به طور کلی ترون که یک شبکهی غیرمتمرکز به شمار میرود، دارای یک قرارداد هوشمند است که به آن قرارداد هوشمند ترون گفته میشود. این قرارداد دیجیتالی بوده و برای اجرای برخی از اقدامات شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. این اقدامات بر اساس قرارداد هوشمند اتفاق میافتند و به نفع کاربران شبکه هستند. ممکن است تعدادی قرارداد با یکدیگر همراه شوند و به صورت زنجیرهای از برنامههای غیرمتمرکز عمل کنند. قرارداد هوشمند ترون مفهومی است که افراد فعال شبکه میتوانند با کمک آن به انجام فعالیتهای مختلف بپردازند و خدمات دریافت کنند.
معرفی قرارداد هوشمند ترون
در سالهای اخیر، شبکهی اتریوم برای توسعهی قراردادهای هوشمند و سیستمهای غیرمتمرکز به کار گرفته شده و برای سرمایهگذارها و تریدرهای زیادی سود آور بوده است. افراد زیادی از این بستر استفاده میکنند و به دلیل خدمات آن، نسبت به آن رضایت دارند. از طرفی دیگر، شبکهی ترون هم به گزینهی دیگری تبدیل شده که تمرکززدایی میکند و محصولات و خدمات غیرمتمرکز را گسترش میدهد. جالب است بدانید در دو سال گذشته شاهد افزایش محبوبیت پلتفرمهای بلاک چین در بازار ارز دیجیتال بودهایم و ترون یکی از آنها است. این بستر توسط جاستین سان در سپتامبر ۲۰۱۷ تاسیس شده و یک شبکه بلاک چین غیرمتمرکز منبع باز به حساب میآید که تحت عنوان سه لایهی اصلی، ذخیره سازی و لایه کاربردی شناخته میشود.
ارز رمزنگاری شده بومی ترون تحت عنوان Tronix (TRX) شناخته میشود که در صرافیهای رایج ارزهای دیجیتال برای تجارت موجود است. بنیاد TRON پروتکل ترون را مسئول توزیع برابر منابع محاسباتی بین دارندگان TRX نگه می دارد. از توسعه کیف پول گرفته تا توسعه dApps یا توسعه توکن، TRON توسط غول های رمزنگاری مختلف برای انجام عملیات های توسعه زیادی استفاده شده است. با این حال، بسیاری از آنها ممکن است تصورات اشتباهی در مورد استفاده از TRON برای توسعه قراردادهای هوشمند داشته باشند.
ویژگیهای قرارداد هوشمند ترون
ماهیت اصلی شبکهی ترون به منظور ساده سازی ارتباطات بوده و یکپارچگی را به کاربرانش ارائه میکند. این شبکه به عنوان سیستمی سه لایه ایجاد شده و هسته شبکه، ذخیره سازی و بروزرسانیها شامل این لایهها میشوند. این لایهها به منظور بهینه تر شدن کارکرد شبکه توسعه یافته اند و لایهی اصلی آن، به ارتقای بلاک چین ارتباط دارد. Protobuf مفهومی است که همانند زبانهای نشانه گذاری عمل میکند و برای ساده شدن ارتباطات در فضای میان سیستم عاملها، مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است بدانید نشانه گذاری و رمزگذاری در Protobuf، با سرعت و قدرت بیشتری در مقایسه با JSON و XML اتفاق میافتد.
یکی دیگر از ویژگیهای شبکهی ترون، TRON VM یا TVM نام دارد. از آنجایی که کاربرد این مفهوم به ماشین مجازی اتریوم شباهت دارد، کم حجم است و باعث میشود تا اجرای قرارداد هوشمند ترون بدون ایراد باشد. این ویژگیها باعث میشود تا توانایی پشتیانی قرارداد هوشمند ترون افزایش پیدا کند و قابلیتهای بیشتری برای کاربران ایجاد شود. جالب است بدانید در حال حاضر این قرارداد میتواند دو هزار قرارداد را در ثانیه مدیریت کند.
ابزارهای مناسب برای توسعه قرارداد هوشمند ترون
ترون استودیو: این ویژگی قرارداد هوشمند ترون، یک IDE به شمار میآید که برای کامپایل، اشکال زدایی، ساخت و استقرار قراردادهای هوشمند در ماشین مجازی ترون طراحی شده است.
ترون گرید: یک سرویس API میزبان و با بار متعادل که به برنامه نویسان اجازه میدهد حتی بدون اجرای کد برنامه نویسی به شبکه ترون دسترسی داشته باشند.
جعبه ترون: این یک محیط توسعه به حساب میآید که برای پلتفرمهای بلاک چین با استفاده از TVM ایجاد شده است. عملکردهای اصلی ارائه شده توسط جعبه TRON شامل جمع آوری قراردادهای هوشمند، آزمایش و مهاجرت است.
ترون وب: این بستر، یک کتابخانه جاوا اسکریپت شمرده میشود که دارای توابع API است تا به توسعه دهندگان قراردادهای هوشمند کمک کند تا قراردادهای هوشمند را مستقر کنند، در DEX تجارت کنند، وضعیت بلاک چین را تغییر دهند، پرس و جوها را مدیریت کنند و موارد دیگر.
ایستگاه ترون: یک کتابخانه Javascript API که برای تخمین پهنای باند و مصرف انرژی TRON استفاده می شود، ایستگاه TRON نامیده می شود. این به توسعه دهندگان کمک می کند تا قبل از استقرار قرارداد هوشمند، نقاط مصرف انرژی و پهنای باند را بررسی کنند.
فرآیند حسابرسی قرارداد هوشمند ترون
این شبکه توانسته است در دنیای رمزارزها به شهرت امنی دست یابد. قرارداد هوشمند ترون به زبان سطح بالا نوشته شده است. با این حال، بدون حسابرسی قرارداد هوشمند مناسب، مزایای پروتکل بیفایده است. همچنین، روشی که هنگام حسابرسی قرارداد هوشمند ترون دنبال میشود بسیار ساده و بدون دردسر است. در تصویر زیر، مجموعهای از مراحل حسابرسی قرارداد هوشمند ترون را مشاهده میکنید.
مزایای انتخاب قرارداد هوشمند ترون
در لیست زیر، دلایل قابل توجهی وجود دارد که چرا کسب و کارها باید ترون را نسبت به سایر پلتفرمهای بلاک چین موجود در بازار برای توسعه قراردادهای هوشمند در اولویت قرار دهند:
مقیاس پذیری: ترون به دلیل وجود الگوریتم DPoS (Delegated Proof-of-Stake) یک پلتفرم بلاک چین بسیار مقیاس پذیر است. ترون علاوه بر پشتیبانی از تعداد زیادی از کاربران و رسیدگی به حجم فزاینده کار، از درجه بالاتری از اجماع عدم تمرکز پشتیبانی میکند.
افزونهی چند زبانه: ترون از یک پروتکل سریال سازی دادهها به صورت خنثی به نام Google Protobuf پشتیبانی میکند. این برنامه از کدهای نوشته شده در چندین زبان مانند جاوا، پایتون، ++Objective C، C و بسیاری دیگر پشتیبانی کرده و همچنین Google Protobuf به اجرای سریعتر قراردادهای هوشمند کمک میکند.
سازگار با EVM: سازگاری EVM عامل دیگری است که ترون را به مناسبترین بلاک چین برای توسعه قراردادهای هوشمند تبدیل میکند. TVM (ماشین مجازی TRON) با EVM (ماشین مجازی اتریوم) سازگار است و این ویژگی تضمین میکند که میتوانید قراردادهای هوشمند EVM را در ماشین مجازی ترون اجرا کنید. معماری سبک TVM همچنین به کاهش مصرف منابع و افزایش عملکرد برنامه کمک میکند.
نرخ توان عملیاتی بالا: سرعت پردازش تراکنشها در مورد TRON 2000 TPS (تراکنش در ثانیه) بوده که بسیار بالاتر از بیت کوین و اتریوم است. این پلتفرم بلاک چین به دلیل مکانیزم اثبات سهام واگذار شده، توان و سرعت بیشتری را میتواند به کاربرانش ارائه کند.
برای کسب اطلاعات در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.
نقاط منفی قرارداد هوشمند ترون
با وجود آن که قابلیتها و ویژگیهای مثبت قرارداد هوشمند ترون نسبت به معایب آن بیشتر است اما بد نیست در مورد نقاط منفی این بستر بیشتر بدانیم. این شبکه به دلیل آن که به طرز قابل توجهی متمرکز است، اغلب مورد انتقاد قرار میگیرد. بیشتر قراردادهای هوشمند آن، به صورت اختصاصی عمل میکنند و میزان متمرکز بودن آن، بسیار زیاد است. از طرفی دیگر، موارد مختلفی روی قیمت کلی ارزهای دیجیتال در این بستر تاثیر میگذارد. از جمله، بخش زیادی از توکنهای TRX در ده آدرس به خصوص نگهداری میشوند. البته، ناگفته نماند که بخشهای بعدی پروژهی ترون در دست ساخت قرار دارد و هنوز قسمتی از این پروژه اجرا نشده است. پس به زودی شاهد موارد تازهای پیرامون قرارداد هوشمند ترون خواهیم بود.