NFT ها همان "توکنهای غیرقابل تبدیل" هستند که مهمترین ویژگی ایی که در مورد آن به ذهن میرسد، کمیابی آن است اما قبل از ورود به این موضوع، باید بدانیم NFT چیست؟ NFT یک نوع ویژه از توکنهای رمزنگاریشده است که بر روی زنجیره بلاکی اجرا میشود. هر NFT یک ویژگی منحصر به فرد دارد و قابل تبدیل با توکنهای دیگر نیست. این ویژگیهای منحصر به فرد میتواند مواردی نظیر تصاویر، فیلم، موسیقی، آثار هنری و حتی قراردادهای دیجیتال باشد. حال برای آشنایی با کمیابی NFT تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.
کمیابی NFT چیست؟
کمیابی یکی از مهمترین عوامل ارزشآفرینی در دنیای NFT است. وقتی یک آثار هنری، تصویر یا هر محتوای دیجیتالی به صورت NFT منتشر میشود، تعداد نسخه محدودی از آن وجود دارد؛ این کمیابی باعث میشود که ارزش آن افزایش یابد. مشخصکردن تعداد نسخ هنرمندان و سازندگان میتوانند تعداد دقیق نسخ از یک آثار هنری را مشخص کنند. به عنوان مثال، ممکن است فقط 10 نسخ از یک تصویر دیجیتال وجود داشته باشد.
تأیید اصالت: با استفاده از NFT، میتوان اصالت و منشأ یک آثار هنری را تأیید کرد و این امکان را میدهد تا خریداران با اطمینان بیشتری خرید کنند.
قابلیت نادر شدن با زمان: بعضی NFTها به طور طبیعی با گذر زمان کمیابتر میشوند. به عنوان مثال، یک NFT که به تعداد محدودی منتشر شده است و هنرمندی معروف پشت آن قرار دارد، ممکن است با مرگ هنرمند یا با گذر زمان ارزش بیشتری پیدا کند.
انحصاری بودن: برخی از NFTها به دلیل ویژگیهای خاص خود ارزش بالایی دارند. به عنوان مثال، اولین تصویری که به صورت NFT منتشر شده یا یک تصویر که توسط یک فرد مشهور ایجاد شده است.
جهت کسب اطلاعاتی در مورد آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
روش تعیین کمیابی NFT چگونه است؟
تعیین نادر بودن یک توکن NFT به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ تعداد توکن ها یکی از این عوامل است. مجموعه هایی با توکن های تکراری کمتر، ارزش بیشتری دارند. بنابراین، با تخمین و شمارش تمام توکن های کپی شده یک توکن غیرقابل جایگزینی که در بلاک چین وجود دارد، می توان کمیاب آن را تخمین زد. از طرف دیگر، یک NFT ممکن است با طراحی، رنگ متمایز، ترکیب غیرمعمول ویژگیها، یا موضوع یا موضوع خاص از سایر نشانهها متمایز شود. کمیاب بودن یک NFT را می توان با مقایسه این ویژگی ها با سایر توکن های غیرقابل تعویض در همان گروه تعیین کرد.
میزان محبوبیت و تقاضا نیز عواملی هستند که بر کمیابی NFT تأثیر می گذارند. به عبارت دیگر، مجموعه هایی که تقاضای بالایی دارند کمیاب تر و در نتیجه گران تر هستند. برای تعیین این عوامل می توان از اطلاعات فروش، محبوبیت آنها در شبکه های اجتماعی و سایر شاخص های مرتبط استفاده کرد. تاریخچه یا منشا یک NFT نیز می تواند بر نادر بودن آن تأثیر بگذارد. به عبارت دیگر، اگر یک توکن غیرقابل تعویض گذشته مشخصی داشته باشد، به عنوان مثال توکن متعلق به یک فرد مشهور، نسبت به سایر NFT ها کمیاب تر و گران تر است.
ابزار ارزیابی کمیابی (Rarity Checker) چیست؟
چککنندههای نادر، ابزار یا خدماتی برای ارزیابی شاخص نادر بودن یک توکن غیرقابل تعویض هستند. معمولاً ارزش این توکن ها بر اساس نادر بودن، کمیاب بودن و منحصر به فرد بودن آنها مشخص می شود. ماشین حساب های کمبود NFT از عوامل مختلفی مانند ویژگیها و قابلیتها، ابردادهها و ویژگیهای نشانه استفاده میکنند. به عنوان مثال، یک ماشین حساب کمیاب می تواند با ارزیابی رنگ، تراکم پیکسل یا سایر ویژگی های بصری، سطح کمیاب یک توکن غیر قابل تعویض را تعیین کند. یک بررسی کننده کمبود همچنین می تواند با ارزیابی تقاضا برای یک توکن غیر قابل تعویض خاص یا تعداد توکن های کپی شده از یک NFT موجود در بلاک چین، سطح کمیاب آن توکن را تعیین کند. بهترین ابزارهای ارزیابی کمیاب NFT عبارتند از Rarity Sniper، Rarity.tools و MoonRank.
مراحل تخمین کمیابی توسط ماشین حساب های کمبود NFT
مشخص کردن کمیابی: ماشین حساب ابتدا باید NFT مورد نظر را به دقت شناسایی کند. به همین دلیل، ممکن است در این مرحله به شناسه توکن یا سایر اعتبارنامه های غیر قابل تعویض توکن نیاز داشته باشد.
جمع آوری داده ها: ماشین حساب اطلاعاتی مانند عملکرد، عملکرد تجاری، داده های زنجیره بلاکی و سایر اطلاعات مربوط به NFT مورد نظر را جمع آوری می کند.
تجزیه و تحلیل ویژگی: در این مرحله، Rarity Checker ویژگی های بصری مانند تراکم پیکسل و سایر ویژگی های متمایز توکن را بررسی می کند.
ارزیابی کمیابی: ماشین حساب از الگوریتم هایی برای تعیین کمیابی NFT ها بر اساس اطلاعات به دست آمده و بررسی ویژگی ها استفاده می کند. NFT مورد بحث را میتوان با سایر توکنهای غیرقابل تعویض در همان کیف پول مقایسه کرد یا برای آگاهی از روند فروش و بازار بررسی کرد.
ارائه نتایج: در نهایت، ماشین حساب میزان کمیابی NFT را در قالب یک ارزیابی عددی و در قالب یک امتیاز یا رتبه ارائه می کند. خریداران و فروشندگان توکن های بی نظیر می توانند از این اطلاعات برای تخمین ارزش NFT مورد نظر استفاده کنند.
البته، ارزش NFT می تواند تحت تأثیر عوامل دیگری مانند شرایط فعلی بازار و احساسات خریدار یا فروشنده باشد. بنابراین به خاطر داشته باشید که فقط استفاده از چکرهای کمیاب راه حل ایده آلی نیست.
کمیابی NFT چگونه محاسبه می شود؟
معمولاً رتبهبندی نادری با تخصیص مقادیر عددی به کیفیت صفات و سپس جمعبندی آنها انجام میشود. البته، فرمول رتبه بندی دقیق ممکن است بین پلتفرم ها یا بازارها متفاوت باشد. برخی از پلتفرم ها از منابع داده خارجی یا الگوریتم های یادگیری ماشین برای این منظور استفاده می کنند. به طور کلی، تکنیک های رایج برای تعیین امتیاز کمیابی NFT ها عبارتند از:
امتیازدهی الگوریتمی: یکی از روش های رایج برای ارزیابی کمیابی NFT استفاده از سیستم امتیازدهی الگوریتمی است. در این روش، هر توکن غیرقابل تعویض بر اساس معیارهایی مانند نادر بودن، کیفیت، محبوبیت، مبدا و منشأ رتبه بندی می شود.
آنالیز مقایسه ای: در این روش، هر NFT با دیگر توکن های غیرقابل تعویض از همان گروه یا مجموعه مقایسه می شود. این تحلیل بر اساس متغیرهایی مانند کمیاب، کیفیت، تاریخچه فروش و روند بازار انجام می شود.
تجزیه و تحلیل داده ها: تجزیه و تحلیل داده هایی مانند داده های فروش یا محبوبیت رسانه های اجتماعی یکی دیگر از روش های رتبه بندی کمیابی است. در این روش محبوب ترین و پرتقاضاترین NFT ها شناسایی می شوند. از این اطلاعات می توان برای رتبه بندی NFT های کمیاب تر و گران تر استفاده کرد.
بازخورد انجمن: بررسیهای جمعآوران و سازندگان و کارشناسان NFT نیز بر کمبود توکن تأثیر میگذارد. به عبارت دیگر با توجه به مجموع این نظرات می توان رتبه کمیابی را تعیین کرد.