هر شبکه بلاک چین با هدف خاصی طراحی شده است و هیچ بلاک چینی به تنهایی تمامی نیازهای کاربران فناوری بلاک چین را برآورده نمی کند؛ بنابراین، توانایی تبادل اطلاعات بین زنجیره های مختلف بلاک چین در طول زمان اهمیت بسیاری پیدا می کند. شبکه کوانت پروژهای است که هدف آن، افزایش قابلیت همکاری بین بلاک چینهای مختلف است و برخلاف دیگر پروژههای رمزنگاری، قصد ندارد با پیادهسازی یک شبکه بلاک چین مجزا، این کار را انجام دهد؛ بنابراین چگونه کوانت زنجیره های مختلف را به هم متصل می کند؟ شبکه کوانت چیست و چگونه کار می کند؟ ازجمله سوالاتی است که در این مقاله به آن پرداخته می شود.
شبکه کوانت چیست؟
Quant Network در واقع یک شرکت فناوری بلاک چین است که هدف آن اتصال شبکه های مختلف بلاک چین، از طریق سیستم عامل تعاملی خود است. سیستم عامل که OS نیز نامیده می شود، رابطی است که ارتباط بین اجزای مختلف یک سیستم (مثلاً از طریق ارتباط بین نرم افزار و سخت افزار) برقرار می کند. سیستم عامل شبکه کوانت Overledger نام دارد و برای افزایش قابلیت همکاری بین بلاک چین های مختلف طراحی شده است.
شبکه کوانت یک پروژه متن باز نیست و کدهای پروژه در اختیار کاربران قرار نمی گیرد. بسیاری از فناوری های استفاده شده در محصولات این شبکه، دارای حقوق اختصاصی هستند و برای استفاده از آنها نیاز به مجوز دارید. البته تمرکز شبکه Quant بیشتر بر ارائه خدمات به سازمان هاست اما توسعهدهندگان این پلتفرم قصد دارند شبکههای بلاک چینی را که ارزهای دیجیتال روی آنها قرار میگیرند، یکپارچه کنند. درحال حاضر، Quant Network از بلاکچین های بیتکوین، ریپل، اتریوم، بایننس چین، استلار، آیوتا و کانستلیشن پشتیبانی میکند.
شبکه کوانت چگونه کار می کند؟
شبکه کوانتوم یک پروژه بسته است و توسعه دهندگان جزئیات عملکرد پروژه را با کاربران به اشتراک نمی گذارند اما یکی از مهمترین چیزهایی که باید بدانید این است که شبکه Quant یک بلاک چین نیست؛ به عبارت دیگر، مبتنی بر زنجیره های بلاک چین نیست. بنابراین، شبکه کوانت چگونه کار می کند؟ کوانت اکوسیستمی است که از اجزای مختلف تشکیل شده است. از جمله سیستم عامل بلاک چین Overledger، برنامه های کاربردی چند زنجیره ای (mApps)، شبکه Overledger، بازار شبکه Overledger، خزانه و توکن QNT که در بخش معرفی ارزهای دیجیتال شبکه کوانت به آنها خواهیم پرداخت؛ اما قبل از بررسی این سرویس ها و کاربرد هر کدام، اجازه دهید لایه های شبکه و نحوه عملکرد پلتفرم کوانت را توضیح دهیم.
شبکه Quant از تکنیکی به نام Overledger DLT Gateway استفاده می کند. Gateway در لغت به معنای عبور است و در محاسبات اصطلاحی برای برقراری ارتباط بین دو شبکه متفاوت و مجزا است. DLT همچنین مخفف Distributed Ledger Technology است که یک فناوری برای ذخیره جزئیات تراکنش ها به طور همزمان در پایگاه های داده مختلف است. بنابراین کوانت شبکه های مختلف بلاک چین را از طریق این گذرگاه لجر به هم متصل می کند. شبکه Quant بدون توجه به نوع دفتر کل هر شبکه بین شبکه ها ارتباط برقرار می کند.
هدف از ایجاد شبکه کوانت چیست؟
اهداف اصلی کوانت شرکت های بزرگ، مشاغل، سازمان های اقتصادی و سازمان های دولتی هستند. هدف پلتفرم کوانتومی تسهیل گردش اطلاعات و ادغام بلاک چین های مختلف به شیوه ای کارآمد و ساده است. شبکه کوانت برای ارائه یک راه حل کامل برای قابلیت همکاری دفتر کل توزیع شده طراحی شده است. صرف نظر از اینکه این DLT ها چگونه ساختار یافته اند و چگونه کار می کنند. توسعه دهندگان ادعا می کنند که OverledgerQuant می تواند به راحتی در زیرساخت های مالی سنتی ادغام شود و سازمان ها می توانند به راحتی از قابلیت های بلاک چین های مختلف با استفاده از API شبکه استفاده کنند. API رابط برنامه نویسی برنامه است و توسعه دهندگان از آن برای نوشتن برنامه هایی که روی سیستم عامل اجرا می شوند استفاده می کنند.
هنگامی که بلاک چین های مختلف به یکدیگر متصل می شوند، سازمان ها و کاربران می توانند به طور همزمان از بهترین ویژگی های خود بهره مند شوند. به عنوان مثال در حوزه اپلیکیشن های چند زنجیره ای (مخفف mApps) که در قسمت های بعدی به معرفی آن ها خواهیم پرداخت، کاربران می توانند از سرعت شبکه Solana برای پردازش تراکنش ها و بلاک چین بیت کوین برای ایمن سازی پرداخت ها استفاده کنند.
رمزارز کوانت چیست؟
ارز دیجیتال کوانت یک توکن ERC-20 مبتنی بر شبکه اتریوم است که به عنوان ارز دیجیتال کوانت یا QNT نیز شناخته می شود اما توکن شبکه کوانتومی برای چیست؟ این ارز دیجیتال برای خرید محصولات، خدمات و پرداخت هزینه های مجوز برای شبکه Quant استفاده می شود.
تیم توسعه دهنده شبکه کوانت
شبکه کوانت در سال 2017 توسط گیلبرت وردیان تاسیس شد. ویژگی واردین تجربه او در زمینه فناوری و ارتباطاتی است که با موسسات دولتی و خصوصی برقرار کرده است. گیلبرت اولین بار در سال 2009 بیت کوین را کشف کرد و در طول زندگی حرفه ای خود از کارفرمایانش خواسته است که از فناوری بلاک چین استفاده کنند. او سال ها در شرکت هایی مانند Ernst & Young، HSBC، BP Oil و Price Waterhouse Coopers در سمت های مختلف کار کرد. در سال 2015، او به توسعه استاندارد بلاک چین ISO TC307 کمک کرد. در حال حاضر حدود 60 کشور مختلف در سراسر جهان از این استاندارد برای توسعه بلاک چین خود استفاده می کنند.
سایر اعضای تیم Quant Network:
پیتر ماریوسان: پیتر مسئول فنی کوانت است و سال ها در زمینه فناوری اطلاعات کار کرده است. او در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه UCL فارغ التحصیل شد. او سال ها به عنوان توسعه دهنده، تحلیلگر مالی و مدیر شبکه در پروژه های مختلفی شرکت داشته است.
لارا وردیان: واردیان مدیر اجرایی شبکه کوانت است. او به عنوان مشاور در Pfizer، مدیر اجرایی Deloitte و Intercept کار کرده است.
گاگیک آلاوردیان: الاوردیان یکی دیگر از مدیران ارشد عملیاتی شبکه Quant است. او 24 سال به عنوان مدیر عامل Advance Computer Care و 9 سال در Protego Security کار کرد.
توبی باکس: او رئیس خدمات مالی Quant Network است. جعبه دارای تجربه حرفه ای گسترده است. قبل از همکاری با Quant، توبی باکس به عنوان توسعه دهنده در NatWest، مدیر محصول در RBS و مدیر IT در بازار Natwest کار می کرد. او در حال حاضر مدیر یک استارت آپ فین تک به نام Digital 7 است.