه می کرد. او به صورت عمیق به مسائل مربوط به احتمالات و نوسانات می پرداخت. کتاب Dingamic Hedging همان کتابی است که از تحقیقات انفرادی نسیم طالب در اتاق شیروانی بیرون آمد. این کتاب در رابطه با تکنیک های مدیریت و کنترل مواجهه های مشتق شده غیر خطی پیچیده می باشد.

اولین کار عمده وی، Dynamic Hedging: Managing Vanilla and Exotic Options (1997) نام داشت. نسیم طالب به توصیه هلیت گمان، این مبحث را در دانشگاه پاریس در دوره دکترای خود ادامه داد. پایان نامه او تحت عنوان ریز ساختار پوشش پویا، توسط دلیپ مادان، میشل لاسری، هلیت گمن، مارکو آولاندا و نیکول ال کارویی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت او در سال 1998 توانست مدرک دکترا خود را دریافت کند.

برای بررسی نظرات ایلان ماسک با ارز دیجیتال بیت کوین نیز می توانید به مقاله ایلان ماسک چه رمز ارزهایی را هولد می کند، مراجعه کنید.

نسیم طالب کتاب نقش پنهان شانس در زندگی و بازارها «Fooled by Randomness» را در سال 2001 منتشر کرد. مارک رزپچینسکی پس از مطالعه و بررسی این کتاب می گوید: از نظر برخی ها در نظرات نسیم طالب هیچ چیز مفید نیست زیرا همه مسائل غیر قابل اثبات و در معرض شانس هستند. آنها ممکن است بخاطر سرگردانی های فکری نسیم طالب دچار احساس ناراحتی شوند اما با این حال افرادی که تجربه موارد پیش بینی نشده و یا غیر ممکن را در دو دهه گذشته داشته اند، تحت تاثیر این کتاب قرار خواهند گرفت. وقایع نادر همواره امکان پذیر هستند و بیشتر از آنچه که تصور می شود رخ می دهند

در سال 1999 نسیم طالب در انستیتوی علوم ریاضی Courant دانشگاه نیویورک به عنوان عضو برنامه مالی ریاضیات و استاد الحاقی ریاضیات منصوب شد و تا سال 2005 در این سمت باقی ماند. او همچنین از سال 2005 تا 2006 در دانشگاه ماساچوست به عنوان استاد علوم تصمیم گیری مشغول به کار شد. در طول این مدت او به عنوان یک معامله گر نیز مشغول به کار بود و در سال 2006 برای تبدیل شدن به یک پژوهشگر ریاضی، محقق و مقاله نویس فلسفی کار خود تغییر داد.

کتاب “قوی سیاه: تأثیر بسیار غیرممکن” اثر نسیم طالب، در سال 2007 منتشر شد. این کتاب به بیش از 30 زبان ترجمه شده و بیشتر از 3 میلیون نسخه از آن فروخته شده است. از دیگر کتاب های نسیم طالب می توان به این موارد اشاره کرد.

نظرات nassim taleb در رابطه با بیت کوین

 The Bed of Procrustes: Philosophical and Practical Aphorisms

Skin in the Game: Hidden Asymmetries in Daily Life

Antifragile: Things That Gain From Disorder

او مقالات متعددی را نیز در کارنامه خود دارد که از جمله آنها می توان به "توهمات تکرار پویا" اشاره کرد. 

نسیم طالب به عنوان استاد مهمان از سال 2007 تا 2009 در دانشکده بازرگانی لندن مشغول به کار بوده است و سپس به عنوان محقق در دانشگاه آکسفورد از سال 2009 تا 2014 بوده است. او همچنین از سال 2008 استاد برجسته مهندسی ریسک در دانشگاه نیویورک بوده است.

نظرات نسیم طالب در رابطه با بیت کوین

نسیم طالب در ابتدا یکی از کاربران و حامیان بیت کوین بود اما در حال حاضر به یکی از مخالفان و منتقدان سرسخت آن تبدیل شده است. او یکی از افرادی ست که که بیت کوین را نه به عنوان پول، نه به عنوان ذخیره ارزش و نه محافظی در برابر رژیم های سرکوب گر قبول ندارد. همچنین این ادعا که بیت کوین یک طلای جدید است را رد کرده و نقش بیت کوین به عنوان پول را به دلیل ناپایدار بودن قبول ندارد. طالب همچنین این اعتقاد را که ارز دیجیتال بیت کوین شاخه ای از اقتصاد اتریشی و لیبرترین می باشد را بدون پشتوانه و اشتباه می داند.

در این باره بیشتر بخوانید