کوین چیست؟

یکی از سوالات پرتکرار در بازار ارز دیجیتال، این است که کوین چیست؟ یک اصطلاح پرکاربرد برای ارز دیجیتال است. یک دارایی دیجیتالی است که با استفاده از الگوریتم های رمزنگاری ایجاد می شود. کوین ها به صورت فیزیکی وجود ندارند و در پایگاه داده ای به نام بلاک چین ذخیره می شوند. بلاک چین تمام تراکنش های انجام شده را ذخیره می کند و این تراکنش ها توسط رایانه های سراسر جهان تأیید می شوند. coin ها قابل تعویض، تقسیم پذیر، بادوام، قابل بهره برداری، ارسال و دریافت هستند و تعداد آنها محدود است.

تاریخچه کوین

تاریخچه کوین

در سال 1983، دیوید شام، دانشمند فعال در زمینه علوم کامپیوتر و رمزنگاری، نوعی ارز دیجیتال به نام eCash را اختراع کرد که مبتنی بر الگوریتم های رمزنگاری بود. حدود دوازده سال بعد، در سال 1995، وی دیجی کش را اختراع کرد. هدف اصلی دیوید شام از اختراع ارز دیجیتال، حذف بانک به عنوان یک واسطه و غیرممکن کردن ردیابی تراکنش ها بود. اگرچه دیجی کش توانست با بانک های مختلف همکاری کند و پیشرفت چشمگیری داشته باشد اما هرگز نتوانست به جریان اصلی ارزهای دیجیتال بپیوندد. در سال 2009، اولین کوین به نام بیت کوین توسط شخصی با نام مستعار "ساتوشی ناکاموتو" ساخته شد که شهرت زیادی به دست آورد.

معرفی انواع کوین 

کوین ها دسته بندی های مختلفی دارند که هر کدام ویژگی های متفاوتی دارند. coin ها شامل انواع مختلفی است که عبارتند از:

  • آلت کوین: آلت کوین ها از فناوری بلاک چین برای فعال کردن تراکنش های همتا به همتا استفاده می کنند. آلت کوین ها با هدف جایگزینی برای بیت کوین ایجاد شدند. اکثر آلت کوین ها با بهبود معایب بیت کوین توانسته اند به خوبی رشد کنند و حجم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهند. اتریوم یکی از محبوب ترین آلت کوین ها در بین سرمایه گذاران است.
  • استیبل کوین: استیبل کوین یا ارز دیجیتال پایدار نوعی ارز دیجیتال است که هدف آن کاهش نوسانات قیمت است. ارزش استیبل کوین ها به یک دارایی یا کالای پایدار وابسته است که باعث می شود قیمت استیبل کوین ثابت بماند. تتر محبوب ترین و شناخته شده ترین استیبل کوین در بازار ارزهای دیجیتال است.
  • شت کوین: شت کوین نوعی ارز دیجیتال است که ارزش و کاربرد کمی دارد یا اصلاً کاربرد ندارد. فقدان وایت پیپر، اهداف نامشخص و تیم توسعه ضعیف برخی از بارزترین نشانه های شت کوین هستند. برخی از شت کوین ها به لطف شانس یا حمایت افراد مشهور توانسته اند جایگاه خوبی در بازار کسب کنند. تامادوج، دیفای کوین و سیف مون از معروف ترین شت کوین های موجود در بازار هستند. 
  • میم کوین: میم کوین ها گروهی از ارزهای رمزپایه هستند که بر اساس روندها و میم های موجود در اینترنت ایجاد شده اند. در واقع می توان گفت که آنها هدف یا استراتژی خاصی را دنبال نمی کنند و عمدتاً برای سرگرمی ایجاد شده اند. میم کوین هایی وجود دارند که به لطف تبلیغات و حمایت جامعه رشد خوبی داشته اند و حتی گزینه های خوبی برای سرمایه گذاری هستند. یکی از محبوب ترین میم کوین ها، شیبا اینو است که توسط افراد مشهوری مانند ایلان ماسک حمایت شده است.
  • پرایوسی کوین: در مقایسه با انواع دیگر میم کوین ها، پرایوسی کوین ها کمتر شناخته شده اند. هدف این coin، بهبود امنیت کاربران و تراکنش های انجام شده در دنیای ارزهای دیجیتال است. یکی از مهمترین مزایای کوین های حریم خصوصی، ناشناس بودن تراکنش ها است که از معروف ترین آنها Dash است.

بهترین کوین های موجود در بازار ارز دیجیتال 

بهترین کوین های موجود در بازار ارز دیجیتال 

بیت کوین، لایت کوین، اتریوم، کاردانو، BNB، سولانا، آوالانچ و ریپل دیگر coin های برجسته بازار هستند که بر اساس ارزش بازار در فهرست ارزهای دیجیتال برتر قرار دارند. بیت کوین اولین کوین در بازار است که در سال 2009 معرفی شد و از آن زمان تاکنون رتبه اول را در بین برترین ارزهای دیجیتال در بازار کسب کرده است. لایت کوین یکی دیگر از کوین های قدیمی در بازار است که تنها چند ماه پس از عرضه رسمی بیت کوین در تلاش برای حل مشکلات آن معرفی شد. ساختار اصلی کد لایت کوین همان چیزی است که در بیت کوین استفاده می شود و تغییرات قابل توجهی دارد. این تغییرات شامل تنظیم سریع ‌تر سختی استخراج، کارمزد کمتر تراکنش و تأیید سریع ‌تر است. ارز دیجیتال اتریوم که در صرافی ‌ها با نماد ETH معامله می‌ شود، یکی دیگر از coin های برجسته در بازار است که مدت ‌هاست به عنوان دومین ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار رتبه ‌بندی می ‌شود. اتریوم کوینی است که بلاک چین آن توسط بسیاری از توکن های شناخته شده در بازار استفاده می شود.

ارز دیجیتال بعدی کاردانو نام دارد و از نظر کاربرد بسیار شبیه اتریوم است. در واقع، کاردانو، مانند اتریوم، یک پلتفرم اجرای قرارداد هوشمند است که در سال 2015 توسط یکی از بنیانگذاران همان بلاک چین ایجاد شد. ارزهای دیجیتال دیگری مانند BNB، Ripple، Solana و Avalanche نیز از ارزهای رمزنگاری شده محبوب در بازار هستند. البته ارزهای رمزنگاری شده مانند تتر و USDC نیز وجود دارند که به دلیل پشتوانه مالی در دنیای واقعی همیشه ارزش ثابتی دارند. از آنجایی که هر دوی این ارزهای دیجیتال از دلار برای این منظور استفاده می کنند، قیمت آنها نیز در یک دلار ثابت می ماند.

اگرچه در ادبیات ارزهای دیجیتال به آنها «استیبل کوین» گفته می شود، تتر و USDC در واقع توکن هستند زیرا آنها بلاک چین خود را ندارند و روی بلاک چین های دیگری مانند اتریوم و ترون کار می کنند. با این حال، برخی منابع، استیبل کوین ها را نیز به عنوان coin در نظر می گیرند، اگرچه به دلیل ماهیت خاص این دسته از ارزهای رمزنگاری شده، تفاوت چندانی ندارد که آنها را یک کوین در نظر بگیریم یا یک توکن.

کاربرد انواع کوین

کاربرد انواع coin

کوین ها مانند پول در کیف پول یا حساب بانکی هستند و می توانند برای مقاصد مختلف استفاده شوند یا برای مقاصد سرمایه گذاری نگهداری شوند. سه کاربرد اصلی coin عبارتند از:

  • خرید کالا: یکی از کاربردهای coin، پرداخت هزینه کالا و خدمات است. اگرچه کوین در سال های اولیه ظهور ارز دیجیتال به عنوان یک وسیله پرداخت معتبر شناخته نمی شد اما امروزه تعداد زیادی فروشگاه آنلاین و فیزیکی وجود دارند که بسیاری از کوین ها مانند بیت کوین را می شناسند و به مشتریان خود امکان پرداخت برای کالاها را ارائه می دهند.
  • صرافی های مالی: یکی از مهم ترین کاربردهای coin، امکان انتقال سریع و ارزان پول است. از آنجایی که برای انتقال کوین نیازی به واسطه هایی مانند بانک ها نیست، هزینه انتقال آن بسیار ارزان است. یکی از مهمترین مزیت های مبادلات مالی با کوین این است که شما محدودیت جغرافیایی ندارید و می توانید در هر کشوری که هستید برای شخصی در کشور یا کشورهای دیگر کوین ارسال کنید.
  • ذخیره ارزش: بیشتر مردم به دنبال روشی برای سرمایه گذاری هستند که به آنها کمک کند ارزش دارایی های خود را حفظ کنند. سرمایه گذاری در بازارهای مالی مانند املاک و مستغلات و طلا مشکلاتی را ایجاد می کند. به عنوان مثال، اگر بلافاصله به پول نقد نیاز دارید، نمی توانید خانه یا زمین را به سرعت بفروشید. علاوه بر این، نگهداری کالاهای گران قیمت مانند طلا مشکلات زیادی را به همراه دارد. این در حالی است که coin ها می توانند به عنوان ذخیره ارزش استفاده شوند.

در این باره بیشتر بخوانید