1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. آپدیت مرج اتریوم چیست؟
آپدیت مرج اتریوم چیست؟
آپدیت مرج اتریوم چیست؟

آپدیت مورد انتظار برای بلاک چین اتریوم موسوم به آپدیت مرج اتریوم، در نهایت ممکن است تابستان امسال اتفاق بیفتد. طبق گفته تیم توسعه دهنده پلتفرم و وب سایت اتریوم، این به روزرسانی در تاریخ 15 سپتامبر یا 24 شهریور انجام شده است. در نشستی در ابتدای ژوئن 2022، ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم گفت: «مرج اتریوم» در تابستان امسال تکمیل خواهد شد. این به‌روزرسانی تحول‌ آفرین، اتریوم را از مدل اثبات کار به مکانیزم اجماع اثبات سهام تغییر می دهد. بوترین گفت: "اگر مشکلی وجود نداشته باشد، ادغام اتفاق می افتد." در این مطلب اطلاعات مورد نیاز در مورد آپدیت مرج اتریوم و اینکه چرا چنین چیزی را دنبال می کند آورده شده است.

مرج اتریوم یا ادغام اتریوم چیست؟

مرج اتریوم یا ادغام اتریوم چیست؟

در ابتدا، Beacon Chain یا زنجیره بیکن به طور جداگانه از Mainnet ارسال می شد، زنجیره ای که امروزه از آن استفاده می کنیم. Ethereum Mainnet همچنان با اثبات کار ایمن می شود، این در حالی است که زنجیره بیکن به صورت موازی با استفاده از اثبات سهام اجرا می شود. ادغام یا آپدیت مرج اتریوم زمانی است که این دو سیستم در نهایت به هم می رسند. تصور کنید اتریوم یک سفینه فضایی است که کاملاً برای یک سفر بین ستاره ای آماده نیست. با زنجیره بیکن، جامعه یک موتور جدید و یک بدنه سخت ساخته است. زمانی که موعد آن فرا برسد، کشتی فضایی فعلی با این سیستم جدید پهلو می گیرد و در یک کشتی فضایی ادغام می شود و آماده است چند سال نوری را به صورت جدی طی کند و کیهان را درنوردد.

ادغام با Mainnet

هنگامی که Ethereum Mainnet آماده شد، با Beacon Chain "مرج" می شود و آماده است که از اثبات سهام به جای اثبات کار استفاده کند. Mainnet توانایی اجرای قراردادهای هوشمند را در سیستم اثبات سهام، به علاوه تاریخچه کامل و وضعیت فعلی اتریوم به ارمغان می آورد تا اطمینان حاصل شود که انتقال برای همه دارندگان و کاربران ETH روان است.

اتریوم 2 چیست؟

اتریوم 2 نسخه جدیدی از بلاک چین اتریوم است که همانطور که گفتیم به جای اثبات کار، از مکانیسم اجماع اثبات سهام برای تأیید تراکنش ها از طریق سهام استفاده می کند. مکانیسم سهامداری اتریوم 2 جایگزین مدل اثبات کار خواهد شد. در اثبات کار، استخراج‌ کنندگان ارزهای دیجیتال از رایانه‌ های پرقدرت برای تکمیل توابع پیچیده ریاضی معروف به هش استفاده می‌ کنند. فرآیند ماینینگ به مقدار روزافزونی برق نیاز دارد تا تراکنش‌ های اتریوم قبل از ثبت در بلاک چین عمومی تأیید شوند. سیستم های اثبات کار مقدار زیادی برق را می بلعند. به عنوان مثال، استخراج بیت کوین در حال حاضر برق را با نرخ سالانه 127 تراوات ساعت (TWh) مصرف می کند. این در حال حاضر بیشتر از مصرف برق کل کشور نروژ است. ETH در حال حاضر مصرف برق سالانه ای تقریباً برابر با فنلاند دارد و ردپای کربنی برابر با سوئیس تولید می کند. خوشبختانه، انتظار می‌رود که این ادغام ردپای کربن اتریوم را تا ۹۹.۹۵ درصد کاهش دهد و یکی از انتقادات عمده به ارز دیجیتال را برطرف کند.

تفاوت اتریوم و اتریوم 2

تفاوت اتریوم و اتریوم 2

از آوریل 2022، اتریوم دو بلاک چین موازی را اجرا کرده است، یکی که با استفاده از اثبات کار، کار می کند و دیگری یک زنجیره آزمایشی که از طریق اثبات سهام عمل می کند. این ادغام، بلاک چین اصلی اتریوم (ETH1) و زنجیره بیکن جدید (ETH2) را در یک بلاک چین یکپارچه ترکیب می کند. البته توسعه دهندگان اتریوم اخیراً اصطلاحات ETH1 و ETH2 را به دلیل نگرانی از سردرگمی کاربران قبل از ادغام کنار گذاشته اند. برخی از سرمایه‌ گذاران صاحب اتر (ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم)، ممکن است در مورد آنچه به نظر می‌رسد دو نسخه از این سکه در Coinbase و سایر صرافی‌ های رایج ارزهای دیجیتال که موجود است، متحیر و نگران شده باشند. هنگامی که کاربران اتر خود را در کوین بیس قرار می دهند، از ETH به ETH2 تبدیل می شود و قیمت ETH و ETH2 یکسان است. پس از تکمیل ادغام، این دو نسخه اتر در یک توکن واحد ترکیب می‌شوند.

اتریوم در حال حرکت از استخراج به Staking است!

Staking فرآیندی است که پس از تکمیل ادغام، جایگزین ماینینگ برای تأیید تراکنش‌ های اتریوم می‌شود. شرط بندی یا استیکینگ به کاربرانی نیاز دارد که مقدار مشخصی از ارز دیجیتال را برای شرکت در فرآیند تأیید تراکنش قفل کنند. در یک مدل اثبات سهام، یک الگوریتم انتخاب می‌ کند که کدام اعتبارسنجی برای اضافه کردن بلوک بعدی به یک بلاک چین بر اساس میزان ارز دیجیتالی که اعتبار‌دهنده به اشتراک گذاشته است را انتخاب می‌کند. سرمایه گذاران باید حداقل 32 ETH سهام داشته باشند تا اعتباردهنده اتریوم شوند. در حال حاضر بیش از 3,000,000 اعتبارسنج اتریوم وجود دارد. هرچه هر اعتبارسنج سهام اتر بیشتری داشته باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که اعتبارسنجی بلوک ها را تولید کند.

هر بار که اعتبار دهنده بلوک‌ ها را تولید می‌کند، اعتباردهنده برای انجام وظایف اعتبارسنجی، پاداش‌هایی در اتریوم دریافت می‌کند. در حال حاضر، بازده سهام Ethereum's Beacon Chain حدود 4.3 تا 5.4 درصد سالانه (APR) است. با معامله اتریوم تقریباً 1500 پوند، حداقل مورد نیاز 32 اتریوم که بیش از 47,000 پوند است، استیکینگ می تواند برای سرمایه گذار متوسط بسیار گران باشد اما سرمایه گذاران انفرادی نیز می توانند به استخرهای سهام بپیوندند که مجموعه ای از سهامداران اتریوم هستند که منابع خود را ترکیب کرده و پاداش ها را تقسیم می کنند. اکثر صرافی‌های بزرگ ارزهای دیجیتال نیز خدمات سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذارانی ارائه می‌کنند که مایل یا قادر به انجام 32 ETH نیستند.

مشکل انرژی ارزهای دیجیتال

مشکل زیست محیطی بیت کوین

منتقدان بیت‌کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال اثبات کار اغلب به هزینه‌های هنگفت انرژی ماینینگ، اشاره کرده‌ اند. در سال های اخیر، غربالگری سرمایه گذاری ها بر اساس استانداردهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) به طور فزاینده ای محبوب شده است. در واقع، نظرسنجی اخیر فوربس نشان داد که بسیاری از سرمایه‌گذاران اگر بدانند که سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال بر محیط زیست تأثیر منفی می‌گذارد، سرمایه‌گذاری در جای دیگری را در نظر خواهند گرفت. جان وارن (John Warren)، مدیر عامل شرکت استخراج بیت کوین GEM Mining، می گوید که رابطه خطی بین رشد قیمت بیت کوین و مصرف انرژی آن وجود ندارد. بیت‌کوین در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای انتقال به مدل تأیید اثبات سهام ندارد، مدلی که وارن می‌گوید برای بیت‌کوین منطقی نیست. وارن می‌گوید: «در حالی که مطمئناً فضای زیادی برای رشد در اکوسیستم اثبات سهام وجود دارد، بیت‌کوین پروتکل اصلی همه رمزارزها است و بنابراین به سالم‌ترین و مطمئن‌ترین مدل اجماع موجود نیاز دارد.»

او می‌گوید انرژی مصرف‌شده توسط تأیید اثبات کار، امنیت و قدرت مدل را نشان می‌دهد.

وارن می‌گوید: «شما می‌توانید بیت‌کوین را به عنوان وثیقه بکر در نظر بگیرید و بیشترین اهمیت برای پروتکل آن، امنیت است که به بهترین وجه با رعایت اثبات کار ارائه می‌شود.»

استاچی واردن (Staci Warden)، مدیر عامل بنیاد الگورند (Algorand)، می‌گوید مصرف انرژی یک ارز دیجیتال عامل اصلی در توانایی آن برای مقیاس‌پذیری مؤثر است.

واردن می‌گوید: «در سمت عرضه، یک پروتکل می‌تواند تنها به اندازه‌ای مقیاس شود که به منابع قابل اعتماد انرژی با هزینه‌ای نهایی که کمتر از بازده نهایی آن است، دسترسی داشته باشد.

او می‌گوید انرژی یارانه‌ای یا کم‌هزینه برای مقیاس‌پذیری ارزهای دیجیتال اثبات کار ضروری است، به همین دلیل است که قیمت ارزهای دیجیتال در سال 2022 بسیار تحت فشار قرار گرفته است.

از طرف تقاضا، توانایی یک پروتکل اثبات کار در مقیاس، به دلیل تمایل عمومی برای تحمل پروتکل‌های مبتنی بر سوخت فسیلی و اثبات کار به طور کلی و ترجیح برای دسترسی رو به رشد جایگزین‌های کربن منفی، محدود خواهد شد.»

اتریوم در مقابل بیت کوین

آشنایی با مرج اتریوم

بیت کوین و اتریوم دو ارز دیجیتال محبوب هستند که مجموعاً 63.6 درصد از سرمایه بازار کریپتوهای جهانی را به خود اختصاص داده اند. قیمت اتریوم در سه سال گذشته 648 درصد افزایش یافته است که بیش از دو برابر افزایش 250 درصدی بیت کوین در مدت مشابه است. مرج اتریوم، این ارز دیجیتال را از منظر ESG به سرمایه گذاری جذاب تری نسبت به بیت کوین تبدیل می کند اما لزوماً اتریوم را تهدیدی برای سقوط بیت کوین به عنوان برترین ارز دیجیتال جهان نمی کند. کریس کلاین، مدیر عامل و یکی از بنیان‌گذاران Bitcoin IRA، می‌گوید بیت‌کوین و اتریوم بیش از آنکه در بازار ارزهای دیجیتال رقابتی باشند مکمل یکدیگر هستند.

کلاین می گوید: «بیت کوین و اتریوم اهداف مختلفی را دنبال می کنند. بیت کوین یک رمزنگاری پولی با اثبات کار، دارایی محدود است، در حالی که ابزار اتریوم [به عنوان] ستون فقرات وب 3 است. هر دو به عنوان عناصر مهم و متمایز از اکوسیستم کلی دارایی دیجیتال در حال اجرا عمل می کنند.» در حالی که سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال در اواخر تابستان (24 شهریور) منتظر مرج اتریوم هستند، رویداد مهم بعدی در مسیر اثبات سهام اتریوم در ژوئن رخ خواهد داد. انتظار می رود اتریوم یک آزمایش بزرگ برای ادغام در ماه ژوئن با استفاده از شبکه آزمایشی Ropsten انجام دهد. پس از تکمیل ارتقاء Ropsten، توسعه دهندگان اتریوم فقط دو شبکه آزمایشی دیگر را قبل از ادغام شبکه اصلی اتریوم برای ارتقاء دارند.

آپدیت مرج اتریوم

پس از مرج اتریوم

این موضوع نشان دهنده پایان اثبات کار برای اتریوم و آغاز عصر اتریوم پایدارتر و دوستدار محیط زیست است. در این مرحله اتریوم یک گام به دستیابی به مقیاس پذیری کامل، امنیت و پایداری که در چشم انداز آن ذکر شده است، نزدیکتر خواهد شد. توجه به این نکته مهم است که هدف اجرای مرج اتریوم، سادگی به منظور تسریع انتقال از اثبات کار به اثبات سهام است. توسعه دهندگان تلاش خود را بر روی این انتقال متمرکز می کنند و ویژگی های اضافی را که می تواند این هدف را به تاخیر بیندازد، به حداقل می رساند. این بدان معناست که برخی از ویژگی‌ها، مانند توانایی برای برداشت ETH، پس از تکمیل مرج، نیازمند انتظار بیشتری برای سهامداران بوده و باید کمی بیشتر منتظر بمانند. همانطور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره شد بر طبق اعلام تیم توسعه دهنده اتریوم در وب سایت ethereum.org مرج اتریوم و انتقال از شبکه اثبات کار به اثبات سهام در تاریخ 15 سپتامبر یا 24 شهریور اعلام شده است.

تاثیر مرج اتریوم بر قیمت

تاثیرات قیمت بعد از مرج اتریومزمانی که مرج اتریوم در پنجشنیه 24 شهریور ماه موفقیت آمیز بود، فشار فروش بالایی را به خود دید، همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، هنگامی که مرج اتریوم اتفاق افتاد، قیمت ابتدا حدود 6 درصد به سمت بالا حرکت کرد اما ناگهان با یک فشار فروش بالا مواجه شد که قیمت اتریوم را به عدد 1400 دلار رساند، البته که می توان این فشار فروش را از دراپ بزرگ بیت کوین دانست، اما باید دید که در ادامه اتریوم چه عملکردی از خودش نشان می دهد، باید به این نکته نیز توجه داشت که بعد از مرج از 100 تراکنش 99 تا از آن ها در مسیر درست بوده اند و کاملا موفقیت آمیز بود؛ همچنین ویتالیک بوترین نیز در پیامی گفت که با این مرج 0.2 درصد از میزان برق دنیا صرفه جویی می شود.

در این باره بیشتر بخوانید