افرادی که در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت دارند به صورت مداوم اخبار این بازار را دنبال می کنند. این افراد توجه زیادی به اخبار نهادهای مالی و بورس دارند و به صورت مرتب به رصد این اخبارها می پردازند؛ اگر شما نیز در بازارهای مالی به فعالیت می پردازید بدون تردید تاکنون عبارت معروف اعلان ولز را شنیده اید. بهتر است بدانید که نهادهای رگولاتوری در شرایطی که مشخص شده است، اعلامیه هایی را بر علیه شرکت ها یا اشخاص منتشر می کنند. ما در این مقاله به بررسی معنا و مفهوم این اعلامیه ها می پردازیم و شرح می دهیم که این اعلامیه ها به چه علت صادر می شوند و چه تاثیری بر بازار رمزارزها دارند.
آشنایی با اعلان ولز
اگر تاکنون مفهوم این اعلان برای شما نیز سوال بوده است باید بدانید که اعلان ولز در حقیقت نامه ای بسیار رسمی است که از سوی نهادهای قانون گذاری به شرکت یا اشخاص، در ارتباط با تخلفات مشخص، ارسال می شود. همچنین ضروری است بدانید که اعلان ولز را می توان به شکل غیر کتبی نیز فرستاد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
اعلامیه ولز می تواند به دلیل دستکاری در بازار، معاملات داخلی یا جرایم مشابه صادر شود. در اعلان ولز، ماهیت جرایم کشف شده و فرآیند قانونی علیه شخص یا شرکت به او توضیح داده می شود.
اعلان ولز برای اولین بار به یاد رئیس کمیته مشورتی ولز نام گذاری شد؛ این کمیته، در سال ۱۹۷۲ توسط ویلیام جی کیسی، رئیس وقت سازمان بورس و اوراق بهادار (SEC) جهت بررسی سیاست های اجرایی این سازمان تشکیل شد و جان ولز ریاست آن را بر عهده گرفت.
هر شخص یا نهادی که اعلان ولز را دریافت می کند یک زمان مشخص وجود دارد که به آن اعتراض از سوی اعلان ولز پاسخ دهد؛ پس از این که نهاد مورد نظر پاسخ را ارسال می کند، در این صورت احتمال این که پاسخ و اطلاعات آن علنی و امکان استفاده از آنها بر علیه متهم در فرایند اجرایی وجود داشته باشد. همین موارد موجب شده است بسیاری از وکلای بلند پایه فعال در این حوزه بر این باور باشند که اعتراض به اعلان ولز می تواند به ضرر متهم سبب شود.
هیچ قانونی برای اجبار سازمان SEC جهت صدور این اعلان وجود ندارد و انجام این کار اختیاری و منوط به داشتن مستندات قانونی است. برای نمونه، اگر در یک پرونده کلاهبرداری، احتمال از بین بردن مدارک و شواهد وجود داشته باشد، این سازمان از صدور اعلامیه ولز خودداری می کند، با این حال، در بیشتر موارد این اتفاق رخ می دهد.
اعلان ولز چه تاثیری بر بازار کریپتو دارد؟
همانطور که تا این قسمت متوجه شدید اعلان ولز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است از همین رو این اعلان می تواند نقش پر رنگی بر حوزه های مختلف مالی مانند ارزهای دیجیتال بر جای بگذارد. در کشور آمریکا تقریبا قوانین جامع و کاملی برای بازار کریپتو و کسب و کارهای دیگر وجود ندارد و این کشور هیچ قانونی برای این نهادها در نظر نگرفته است. عدم وجود قوانین موجب می شود که احتمال نقض قوانین بورس در این کشور از سوی صرافی ها و شرکت های فعال در این حوزه بسیار افزایش یابد. برای نمونه، در سال گذشته صرافی آمریکایی به نام کوین بیس برای تعدادی از ارزهای دیجیتال لیست شده و برخی از خدمات خود، اعلامیه ولز دریافت کرد.
هنگامی که یک شرکت یا یک کسب و کار فعال در حوزه کریپتو اعلان ولز را دریافت می کند با مشکلاتی همچون کاهش اعتماد و گسترش ترس و نگرانی در میان سرمایه گذاران و معامله گران ارزهای دیجیتال مواجه می شود. این اتفاق می تواند این نهادها را مجبور کند که به توقف بخشی از خدمات خود بپردازند؛ بنابراین، ممکن است قیمت ارز دیجیتال دچار نوسانات شدید شود یا حتی افت ارزش محسوسی را تجربه کند زیرا می تواند به یک باره تمام اعتبار آن نهاد را از بین ببرد. از سوی دیگر اگر گیرنده این اطلاعیه پاسخ قاطعانه ای بدهد بازار احتمالا وارد روند صعودی می شود؛ به همین دلیل، اگر شما در بازار کریپتو فعالیت دارید بهتر است اخبار مرتبط با این حوزه را به دقت زیر نظر داشته باشید و سعی کنید تمام اتفاقات را تجزیه و تحلیل کنید.
اهمیت اعلان ولز
اعلان ولز می تواند به صورت های مختلف بر قیمت و ارزش یک سهام بورس یا کریپتو تاثیر منفی بر جای بگذارد. شما نیز اگر قصد دارید به خرید ارز دیجیتال بپردازید باید همواره نسبت به این اعلان آگاه باشید زیرا زمانی که یک کسب و کار اعلان ولز دریافت می کند به این معناست که احتمال انجام اقدامات قانونی علیه آن وجود دارد و نمی توان به طور کلی به آن اعتماد کرد؛ در نتیجه این عمل، ممکن است به یک باره ارزش سهام آن شرکت افت کند. هنگامی که یک نهاد اعلان ولز را دریافت می کند و سهامش با افت ارزش مواجه می شود تمایل افراد به سرمایه گذاری در آن کسب و کار و به طور کلی بازار کاهش می یابد. همچنین، در برخی پرونده ها بر اساس شدت و نوع تخلف، اعلان ولز منجر به اعمال جریمه و محدودیت های دیگر علیه شخص یا شرکت شده و تاثیر چشم گیری بر وضعیت مالی و چشم انداز آینده آن می گذارد. به بیان دیگر هنگامی که یک شرکت با پدیده اعلان ولز مواجه می شود دچار بحران شدیدی می شود که بر آینده آن نیز تاثیر می گذارد.
مراحل فرآیند اعلان ولز به چه شکل است؟
برخی مواقع سازمان SEC خود اقدام به ارسال اعلان ولز می کند و این اعلان به افراد و شرکت های مختلف ارسال می شود و به طور کلی فرآیند فرستادن این اعلان توسط این نهاد صورت می گیرد. البته نباید این موضوع فراموش شود که ارسال اعلامیه ولز بدین معنا نیست که یک نهاد اقدام به نقض قانون و ارتکاب جرم کرده است؛ با این حال، اعلان ولز نشان می دهد که سازمان مربوطه انجام اقدامات قانونی را در نظر دارد. پروسه ارسال این اعلامیه به شرکت ها و افراد در چهار مرحله انجام می شود.
برای کسب اطلاعاتی در مورد دنیای رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
مرحله اول: انجام تحقیقات
سازمان بورس کشور آمریکا برای آن که بتواند دلایل کافی برای انجام اقدامات قانونی را مشخص کند، در مرحله اول به تحقیق پیرامون شرکت یا شخص مورد نظر می پردازد و به طور کلی تمام جوانب را در نظر می گیرد و در نهایت موارد نقض احتمالی قوانین سهام و بورس را بررسی می کند.
مرحله دوم: صدور اعلامیه
بعد از آن که سازمان بورس کشور آمریکا تحقیقات تکمیلی را انجام می دهد اگر تشخیص دهد که در این تحقیقات شواهد کافی برای جرایم احتمالی نهاد مورد نظر وجود دارد، اعلان ولز را بر علیه آن نهاد صادر می کند؛ هر چند، پیش از ارسال اعلامیه باید به شخص اطلاع داده شود. معمولا این اعلان شامل اتهامات است و به شخص یا شرکت دریافت کننده، فرصت اعتراض تحت عنوان پاسخ ولز (Wells Response) را ارائه می دهد.
برای کسب اطلاعاتی در مورد نحوه ثبت نام در صرافی مکسی به صورت تصویری، بر روی لینک کلیک کنید
مرحله سوم: پاسخ به اعلان ولز
نهادی که اعلان ولز را دریافت می کند پس از بررسی اتهامات وارده می تواند با سازمان بورس آمریکا مکاتبه کند یا درخواست جلسه حضوری را داشته باشد؛ او می تواند در مقابل اتهامات وارده از خود دفاع کند. معمولا مهلت پاسخ دهی در این مرحله دو هفته تا ۳۰ روز است، امکان ارائه استدلال یا هرگونه داده تکمیلی برای دفاعیه توسط گیرنده وجود دارد.
مرحله چهارم: تصمیم گیری
در گام آخر که شامل مرحله تصمیم می شود سازمان بورس کشور آمریکا با توجه به اطلاعاتی که در مرحله تحقیقات به دست آورده و همچنین پاسخ گیرنده اعلان، تصمیم می گیرد که اقدامات قانونی را ادامه دهد یا آن را متوقف کند. اگر تصمیم سازمان ادامه اقدامات قانونی باشد، در این صورت می تواند در دادگاه فدرال با هدف دریافت جریمه، شکایت ثبت کند.
برای اطلاع از نحوه معامله با اسمارت مانی، بر روی لینک کلیک کنید.
اعلان ولز به عنوان یک هشدار برای سرمایه گذاران و کسب و کارها
بهتر است بدانید که اعلامیه ولز به طور قطعی به معنای پیگرد قانونی علیه یک شخص یا یک نهاد نیست اما صدور آن بر علیه یک نهاد می تواند تاثیر بسیار منفی بر دیدگاه افراد نسبت به آن شرکت بر جای بگذارد. این اعلامیه هنگامی که بر علیه یک نهاد صادر می شود منجر به گسترش وحشت و نگرانی در میان سرمایه گذاران و معامله گران می شود و به طور کلی به اعتماد آنها صدمه وارد می کند؛ در عین حال، پاسخ درست به این اعلان، روند خوبی را در بازار رقم می زند. با توجه به این که قانون گذاری صحیحی در رابطه با حوزه ارزهای دیجیتال در کشور آمریکا وجود ندارد و این کشور نظارت قانونی بر این بازار ندارد، احتمال صدور اعلان ولز برای کسب و کارهای این عرصه کم نیست و ممکن است هر کسب و کاری این اعلان را دریافت کند. بنابراین، پیگیری اخبار مرتبط با اعلان ولز برای افراد جهت تصمیم گیری های مالی بسیار حائز اهمیت است؛ پیشنهاد می کنیم همواره اخبار این اعلان را رصد کنید زیرا اعلان ولز می تواند ارزش یک سهام را با افت ارزش مواجه کند.