Tron یک سیستم عامل مبتنی بر بلاکچین است که کاربران می توانند بر روی آن برنامه های غیر متمرکز ایجاد کرده و یا از آن برای به اشتراک گذاشتن داده ها استفاده نمایند. توکن اصلی این شبکه TRX نام دارد که برای دسترسی به برخی از ویژگی های مخصوص این سیستم عامل استفاده می شود. از این رو می توان گفت که کاربرد اصلی این توکن تنها به شبکه ترون محدود می شود. با این وجود این ارز هنوز به منظور ذخیره دارایی استفاده شده و از این رو به وفور بر روی صرافی ها معامله شده و می توان آن را یک ارز دیجیتال کامل نامید.
ترون در سال 2017 توسط جاستین سان بنیان گذاری شد. در ابتدا توکن TRX بر پایه توکن ERC-20 اتریوم ساخته شده بود، اما در سال 2018 این رابطه به اتمام رسیده و TRX به یک توکن مستقل تبدیل شد. در همان سال شرکت Bit torrent بزرگترین سایت اشتراک گذاری فایل بر روی اینترنت، توسط بنیاد ترون خریداری شد. بیشترین قیمت ترون در ژانویه سال 2018 و حدود 0.3 دلار ثبت شده است. ترون هدف اصلی خود را به صورت پاداش دادن بهتر به سازندگان محتوا تعریف می کند.
کیف پول های ترون
توکن های TRX به صورت ارزهای دیجیتال بر روی بلاکچین ترون ذخیره شده اند و تنها راه دسترسی به آنها از طریق یک کیف پول مسیر است که به صورت یک رابط میان کاربر و بلاکچین ترون عمل می کنند. انواع مختلفی از کیف پول ها از جمله کیف پول های سخت افزاری، نرم افزاری و کاغذی برای ارز دیجیتال TRX توسعه داده شده اند. با وجود اینکه اساس عملکرد کیف پول ها مشابه است، با این وجود هر نوع از آنها ویژگی های بخصوصی دارند که باعث می شود کاربران با نیازهای متفاوتی را به خود جذب نمایند.
کیف پول های آنلاین
کیف پول های آنلاین برای کاربرانی مناسب است که تراکنش های روزانه انجام می دهند. استفاده از این کیف پول ها توسط مرورگر وب انجام می پذیرد. به دلیل ماهیت همیشه آنلاین بودن آنها، این نوع از کیف پول کمترین امنیت را دارند.
Tronscan کیف پول آنلاین رسمی برای شبکه Tron است و به عنوان یک کاوشگر بر روی شبکه بلاکچین عمل می کند. این کیف پول برای ذخیره و ارسال TRX گزینه مناسبی بوده و همچنین می توان به وسیله قابلیت سهام گذاری آن، در رای گیری ها مشارکت کرده و پاداش دریافت نمود.
کیف پول های نرم افزاری
این کیف پول ها کلیدهای خصوصی و عمومی کاربران را بر روی خود کامپیوتر ذخیره می کنند. پس نصب نرم افزارهای مخصوص بر روی سیستم، کاربران می توانند به منظور امنیت بیشتر، کلید های کیف پول خود را به صورت رمزنگاری شده در آورند.
Atomic wallet، یک کیف پول چند ارزی با قابلیت پشتیبانی از 300 ارز دیجیتال از جمله TRX است.Atomic بر روی امنیت و تمرکز زدایی تمرکز کرده و کاربری آسانی دارد. با استفاده از قابلیت Atomic swap کاربران می توانند مقادیر کوچکی از TRX را به صورت مستقیم و بدون هیچ گونه هزینه ای به ارزهای دیگر پشتیبانی شده تبدیل کرد.
کیف پول های سخت افزاری
مدل های سخت افزاری به صورت دستگاه هایی به منظور ذخیره میزان بالا از ارزهای دیجیتال به صورت امن طراحی شده اند. در این نوع کیف پول ها مواد با کیفیت بالایی استفاده می شود تا از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشد.
Ledger nanao s، جدیدترین محصول از شرکت Ledger است. زمانی که کاربران به دنبال بالاترین امنیت ممکن در کیف پول باشند، Nono s گزینه بسیار مناسبی خواهد بود. بیش از یک میلیون از این مدل در سراسر جهان به فروش رفته است که آن را به محبوب ترین کیف پول سخت افزاری تبدیل کرده است.
کیف پول های اندروید
کیف پول های موبایل، به طور عمومی نسبت به کیف پول های سخت افزاری و مدل های آنلاین امنیت بهتری داشته و از این رو بسیاری از کاربران علاوه بر قابلیت قابل حمل بودن این کیف پول ها، با توجه به امنیت ارایه شده، کیف پول های موبایل را انتخاب می کنند.
tronBlocks کیف پول رسمی شبکه tron برای محیط اندروید است و مشابه با کیف پول دسکتاپ Tronscan، قابلیت های فراوانی مانند تعامل با شبکه ترون و مسدود کردن و یا سهم گذاری توکن ها را برای کاربران فراهم کرده است. tronBlocks عملکرد سریع و روانی دارد.
کیف پول های IOS
کاربرانی که به دسترسی مکرر به کیف پول خود نیاز داشته باشندِ اغلب کیف پول های موبایل را انتخاب می کنند. این نرم افزارهای کاربر پسند بر روی تلفن های همراه هوشمند کاربران نصب شده و به کاربران اجازه می دهد که ارزهای دیجیتال خود را در هر مکانی به همراه داشته باشند.
Enjin wallet، یک کیف پول مناسب برای محیط IOS است که از ارزهای دیجیتال زیادی از جمله TRX و تمامی توکن های مبتنی بر ERC-20 پشتیبانی می کند. این کیف پول رابط کاربری ساده ای داشته و از این نظر برای افراد تازه کار مناسب تر است.
کیف پول های ترون چگونه کار می کنند؟
یک کیف پول ترون، مانند اکثر کیف پول های مخصوص ارزهای دیجیتال، از دو کد تشکیل شده است. یکی از آنها به کاربران اجازه میدهد تا توکن های خود را برای روی شبکه منتقل کرده و برای کس دیگری ارسال نمایند. کلید دومی، برای درخواست و همچنین دریافت پرداخت و واریز استفاده می شود. کلید های خصوصی ترون معمولا از 64 حرف تشکیل شده اند، که کاربران باید به دقت از آنها نگه داری کنند، چون در صورت فقدان آن، بازیابی دارایی کیف پول تقریبا غیر ممکن خواهد شد. کلید های عمومی نیز معمولا از 34 تشکیل شده که کاربران می توانند آن را با دیگران به اشتراک گذاشته و درخواست واریز نمایند.
امنیت در کیف پول های ترون
کیف پول های ترون، درجات امنیتی متفاوتی دارند، مدلهای سخت افزاری نه تنها از مواد با دوام ساخته می شوند، بلکه به دلیل ذخیره آفلاین کلیدهای خصوصی کاربران، بیشترین امنیت ممکن را فراهم می نمایند. امنیت کیف پول های نرم افزاری بسیار به محیط سیستم عامل وابسته است. بسیاری از کیف پول های نرم افزاری کلیدهای خصوصی کاربران را به صورت رمزنگاری شده بر روی خود سیستم ذخیره می کنند، که سطح امنیت را بالاتر می برد.
لیست تمامی کیف پول های ارز دیجیتال