استکس در گذشته با نام بلاک استک شناخته می شد و پلتفرمی است که مرورگری مبتنی بر بلاکچین ارائه می دهد. استکس برای ارائه قرارداد های هوشمند و برنامه های غیر متمرکز یا Dapp به بیتکوین، توسعه یافته است. این ارز دیجیتال با بیتکوین گره خورده است و اتفاقاتی که در بلاکچین استکس رخ می دهند، در بلاک چین بیتکوین تایید می شوند.
توکن STX در سال 2013 و توسط رایان شیا و مونیب علی به بازار ارزهای دیجیتال وارد شد. این توکن بر روی پروتکلی بارگذاری شده است که تمام عملکرد آن به بیتکوین بستگی دارد.
ارز دیجیتال استکس در هدف دارد تا برنامه های غیرمتمرکز به صورتی راحت تر در دسترس قرارگرفته و مورد استفاده قرارگیرند؛ همچنین افزایش مقیاس پذیری و کنترل بهتر کاربران نیز از اهداف این پروژه هستند.
معرفی کیف پول های ارز دیجیتال استکس
برای نگهداری رمزارزها، نیاز به کیف پول دیجیتالی دارید.کیف پول های دیجیتالی به دو دسته نرم افزاری یا گرم و سخت افزاری یا سرد تقسیم می شوند. کیف پول های سخت افزاری از لحاظ امنیتی بسیار پرقدرت هستند اما سرعت و عملکرد بسیار کند و ضعیفی دارند. در آنسو، کیف پول های نرم افزاری سرعت بالا و کارایی زیادی به دلیل استفاده از رابط کاربری مناسب خود دارند. در ادامه این مقاله با انواع کیف پول های دیجیتالی برای استکس آشنا می شویم:
کیف پول های نرم افزاری استکس
کیف پول های نرم افزاری یا گرم، برای انجام فرآیندها، نیاز به اتصال به اینترنت دارند. کیف پول های نرم افزاری سرعت و عملکرد بالائی برای کاربران به ارمغان می آورند و برای پلتفرم های کامپیوتر یا لپتاپ و موبایل، ارائه شده اند. کیف پول های نرم افزاری شامل کیف پول های ویندوزی، اندرویدی، IOS و تحت وب یا انلاین می شوند.
کیف پول های سخت افزاری استکس
کیف پول های سخت افزاری دستگاه های کوچک و فیزیکی هستند که کلیدهای خصوصی کاربران را در حافظه داخلی خود ذخیره می کنند. کیف پول های سخت افزاری(Hardware Wallets) مناسب استکس، معمولا به اندازه یک فلش درایو معمولی هستند و قیمتی در حدود 80 الی 200 دلار دارند. امنیت دارایی های کاربران با استفاده از کیف پول های سخت افزاری، تضمین شده است و در واقع، کیف پول های سخت افزاری امن ترین راهکار برای حفاظت از رمزارزها هستند. کیف پول های سخت افزاری متنوعی توسط شرکت های شناخته شده تولید شده اند که کمپانی لجر و ساتوشی لبز، شناخته شده ترین آنها هستند. کیف پول های سخت افزاری لجر نانو اس، لجر نانو ایکس، ترزور وان و ترزور مدل تی، از شناخته شده ترین کیف پول های سخت افزاری ارائه شده برای استکس یا سایر رمز ارزها هستند.
کیف پول های آنلاین استکس
کیف پول های آنلاین برای اتصال و ارائه خدمات، به نصب نرم افزار یا خرید سخت افزار خاصی نیاز ندارند. کیف پول های آنلاین استکس سریع ترین دسترسی و راحت ترین کارکرد را برای کاربران دارند. تنها با ورود به ناحیه کاربری در وبسایت ارائه دهنده، می توانید از خدمات کیف پول دیجیتالی خود استفاده کنید. تنها عیب کیف پول های انلاین، امنیت ضعیف آنهاست که به همین دلیل؛ به صورت موقتی و کوتاه مدت استفاده می شوند. کیف پول های استکس والت و اتمیک والت از معتبرترین کیف پول های آنلاین مناسب استکس هستند.
کیف پول های IOS استکس
کیف پولهای موبایلی، متداول ترین کیف پول های مورد استفاده کاربران هستند. معمولا رابط کاربری کیف پول های IOS به شکلی ساده و قابل فهم طراحی می شوند تا هر کاربری حتی فراد مبتدی، بتوانند با این کیف پول کارکنند. کیف پول های IOS اکثرا به صورت رایگان قابل دانلود و نصب هستند. سعی کنید کیف پول IOS خود را با دقت انتخاب کنید. در ادامه معتبر ترین کیف پول های موبایلی استکس را خواهیم شناخت:
- جکس لیبرتی
- اتمیک والت
- تراست والت
کیف پول های اندروید استکس
کیف پول های اندرویدی استکس با رابط کاربری ساده و روان، قابل استفاده توسط تمام کاربران خواهند بود. کیف پول های موبایلی و خصوصا اندرویدی، پر استفاده ترین کیف پول های دیجیتالی استکس یا سایر ارزهای دیجیتال هستند. این کیف پول ها در قالب یک اپلیکیشن بر روی موبایل کاربر نصب می شوند و کلیدهای خصوصی کاربران را بر روی حافظه داخلی موبایل آنها ذخیره می کنند. کیف پول های اتمیک والت، جکس لیبرتی و تراست والت از بهترین و شناخته شده ترین کیف پول های اندرویدی استکس می باشند.
کیف پول های استکس چگونه کار می کنند؟
وابسته به ساختار و نوع کیف پول، نحوه کارکرد و حتی نحوه ذخیره سازی آنها متفاوت است.کیف پول های ارز دیجیتال سخت افزاری به صورت آفلاین و ایمن، ارزهای دیجیتالی را محافظت می کنند. کیف پول های نرم افزاری با اتصال به اینترنت، امکان ذخیره سازیف ارسال و دریافت سریع ارزهای دیجیتال را به کاربران اعطا می کنند.
امنیت در کیف پول های استکس
باز هم با توجه به ساختار هر نوع کیف پول، سطح امنیتی انها متفاوت و اقدامات امنیتی متفاوت خواهد بود.
کیف پول های سخت افزاری ایمن ترین، کیف پول های ویندوزی بعد از آنها و کیف پول های موبایلی در رتبه سوم از لحاظ امنیت کیف پول دیجیتالی قرار دارند. کیف پول های آنلاین یا تحت وب، ضعیف ترین عملکرد امنیتی را داشته و در مورد امنیت آنها نیازی به بحث نیست.