1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. شبکه مولتی چین(Multi chain) چیست؟
شبکه مولتی چین(Multi chain) چیست؟
شبکه مولتی چین(Multi chain) چیست؟

در بالاترین سطح، اصطلاح "مولتی چین" یا چند زنجیره ای، به سادگی به اکوسیستم صدها بلاک چینی که امروزه وجود دارند اشاره دارد. با این حال، این اصطلاح بیشتر برای توصیف برنامه‌هایی استفاده می‌شود که روی چندین بلاک چین راه‌اندازی می‌شوند که به طور گسترده به عنوان «برنامه‌های چند زنجیره‌ای» شناخته می‌شوند. Multichain یک پلتفرم و پل برای ارزهای دیجیتال و توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) در سراسر بلاک چین است. این شبکه قبلاً با نام Anyswap شناخته می شد و به کاربران اجازه می داد بلاک چین خود را ایجاد کنند. انتقال نقدینگی بین بلاک‌ چین‌ های مختلف یا برقراری ارتباط بین آن‌ها یکی از دغدغه‌های معامله‌گران رمزارز است که برخی از پروژه‌ها با استفاده از پل بلاک چین، این مشکل را حل کرده اند.

مولتی چین چیست؟

آشنایی با شبکه های چند زنجیره ای یا مولتی چین

MCN روتر نهایی برای Web3 و زیرساختی برای تعاملات دلخواه درون زنجیره ای است. فناوری چند زنجیره ای در 20 جولای 2020 به دنیا معرفی شد تا نیازهای آشکار بلاک چین های مختلف برای برقراری ارتباط با یکدیگر را برآورده کند. هر بلاک چین جامعه و اکوسیستم خاص خود را دارد و خدمات منحصر به فرد خود را ارائه می دهد. برای اینکه این صنعت به سطح بعدی برای مصرف کنندگان برسد، به یک راه سریع، ایمن و قابل اعتماد برای تبادل ارزش، داده و اعمال کنترل در زنجیره ها و بلاک چین نیاز دارد.

به لطف راه حل های توسعه یافته توسط Multichain، همه بلاک چین ها می توانند همکاری کنند. هیچ محدودیتی برای زنجیره های اتریوم، زنجیره های لایه ۲ که باید توسط اتریوم یا انواع زنجیره بیت کوین نهایی شوند، وجود ندارد. در حال حاضر این پلتفرم از 51 شبکه بلاک چین پشتیبانی می کند و کاربران می توانند دارایی های خود را بین این شبکه ها انتقال دهند. این پلتفرم روزانه میزبان بیش از 5 میلیارد دلار ارزش قفل شده و 100 میلیون دلار انتقال دارایی بین بلاک چین است. آزمایشگاه بایننس 60 میلیون دلار در این پروژه سرمایه گذاری کرد.

مولتی چین چگونه کار می کند؟

شبکه مولتی چین (Multichain) از دو روش برای پیوند دادن توکن ها استفاده می کند. روش اول از قراردادهای هوشمند برای قفل کردن توکن ها در بلاک چین و انتقال توکن ها به بلاک چین استفاده می کند. هنگامی که این روش امکان پذیر نباشد، از استخرهای نقدینگی در سراسر زنجیره برای تراکنش توکن های منتقل شده استفاده می کند. معمولا تمام این کارها در کمتر از 5 دقیقه انجام می شود. شبکه مولتی چین از شبکه‌های ماشین مجازی اتریوم (EVM) و انواع شبکه‌های بلاک چین با استفاده از فناوری‌های مختلف مانند کازماس و ترا پشتیبانی می‌کند. مولتی چین خدمات پل زدن مشابهی را برای توکن های غیر قابل تعویض ارائه می دهد. پروژه هایی که می خواهند پل بسازند می توانند با Multichain کار کنند تا آنها را به بلاک چین های جدید صادر کنند. این سرویس کاملا رایگان است و در کمتر از یک هفته تکمیل می شود.

مزایای شبکه مولتی چین چیست؟

مزایای شبکه مولتی چین چیست؟

ویژگی های منحصر به فرد شبکه Multichain برای سازمان ها و بانک ها جذاب است زیرا نیاز به مجوز برای دسترسی به آن در آنجا لحاظ شده است. حریم خصوصی تضمین شده است و توسعه دهندگان می توانند مواردی مانند سطح توافق، پاداش استخراج، حداکثر اندازه و حجم شبکه را تعیین کنند.

• استریم: در فناوری چند زنجیره ای، یک پایگاه داده خصوصی را می توان به اشتراک گذاشت که به آن ویژگی استریم می گویند. استریم ها می توانند داده های خام را در بلاک چین بازیابی ذخیره کنند. این در واقع مجموعه‌ای از آیتم‌ها است و هر آیتم حاوی یک مهر زمانی خاص، کلیدهای اختیاری برای بازیابی اطلاعات، امضای دیجیتال و داده است.

• اتصال همتا به همتا: توافق در شبکه چند زنجیره ای زمانی اتفاق می افتد که گره های بلاک چین با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هویت هر فرد با یک آدرس همراه با لیستی از مجوزها مشخص می شود اما گره ها برای یکدیگر پیام می فرستند و در صورت خوشایند نبودن پیام، امکان قطع ارتباط وجود دارد.

• مقیاس پذیری: شبکه چند زنجیره ای می تواند مشکل مقیاس پذیری بلاک چین را با استفاده از روش ذخیره سازی داده های دو زنجیره ای حل کند.

• استخراج: عملیات استخراج توسط گروهی از مدیران شبکه انجام می‌شود و از اجماع توزیع‌ شده توسط تأییدکنندگان خاص استفاده می‌کند. برای جلوگیری از هرگونه انحصار در فرآیند استخراج، تنها یک اعتبارسنجی در هر بلوک وجود دارد. برخلاف استخراج بیت کوین که گره ها باید مشکلات محاسباتی پیچیده ای را حل کنند، در اینجا هر کاربر دارای مجوز می تواند یک بلاک جدید ایجاد کند.

مشکلات شبکه مولتی چین چیست؟

مشکلات شبکه مولتی چین چیست؟

برنامه های مولتی چین، راه حلی برای توسعه دهندگان جهت دسترسی به گسترده ترین شبکه ممکن از کاربران است اما با تمام این مزایا، محدودیت هایی نیز دارد. 

مشکلات فنی 

تلاش برای ساخت، نگهداری و بروزرسانی یک برنامه مولتی چین بسیار زیاد است، به خصوص به این دلیل که بلاک چین های جدید دائما در حال ظهور هستند. برای هر بلاک چین جدید، توسعه دهندگان باید کد خود را تغییر دهند تا با الزامات فنی خاص بلاک چین مطابقت داشته باشد، اطمینان حاصل کنند که کد به خوبی نوشته شده و ایمن است و هر نمونه را به طور جداگانه حفظ کنند.

به همین دلیل است که برنامه های کاربردی مولتی چین اغلب در یک اکوسیستم خاص باقی می مانند و پیچیدگی فنی راه اندازی یک برنامه جدید را کاهش می دهند. به عنوان مثال، برنامه های کاربردی در اتریوم به احتمال زیاد به زنجیره های سازگار با EVM گسترش می یابند.

جداکردن نقدینگی

افزایش نقدینگی منجر به یک چرخه خودتقویت کننده می شود. یک صرافی غیرمتمرکز با بالاترین نقدینگی می‌تواند کمترین لغزش را برای معاملات، گسترده‌ترین اسلیپیج نقدینگی و بالاترین بازده را برای تامین‌کنندگان نقدینگی ارائه دهد. این یکی از بزرگترین تمایزهای رقابتی بین پروتکل های DeFi است. 

عدم اتصال بین نمونه های جداگانه یک برنامه چند زنجیره ای یک مشکل بزرگ برای برنامه های مالی غیرمتمرکز است. در پارادایم فعلی، برنامه های کاربردی چند زنجیره ای دیفای دارای استخرهای نقدینگی جداگانه برای هر بلاک چین هستند که نقدینگی در دسترس کاربر نهایی را جدا می کند.

تفاوت بین شبکه مولتی چین و کراس چین چیست؟

تفاوت بین شبکه مولتی چین و کراس چین چیست؟

Cross-chain یک فناوری جدید در حوزه بلاک چین است که برای تسهیل تعامل و همکاری بین بلاک چین های مختلف طراحی و ساخته شده است. این امکان را به کاربران می دهد تا بدون کمک شخص ثالث در شبکه بلاک چین اطلاعات را مبادله کنند. فرض کنید یک ارز بیت کوین در کیف پول خود دارید و ارز دیگری ندارید و برای تکمیل یک پروژه باید یک قرارداد هوشمند در شبکه اتریوم اجرا کنید. 

مطمئناً برای اجرای چنین قراردادی به ارز اتر نیاز دارید اما با استفاده از فناوری زنجیره متقابل می توانید بیت کوین خود را وارد شبکه اتریوم کنید و بدون تبدیل آن در صرافی، قرارداد هوشمند مورد نظر را اجرا کنید. فناوری زنجیره متقابل بین دو شبکه بیت کوین و اتریوم ارتباط برقرار می کند و دارایی ها بین دو شبکه منتقل می شود. 

در حال حاضر پروژه های متعددی در زمینه رمزنگاری پلتفرم های زنجیره ای را به کاربران ارائه می دهند که یکی از محبوب ترین آنها شبکه مولتی چین است. این شبکه یک پروتکل زنجیره ای متقابل است که هدف اصلی آن تبدیل شدن به نسل سوم روتر وب است. یکی از دلایل اصلی استقبال کاربران از Multichain، سرمایه بالای قفل شده در آن و تعداد بالای شبکه های پشتیبانی شده توسط این پروتکل است.

در این باره بیشتر بخوانید