1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. کیف پول
  4. کیف پول قرارداد هوشمند چیست؟
کیف پول قرارداد هوشمند چیست؟
کیف پول قرارداد هوشمند چیست؟

کیف پول رمزنگاری که با قراردادهای هوشمند تعامل دارد، کیف پول قرارداد هوشمند نامیده می شود. به عبارت دیگر، این کیف پول ها انواع مختلفی از فعالیت ها مانند خرید یا فروش توکن، تبادل توکن، تعامل با dapp، ترید، قرض گرفتن یا قرض دادن و غیره را امکان پذیر می کنند. این مطلب در خصوص معرفی و آشنایی با مفهوم کیف پول قرارداد هوشمند است که ویژگی های جدیدی را برای کاربران خود فراهم آورده و امکان کنترل بر دارایی و همچنین امنیت بیشتر را نیز برای دارندگان خود خواهند داشت.

مفهوم کیف پول قرارداد هوشمند

کیف پول قرارداد هوشمند چیست؟

انواع مختلفی از کیف پول های ارزهای دیجیتال وجود دارد و هرکدام برای هدف خاصی طراحی شده اند. کیف پول‌های رمزنگاری داغ، مانند MetaMask (مبتنی بر مرورگر) و برنامه تلفن همراه Coinbase Wallet، همیشه به وب متصل هستند و به کاربران امکان می‌دهند به سرعت و آسانی تراکنش‌ها را انجام دهند. در حالی که کیف پول های سرد امنیت بهتری را ارائه می دهند زیرا کلیدهای خصوصی آنها هرگز در وب قرار نمی گیرند، اما کمی کمتر کاربر پسند هستند. دسته بعدی از کیف پول ها، کیف پول قرارداد هوشمند هستند. کیف‌پول‌های قرارداد هوشمند یا «کیف‌پول‌های هوشمند» توسط همه صرافی‌ها و اپلیکیشن‌ها پشتیبانی نمی‌شوند، با این حال به لطف ترکیب منحصربه‌فردشان از امنیت، انعطاف‌پذیری و راحتی بیشتر برخوردار بوده و توجه بیشتری را به خود جلب می‌کنند. 

کیف پول هوشمند یک کیف پول ارز دیجیتال است که توسط قرارداد هوشمند به جای کلید خصوصی مدیریت می شود. این موضوع به کاربران امکان می‌دهد از ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند تراکنش‌ های چند امضایی، محدودیت‌های انتقال روزانه، مسدود کردن حساب اضطراری و بازیابی امن‌تر حساب لذت ببرند.

قراردادهای هوشمند نیز مجموعه ای از کدهای پیشرفته هستند که بر روی بلاک چین قرار گرفته و انجام می شوند. کیف پول قرارداد هوشمند، دارایی های شما را در یک قرارداد هوشمند که در بلاک چین وجود دارد نگهداری می کند. از آنجایی که قراردادهای هوشمند قابل برنامه ریزی هستند (یک لایه کد را در بالای حساب ها تصور کنید)، ویژگی های جدیدی را امکان پذیر می کند که استفاده از آنها را ایمن تر و آسان تر از وجوه ذخیره شده در یک حساب "عادی" (که به آن حساب های دارای مالکیت خارجی نیز می گویند) می دهد.

به عنوان مثال، امکان اجرای فرآیندهای بازیابی حساب را فراهم می کند. اگر کاربر تلفنی را که برنامه را با کلید خصوصی نگه می‌دارد گم کند، کاربر می‌تواند با دنبال کردن یک فرآیند بازیابی، دسترسی به قرارداد هوشمندی که وجوه را در اختیار دارد بازگرداند. یک کلید خصوصی جدید ایجاد می شود و قرارداد هوشمند با وجوه کاربران به کلید خصوصی جدید اختصاص می یابد.

کیف پول های قراردادی هوشمند چگونه کار می کنند؟

وجوه در کیف پول های هوشمند از طریق کد قرارداد هوشمند قابل دسترسی و کنترل است که امکان عملکرد تقریباً نامحدود را فراهم می کند، به کاربران کنترل بیشتری بر دارایی های خود می دهد و اعتماد بیشتری به DeFi ایجاد می کند.

کیف پول‌های قرارداد هوشمند چگونه به کاربران و بخش دیفای سود می‌رسانند؟

کیف پول های قراردادهای هوشمند

به لطف تطبیق پذیری قراردادهای هوشمند، کیف پول های هوشمند علاوه بر قطع اتکای کاربر به کلیدهای خصوصی، ویژگی های سودمند جدیدی را ارائه می دهند و تجربه کاربری مشابه برنامه های خدمات مالی سنتی (TradFi) را ارائه می دهند. برخی از ویژگی های ارائه شده توسط کیف پول های هوشمند مختلف عبارتند از:

مجوز چند امضایی: دو یا چند کاربر می توانند یک تراکنش را برای امنیت بهتر تأیید کنند. کیف پول های هوشمند همچنین می توانند تراکنش های چند امضایی را به صورت آفلاین مجاز کنند تا در وقت کاربران صرفه جویی شود.

مسدود شدن حساب اضطراری: در صورت گم شدن یا دزدیده شدن دستگاه، می توان یک حساب کاربری را قفل کرد یا دسترسی به حساب را از دستگاه در معرض خطر غیرفعال کرد.

محدودیت مبلغ تراکنش روزانه: برای کمک به کاهش احتمال خطای گران قیمت کاربر و کمک به جلوگیری از خالی کردن کیف پول توسط مهاجم در یک تراکنش، می‌توان محدودیت مبلغ تراکنش را تنظیم کرد.

احراز هویت چند عاملی: کیف پول‌های هوشمند می‌توانند یک لایه امنیتی اضافی از طریق برنامه‌های احراز هویت و یا راه‌حل‌های کیف پول بومی فراهم کنند.

قرار دادن لیست سفید: کاربران می توانند تعیین کنند که انتقال فقط به آدرس های شناخته شده انجام شود.

معاملات همراه: برای سرعت و راحتی برخی از کیف پول‌های قرارداد هوشمند نیز مقدار دقیق توکن‌های مورد نیاز برای استفاده با dapp را تأیید می‌کنند (به‌جای تأیید مقدار نامحدود) و تماس را برای تعامل با dapp در یک تراکنش «بسته‌» اجرا می‌کنند.

چه چیز دیگری با کیف پول های قرارداد هوشمند امکان پذیر است؟

مزایای کیف پول قرارداد هوشمند

خبر خوب این است که امکانات برای نوآوری بی پایان است. اساساً اجرای هر چیزی امکان پذیر است. به عنوان مثال:

محدودیت‌های انتقال: کاربر می‌تواند محدودیت‌هایی را تعیین کند که چقدر می‌خواهد در روز/هفته/ماه هزینه کند.

تراکنش‌های بسته: با ترکیب کردن تعاملات با dApps که چندین مرحله را با استفاده از یک کیف پول معمولی در یک یا دو اقدام انجام می‌دهد، تجربه کاربر را بهبود می‌بخشد (مثلاً گرفتن وام مرکب در Argent)

نکته مهم

برخی از کیف‌پول‌ها از قراردادهای هوشمند برای ارسال تراکنش‌ها بر روی بلاک چین استفاده می‌کنند اما بسیاری از صرافی های رمزنگاری و سایر خدمات از تراکنش های قرارداد هوشمند پشتیبانی نمی کنند. بنابراین، هنگام استفاده از کیف پول DeFi یا کیف پول قرارداد هوشمند، مطمئن شوید که صرافی کریپتو شما از تراکنش های قرارداد هوشمند پشتیبانی می کند.

به زبان ساده، کیف‌پول‌های قرارداد هوشمند همان جایی هستند که در آن قرار دارند. آنها هر دو مشکل ذاتی کریپتوکارنسی های امروز را حل می کنند. کاربران کنترل وجوه خود را حفظ می کنند و در عین حال از اقدامات امنیتی بالاتری نسبت به آنچه در بانک های خود دریافت می کنند بهره مند می شوند. متأسفانه، پیاده‌سازی آن‌ها بر روی بلاک‌چین‌هایی مانند بیت‌کوین که فاقد قابلیت‌های قرارداد هوشمند اتریوم هستند، بسیار سخت‌تر است.

تعامل قرارداد هوشمند

حساب های کاربری در کیف پول قرارداد هوشمند معمولاً به جای داشتن یک حساب ساده، توسط قراردادهای هوشمند ایجاد/کنترل می شوند.

عملکردها

کارکردهایی مانند قرض گرفتن و قرض دادن دارایی های کریپتو با استفاده از پروتکل های پولی مختلف، فروش توکن، خرید، مبادله یا معامله، تعامل با Dapp های مختلف.

در این باره بیشتر بخوانید