1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. میپل فایننس (Maple Finance)
میپل فایننس (Maple Finance)
میپل فایننس (Maple Finance)

پلتفرم میپل فایننس (Maple Finance) یک پروتکل جدید وام دهی است که در آن می توانیم دارایی های خود را به مشتریان سازمانی و شرکتی قرض دهیم. یکی از ویژگی های خوب Maple این است که شما نیازی به قرار دادن وثیقه ندارید و وثیقه می تواند کمتر از مبلغ درخواستی باشد. توکن بومی این پروتکل، ارز دیجیتال MPL است که برای استیکینگ روی پلتفرم و رای دادن به تغییرات پروتکل استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. 

آشنایی با میپل فایننس (Maple Finance)

آشنایی با میپل فایننس (Maple Finance)

میپل فایننس یک بازار اعتباری مبتنی بر بلاک چین سولانا و اتریوم است. پلتفرم Maple به کاربران این امکان را می دهد تا توکن هایی را در پلتفرم این دو بلاک چین به سازمان های مالی قرض دهند و سود کسب کنند. وام دادن به مشتریان نهادی راه خوبی برای کسب سود از دارایی های شما است اما در بسیاری از بسترهای سنتی حداقل سرمایه مورد نیاز برای این نوع وام بسیار بالاست و بسیاری از کاربران این میزان سرمایه را ندارند. پلتفرم میپل فایننس محدودیت خاصی ندارد و می توانید با همین سرمایه اندک وام داده و کسب سود کنید.

روش کار بازار میپل فایننس چگونه است؟

در بازارهای اعتباری غیرمتمرکز مانند Maple Finance، کاربران می‌توانند بیش از مقدار وثیقه‌ای که در پلتفرم سپرده‌گذاری کرده‌اند وام بگیرند که کارایی این نوع پلتفرم‌ها را بهبود می‌بخشد. به عبارت دیگر، کاربر (مانند سایر پلتفرم‌های وام دهی) نیازی به واریز ضمانت‌ نامه بزرگ روی پلتفرم ندارد. علاوه بر این، وام دریافتی قابل سرمایه گذاری مجدد است. برخلاف Aave Arc که یک استخر مجاز برای سرمایه‌گذاران نهادی است، در میپل فایننس هر کسی می‌تواند تامین‌کننده نقدینگی باشد و با وام دادن به دارایی‌های خود سود کسب کند.

کاربران می‌توانند به روش‌های مختلف، از طریق وام دادن، سرمایه‌ گذاری، وام گرفتن یا تبدیل شدن به یک عامل استخر، به پلتفرم کمک کنند. وام دهندگان می توانند سرمایه خود را به استخرهای وام که توسط عوامل سازمانی مدیریت می شوند سپرده گذاری کنند. علاوه بر سود وام، کاربرانی که وام می دهند، توکن بومی میپل فایننس (MLP) را نیز به عنوان پاداش دریافت می کنند.

نمایندگان واسطه بین وام دهندگان و وام گیرندگان هستند. آنها علاوه بر جذب سرمایه برای خود، سرمایه لازم را از طریق فرآیند پذیره نویسی در اختیار مجموعه ای از وام گیرندگان قرار می دهند. کارگزاران شرایط وام را تعیین می کنند و وام گیرندگان را از نظر اعتبار، تخصص و کارایی ارزیابی می کنند. زمانی که طرفین در مورد میزان ضمانت و بهره توافق کردند، وام از استخر مربوطه تامین می شود.

روش کار بازار میپل فایننس چگونه است؟

موسسات مالی بسته به اعتبار خود می توانند وام هایی با وثیقه کم که نیازی به کال مارجین یا لیکوئید ندارند، دریافت کنند. هزینه ارزیابی نیز بر عهده وام گیرنده است که ممکن است یک صندوق تامینی، بورس یا بازارساز باشد. با قرار دادن توکن های MLP در استخرها، سپرده گذاران دارایی های خود را به عنوان بیمه و پوشش در برابر ضرر ارائه می دهند. در صورت عدم پرداخت وام، این توکن ها منحل می شوند. در عوض، درصدی از پاداش های استخر وام و سهام توکن MPL به سپرده گذاران بازگردانده می شود.

برای اینکه یک فرد نماینده شود و پروتکل وام را مدیریت کند، باید در لیست سفید قرار گیرد. برای قرار گرفتن در لیست سفید، باید فرآیند تأیید حاکمیت میپل فایننس را بگذراند. پس از تایید نماینده و ایجاد حساب کاربری برای وی، استخر وام مربوطه راه اندازی می شود. نماینده باید حداقل سپرده (100,000 دلار) در استخر داشته باشد. سایر سپرده گذاران در صورت تمایل می توانند دارایی های بیشتری را به استخر اضافه کنند.

وام دهندگان و سپرده گذاران پروفایل های نماینده را بررسی کرده و استخر مورد نظر را برای تامین نقدینگی انتخاب می کنند. وام گیرندگان پس از ایجاد مشخصات و تعیین شرایط وام، درخواست خود را برای بررسی توسط نمایندگان میپل فایننس ثبت می کنند. اگر نماینده استخر با شرایط وام گیرنده موافقت کند، فرآیند جستجو و ارزیابی را آغاز خواهد کرد. هنگامی که هر دو طرف در مورد شرایط توافق کردند، وام گیرنده قرارداد وام را ایجاد می کند و وام مربوطه توسط نماینده تضمین می شود.

پس از دریافت وام، سود و وثیقه وام به مرور زمان توسط وام گیرنده پرداخت می شود. کارمزد وام نیز به صورت جداگانه دریافت می شود و به نماینده و Maple DAO ارسال می شود. این روند تا زمان بازپرداخت نهایی و سررسید وام ادامه خواهد داشت.

پلتفرم میپل فایننس چه خدماتی ارائه می دهد؟

Maple Finance دارای 3 عملکرد مهم است: استیکینگ، وام دادن و وام گرفتن. با استیک کردن توکن های MPL و ارائه نقدینگی به استخرهای وام دهنده، می توانید از دارایی های خود سود ببرید.

استیکینگ

پلتفرم میپل فایننس چه خدماتی ارائه می دهد؟

در طی فرآیند استیکینگ یا سپرده گذاری، همزمان با هودل کردن ارزهای دیجیتال، پاداش دریافت می کنید. سپرده گذاران با قرار دادن توکن های خود به اعتبارسنجی تراکنش های بلاک چین کمک می کنند و در ازای این همکاری، درصدی از کارمزد بلاک چین به سپرده گذاران پاداش داده می شود.

در حال حاضر، فقط توکن MPL را می توان به میپل فایننس واریز کرد. برای دسترسی به بخش استیکینگ "Maple Finance XMPL" را از منوی گوشه صفحه انتخاب کنید. در ازای واریز توکن های MPL، توکن های xMPL را دریافت خواهید کرد که رابطه 1:1 با قیمت MPL دارند.

پلتفرم میپل فایننس توکن های MPL را به طور متناسب بین دارندگان xMPL هر ماه توزیع می کند. بنابراین، نگه داشتن توکن های xMPL همچنان سودآور است. علاوه بر این، با توکن‌های xMPL، می‌توانید به تصمیمات مهم در مورد پلتفرم میپل فایننس مانند نحوه بازخرید و تخصیص درآمد رأی دهید. به سادگی توکن های xMPL را به نشانه های MPL تبدیل کنید تا دارایی ها را آزاد کنید.

وام گیری

در پلتفرم میپل فایننس، می‌توانید وام ارز دیجیتال بگیرید و بعداً با کمی سود بیشتر پرداخت کنید. در واقع، شما توکن های سپرده شده در استخرها را قرض می گیرید و می توانید با سرمایه گذاری این توکن ها، سود کافی برای بازپرداخت وام داشته باشید. حداقل مبلغ وامی که می توانید از Maple دریافت کنید 1,000,000 دلار است.

برای دریافت وام از میپل فایننس (Maple Finance)، باید اطلاعات هویتی خود مانند نام، حساب توییتر، حساب تلگرام و آدرس ایمیل خود را به پلتفرم ارائه دهید. نماینده استخری که می خواهید از آن وام بگیرید، درخواست شما را بررسی کرده و بررسی های لازم (احراز هویت و مبارزه با پولشویی) را انجام خواهد داد. در صورت تایید درخواست شما، شرایط وام را تعیین می کنید و مبلغ به کیف پول متصل به پلتفرم واریز می شود. هنگامی که وام سررسید می شود، مبلغ را مجدداً در پلتفرم سپرده گذاری می کنید.

وام دهی

میپل فایننس دارای استخرهای وام دهی مختلفی است که کاربران می توانند با وام دادن به دارایی های خود سود کسب کنند. در حال حاضر، تنها توکن‌هایی از بلاک‌چین اتریوم و سولانا عمدتا USDC و (wETH) قابل قرض هستند. برای شرکت در یک استخر، باید توکن مربوطه آن را در کیف پول خود داشته باشید.

برای قرض دادن دارایی های خود، روی استخر مورد نظر کلیک کنید و توکن هایی را از کیف پول خود به استخر واریز کنید. در صفحه انتخاب استخر، می توانید گزارش عملکرد دقیق هر استخر را مشاهده کنید. این گزارش ها به شما کمک می کند تا تصمیمات بهتری بگیرید. بسته به نوع توکن و شرایط بازار، نرخ بهره استخر متفاوت است. توجه داشته باشید که وام دهندگان، مانند حامیان، هر ماه پاداش MPL دریافت می کنند.

نقشه راه میپل فایننس (Maple Finance)

نقشه راه میپل فایننس (Maple Finance)

در حال حاضر، Maple Finance نقشه راه جدیدی برای پایان سال 2023 و پس از آن ارائه نکرده است. نقشه راه اولیه ارائه شده توسط میپل به شرح زیر است که همه آنها پیاده سازی شده اند:

  • فصل دوم 2021: راه اندازی در شبکه اصلی اتریوم
  • فصل سوم 2021: توسعه 2 استخر عمومی
  • فصل چهارم 2021: ارائه اولین وام سندیکایی در DeFi
  • فصل اول 2022: ارائه وام IBN و موسسات مالی سنتی به Maple Finance.
  • فصل دوم 2022: راه اندازی در شبکه سولانا، راه اندازی توکن xMPL و راه اندازی راه حل استخراج.
  • فصل سوم 2022: معرفی ظرفیت عرضه استخر یک طرفه و تنظیمات استخر انعطاف پذیر.
  • فصل چهارم 2022: راه اندازی نسخه دوم Maple و ایجاد ساختار قرارداد هوشمند.
  • فصل اول 2023: راه اندازی مجموعه مطالبات تجاری و قراردادهای سود
  • فصل دوم 2023: راه اندازی راه حل مدیریت نقدی

توکن MPL چیست و چه کارایی دارد؟

ارز دیجیتال MPL، توکن مستقل حاکمیتی است که بر روی بلاک چین اتریوم راه اندازی شده است. دارندگان MPL می‌توانند توکن‌های خود را در پلتفرم میپل فایننس قرار دهند یا از آن‌ها برای رأی دادن به تغییرات پروتکل (مانند تعیین هزینه‌ها، سوزاندن یا ضرب توکن‌های جدید) استفاده کنند. مجموع عرضه توکن های میپل، 10 میلیون و عرضه در گردش آن 4.4 میلیون است.

توکن MPL سه نقش اصلی دارد: حاکمیت، تامین نقدینگی به استخرها و توزیع کارمزدهای شبکه (که در خزانه داری Maple جمع آوری می شود).

مدل توزیع توکن MPL به شرح زیر است:

  • استخراج نقدینگی 30 درصد
  • 25% پرورش ایده و مشاوره
  • 26% کشت ایده
  • 5 درصد از فروش عمومی
  • 14% نقدی

توکن MPL چیست و چه کارایی دارد؟

استفاده از توکن MPL تا حد زیادی به پروتکل Maple Finance بستگی دارد. هرچه کاربران بیشتر از این پلتفرم استفاده کنند، به توکن های MPL بیشتری برای سهام دادن یا رای دادن به تصمیمات حاکمیتی نیاز خواهد بود که قیمت آن توکن را افزایش می دهد. طبیعتاً اگر کاربران زیادی از پلتفرم Maple خارج شوند، ارزش توکن آن نیز کاهش می یابد.

بالاترین قیمت توکن MPL تاکنون 68.2 دلار (21 آوریل 1401) و کمترین قیمت 2.65 دلار (11 ژانویه 1401) است. در حال حاضر قیمت این توکن 6.39 دلار و ارزش کل بازار آن بیش از 50 میلیون دلار است. مجموع عرضه توکن های MPL دقیقاً 10 میلیون توکن و عرضه در گردش آن تقریباً 8 میلیون است.

 در حال حاضر توکن MPL در چه صرافی هایی قابل معامله است؟

در حال حاضر، توکن MPL در صرافی های متمرکز Coinbase ،Coinx ،BingX ،Gate ،Gemini و Bitstamp و در صرافی غیرمتمرکز Balancer فهرست شده است. از آنجایی که MPL یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 است، می توانید از کیف پول هایی که از این استاندارد پشتیبانی می کنند برای ذخیره آن استفاده کنید. مانند کیف پول سخت افزاری Metamask ،TrustVolt ،Atomic ،Coinbase، Ledger و غیره.

در این باره بیشتر بخوانید