1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. حمله هموگلیف چیست؟
حمله هموگلیف چیست؟
حمله هموگلیف چیست؟

فناوری های جدید دنیای ارز دیجیتال مانند نسل سوم اینترنت، مزیت ها و قابلیت های منحصر به فردی را در اختیار کاربران و علاقه مندان این حوزه قرار می دهد؛ اما با رشد و توسعه این حوزه، هکرها و مجرمان سایبری نیز در حال یافتن روش های جدیدتر و پیشرفته تری برای سرقت دارایی های کاربران هستند. یکی از این روش ها حمله هموگلیف است که در آن یک حرف در آدرس یک وب سایت با یک حرف مشابه جایگزین می شود. این نوع حمله به یک روش رایج فیشینگ تبدیل شده و کاربران زیادی قربانی آن شده اند. برای اینکه با روش کار این روش کلاهبرداری آشنا شوید تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

حمله هموگلیف در ارز دیجیتال چیست؟

حمله هموگلیف در ارز دیجیتال چیست؟

این روش کلاهبرداری، نوعی حمله فیشینگ است که در آن یک هکر یک لینک جعلی و مخرب با کاراکترهایی که بسیار شبیه به لینک های قانونی یا آدرس های ایمیل هستند ایجاد می کند و کاربران را فریب می دهد تا روی آن کلیک کنند یا اطلاعات خود را وارد کنند. در حمله هموگلیف، مهاجم می‌تواند تنها یک حرف از یک پیوند قانونی را با یک علامت نقطه‌گذاری، نماد یا الفبای مشابه از زبان دیگر جایگزین کند که تشخیص بین پیوندها را برای کاربر بسیار سخت می‌کند.

حمله هموگلیف می تواند عواقب جبران ناپذیری برای کاربران داشته باشد. هکرها می توانند از این نوع پیوندها برای سرقت اطلاعات حساس مانند اعتبار ورود، اطلاعات کارت بانکی و سایر اطلاعات شخصی استفاده کنند. از طریق حمله homoglyph، مجرمان می توانند کاربران را فریب دهند تا دارایی های خود را به کیف پول هکر ارسال کنند. قربانیان این نوع حملات می توانند تمام وجوه و دسترسی به حساب های خود را از دست بدهند. 

روش های مقابله با حمله هموگلیف در بازار ارز دیجیتال

راه مقابله با حمله هموگلیف و محافظت از سرمایه، ترکیبی از هوشیاری و استفاده از ابزار مناسب است. در اینجا روش هایی را معرفی می کنیم که به شما در تشخیص و راه مقابله با این روش کلاهبرداری کمک زیادی می کند.

1. از لینک سایت هایی که منبع آنها نامشخص است، دوری کنید

روی لینک هایی که از منابع ناشناس دریافت می کنید، کلیک نکنید. به خصوص لینک هایی که از شما اطلاعات حساس می خواهند. قبل از اینکه روی پیوندی کلیک کنید و اطلاعاتی در مورد آن ارائه دهید، مطمئن شوید که وب سایت یا فرستنده ایمیل واقعی است. همچنین توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی پلتفرمی از شما کلید خصوصی کیف پولتان را نمی خواهد. بنابراین اگر از شما خواسته شود کلید خصوصی یا عبارت بازیابی خود را وارد کنید، می دانید که با یک روش کلاهبرداری درگیر هستید. 

2. تمام آدرس وب سایت ها را با دقت مورد بررسی قرار دهید

روش های مقاله با حمله هموگلیف در بازار ارز دیجیتال

بدون عجله، آدرس وب سایت هایی که استفاده می کنید را به دقت بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که کاراکترهای URL با نویسه های سیریلیک به جای نویسه های لاتین جایگزین نمی شوند. نام دامنه ها را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که به وب سایت مورد نظر شما تعلق دارند. برای مقابله با حمله هموگلیف و تشخیص اعتبار URL پروژه ها، dapp ها و مبادلات غیرمتمرکز (DEX)، از حساب های رسمی رسانه های اجتماعی آنها بازدید کنید. پروژه های مورد علاقه خود را در توییتر، دیسکورد یا تلگرام دنبال کنید و قبل از کلیک روی پیوندها، URL ها را بررسی و مقایسه کنید.

3. از نرم افزار مدیریت رمز عبور استفاده کنید

مدیر رمز عبور به طور خودکار اعتبار شما را پر می کند و از حساب های شما در برابر حملات هموگلیف محافظت می کند. استفاده از این برنامه ها از ورود تصادفی اعتبار در صفحات جعلی ایجاد شده توسط هکرها جلوگیری می کند.

4. احراز هویت دومرحله ای را فعال کنید. 

با فعال کردن احراز هویت دو مرحله ای یک لایه امنیتی به حساب های شما افزوده می شود. حتی اگر هکرها اعتبار شما را داشته باشند، دسترسی به حساب شما را برای آنها سخت تر می کند.

5. اطلاعات خود را به روز نگه دارید

درباره آخرین حملات امنیتی، آسیب پذیری ها و روندهای وب 3 بخوانید. توصیه های امنیتی کارشناسان را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید یا در وبلاگ ها و خبرنامه های مربوط به این موضوع مشترک شوید. شما باید اطلاعات خود را به روز نگه دارید و از آخرین تاکتیک های کلاهبرداری و فیشینگ مطلع شوید.

برای آشنایی با دنیای رمزارزها، آموزش ارز دیجیتال را از وب سایت مطالعه کنید. 

کلام آخر

حمله هموگلیف

حملات Homoglyph یک تهدید جدی برای کاربران نسل سوم وب و دارایی های آنها است. در این نوع حمله، هکر به طور نامحسوس یک یا چند حرف از لینک های معتبر را تغییر می دهد و از آن لینک برای هدایت کاربر به وب سایت جعلی خود استفاده می کند. لینک جعلی بسیار شبیه به لینک اصلی است، به همین دلیل است که گاهی اوقات کاربران نمی توانند تفاوت بین این لینک ها را تشخیص دهند. در مقاله بالا به این سوال پاسخ دادیم که حمله هموگلیف چیست؟ و راه های مقابله با آن چیست؟ آیا تا به حال قربانی این روش کلاهبرداری شده اید؟ 

در این باره بیشتر بخوانید