هدف این مقاله درک تفاوت بین دو DLT مختلف، یعنی مقایسه بلاک چین و هشگراف است. بیت کوین در سال 2008 به وجود آمد و یک ارز دیجیتال را به دنیا معرفی کرد که مبتنی بر بلاک چین بود. این فناوری یک شبکه پولی جدید را معرفی کرد که از سیستم دفتر کل توزیع شده استفاده می کرد. فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) تنها با تکیه بر یک شبکه همتا به همتا، مدل بهتری را ارائه می دهد که می تواند به صنایع کمک کند تا از قدرت محاسباتی مانند قبل استفاده کنند. همانطور که از مدل محاسباتی مشتری-سرور جلوتر می رویم، به لایه اعتماد جدید اینترنت نزدیکتر شده ایم. این انتقال به دلیل مشکلاتی که هنوز در مورد مقیاس پذیری، کارایی و قابلیت همکاری حل نشده اند، محدود است. هشگراف (که توسط Leemon Baird، یکی از بنیانگذاران و CTO Swirlds تأسیس شد)، به عنوان جایگزینی برای بلاک چین با ویژگی هایی مانند امنیت، انصاف، هزینه و سرعت آمده است.
DLT یا دفتر کل توزیع شده چیست؟
یک پایگاه داده دفتر کل توزیع شده به شرح زیر است:
- دفتر کل معاملات یا قراردادهای مشترک
- هماهنگ شده و به شکل غیرمتمرکز در مکان ها و افراد مختلف (گره ها) نگهداری می شود.
- از بین بردن نیاز به یک مقام مرکزی
تمام اطلاعات دفتر کل توزیع شده (DLT) به طور ایمن ذخیره می شود و با استفاده از تکنیک های رمزنگاری تغییرناپذیر نگه داشته می شود. در حالی که دفتر کل متمرکز مستعد حملات سایبری است، حمله به DLT ها دشوار است زیرا همه گره ها باید به طور همزمان مورد حمله و دستکاری قرار گیرند. بلاک چین و هشگراف از ساختارهای داده متفاوت و مکانیسمهای اجماع برای نگهداری پایگاه داده دفتر کل توزیع شده استفاده میکنند.
فناوری بلاک چین
فناوری بلاک چین روشی انقلابی برای ذخیره و تبادل امن داده ها است. این فناوری یک دفتر کل عمومی توزیع شده است که برای ثبت و ذخیره تمام تراکنش هایی که در یک شبکه همتا به همتا انجام می شود مورد استفاده می گیرد. با استفاده از قدرت رمزنگاری، هر تراکنش به طور ایمن تأیید و کدگذاری میشود و اطمینان حاصل میکند که تغییرناپذیر و ضد دستکاری باقی میماند. این یک گزارش تغییرناپذیر از تراکنشها ایجاد میکند که نمیتوان آنها را فریب داد یا دستکاری کرد و آن را راهی بسیار امن برای ذخیره دادهها میکند.
فناوری بلاک چین قابل تایید و تغییر ناپذیر است. همانطور که گفته شد بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال است که معاملات بین دو طرف را به صورت دائمی، عمومی و قابل توزیع ثبت می کند. استفاده از هش های رمزنگاری، اعتماد بین شرکت کنندگان را بدون نیاز به تأیید شخص ثالث ایجاد می کند. این فناوری برای توسعه برنامههای کاربردی جدید، مانند ارزهای دیجیتال که به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و توانایی مبادله با ارزهای سنتی محبوبیت بیشتری پیدا میکنند، استفاده شده است.
به عبارت دیگر بلاک چین یک فناوری است که برای مدیریت تراکنش ها در یک شبکه ایجاد شده است. در ابتدا برای ارز دیجیتال بیت کوین طراحی شده بود اما می توان از آن برای هر تراکنش بلاک چین استفاده کرد. بلاک چین یک دفتر کل مشترک و عمومی از تمام تراکنش ها در یک شبکه همتا به همتا است و به آن فناوری دفتر کل توزیع شده نیز می گویند.
بلاک چین بر مکانیسم های اجماع متکی است، مانند:
اثبات کار
مکانیسم اجماع pow مستلزم حل یک معما با انجام محاسبات برای ایجاد اجماع در شبکه و ایمن سازی بلوک است. همچنین به عنوان ماینینگ شناخته می شود و گره های شبکه به عنوان ماینر شناخته می شوند. اعضا/گرههای شبکه باید این پازلها را برای اعتبارسنجی تراکنشها، اضافه کردن بلوکهای جدید و برنده شدن جوایز حل کنند.
اثبات سهام
مکانیسم pos توافقی است که در آن یک خالق/تأییدکننده بر اساس مشارکت آنها در شبکه انتخاب می شود. اعتباردهنده ها برای تأیید و اضافه کردن بلوک ها به زنجیره بلوکی انتخاب می شوند.
اثبات زمان سپری شده
الگوریتم اثبات زمان سپری شده با پیروی از یک سیستم قرعه کشی منصفانه، شبکه را از مصرف بالای انرژی و استفاده از منابع جلوگیری می کند. این الگوریتم اغلب در شبکه های مجوز استفاده می شود، جایی که شرکت کنندگان باید قبل از پیوستن به شبکه احراز هویت کنند، این الگوریتم شانس برنده شدن منصفانه را ارائه می دهد.
اجماع مبتنی بر رهبر (Leader)
این مکانیزم دارای یک کامپیوتر رهبر است. هر عضو شبکه تراکنشهایی را برای لجر ارسال میکند که دستور تراکنشها را برای اضافه شدن به زنجیره ارسال میکند.
اجماع مبتنی بر اقتصاد
عقلانیت اقتصادی، اجماع را در این مکانیسم مدیریت می کند. یک الگوریتم اجماع تلاش می کند تا نحوه عملکرد یک اقتصاد را بدون پرداختن به هرج و مرج یک اقتصاد در دنیای واقعی تقلید کند. رأی دادن برای افزودن بلوک ها
اگر به بلوکی رأی دهید که هیچ کس دیگری به آن رأی نمیدهد، ممکن است مجبور شوید جریمه بپردازید، اما اگر به بلوکی رأی دهید که دیگران نیز به آن رأی دادهاند، ممکن است سودی نیز کسب کنید. اجماع مبتنی بر رای
گره ها باید در یک اجماع مبتنی بر رأی گیری آشنا و انعطاف پذیر باشند. همه گرهها در شبکه باید بلوکها را با هم تأیید و دفتر کل را مدیریت کنند.
مزایا و معایب بلاک چین
در موضوع مقایسه بلاک چین و هشگراف، باید به مزایا و معایب فناوری بلاک چین نیز پرداخته شود.
مزایا
مزایای بلاک چین بسیار زیاد است و شامل موارد زیر است:
• با غیرمتمرکز کردن داده ها و توزیع آنها در شبکه ای از رایانه ها، هدف قرار دادن و نفوذ به یک سیستم برای هکرها بسیار دشوارتر می شود.
• یکی از مزایای توزیع داده ها در بلاک چین این است که بسیار شفاف تر می شود. این می تواند در صنایع مختلف، مانند مدیریت زنجیره تامین که در آن ردیابی منشاء محصولات مهم است، مفید باشد.
• داده های موجود در بلاک چین غیرقابل تغییر است. بنابراین، تراکنش ها پس از ثبت بر روی بلاک چین، قابل تغییر یا معکوس شدن نیستند. این موضوع می تواند به سرعت بخشیدن به تراکنش ها کمک کند زیرا نیازی به منتظر ماندن برای تأیید شخص ثالث نیست.
• یکی از مزایای فناوری بلاک چین این است که پتانسیل کاهش هزینه ها را با بی نیازی از واسطه دارد.
برای آشنایی با امنیت پل های بلاک چین، بر روی لینک کلیک کنید.
معایب
• معایب بلاک چین این است که درک آن می تواند چالش برانگیز باشد.
• فناوری بلاک چین پیچیده است و برای راه اندازی و نگهداری به تخصص فنی زیادی نیاز دارد.
• این یک فناوری نسبتاً جدید است و از این رو ناشناخته های زیادی دارد. برای مثال، هنوز مشخص نیست که بلاک چین تا چه اندازه در برابر تلاشهای هک یا سایر تهدیدات امنیتی مقاومت میکند.
• از آنجایی که بلاک چین غیرمتمرکز است، هیچ نهادی وجود ندارد که مسئول حفظ آن یا تضمین ایمنی آن باشد. اگر شبکه شروع به تجربه هر گونه مشکل عمده کند، این در نهایت می تواند منجر به مشکلاتی شود.
• موضوع عدم قطعیت نظارتی وجود دارد. فناوری بلاک چین سیستم مالی سنتی را به چالش میکشد و هنوز اتفاق نظری در مورد نحوه تنظیم آن وجود ندارد. این امر می تواند راه اندازی استارت آپ های بلاک چین را دشوار کند زیرا ممکن است نتوانند مجوزها و تاییدیه های لازم را از رگولاتورها دریافت کنند.
• نسل فعلی پلتفرم های بلاک چین می توانند تعداد معینی از تراکنش ها را در ثانیه انجام دهند. با افزایش استفاده از فناوری بلاک چین، این می تواند یک مشکل مقیاس و هزینه باشد.
هشگراف چیست و چگونه کار می کند؟
هشگراف (Hashgraph) یک نوع انقلاب جدید از فناوری دفتر کل توزیع شده (DLT) به شمار می رود که توسط Leemon Baird اختراع شده است و از ساختار داده گراف غیر چرخه ای جهت دار (DAG) برای ارائه یک پروتکل اجماع یا راهی برای دستیابی به توافق بین سیستم های توزیع شده در مورد اعتبار داده ها استفاده می کند.
جهت کسب اطلاعاتی در زمینه نحوه عملکرد شبکه هدرا هشگراف، بر روی لینک کلیک کنید.
هشگراف یک فناوری جدید دفتر کل توزیع شده است که برای حل مشکل خرابی های بیزانس طراحی شده و این کار را با استفاده از پروتکل شایعات و رای گیری مجازی انجام می دهد. پروتکل شایعات در Hashgraph مشابه نحوه پخش شایعات بین دوستان در یک شبکه اجتماعی است. با این حال، تفاوت در اینجا این است که اطلاعاتی که اعمال می شود، تراکنش ها هستند و به چه کسانی ارسال شده اند. (نه آنچه می گویند) این بدان معنی است که هیچ کس نمی داند چه کسی تراکنش را ایجاد کرده است، فقط به کدام گره ارسال شده است. این امر باعث میشود که هیچکسی نتواند تراکنشهای جعلی را جعل کند یا معاملات جعلی ارسال کند زیرا هیچکس نمیداند چه کسی آنها را ایجاد کرده یا به کجا ارسال شده است، بنابراین هیچ راهی برای فهمیدن اینکه آیا با شنیدن اطلاعات دست دوم در مورد آنها به شما دروغ گفته میشود یا نه وجود ندارد.
مزایا و معایب هشگراف
در ادامه مقایسه بلاک چین و هشگراف، به موضوع مزایا و معایب هشگراف می رسیم.
مزایا
هشگراف نسبت به فناوری بلاک چین سنتی چندین مزیت دارد که عبارتند از:
• هشگراف سریعتر و ایمن تر است و مقیاس پذیری بهبود یافته ای را ارائه می دهد.
• سرعت تراکنش به دلیل ساختار داده های پیشرفته آن به طور بالقوه بسیار سریعتر است زیرا می تواند تا 10,000 تراکنش در ثانیه را پردازش کند.
• همچنین با استفاده از الگوریتم اجماع مقاوم در برابر حمله و دستکاری، ایمن تر است.
جهت کسب اطلاعاتی در مورد بلاک چین Humanode مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.
معایب
علیرغم مزایای فراوان آن نسبت به فناوری بلاک چین سنتی، Hashgraph دارای چند اشکال است که شامل:
• استفاده از آن گران تر است زیرا به منابع بیشتری مانند ذخیره سازی و پهنای باند نیاز دارد.
• علاوه بر این، هنوز به طور گسترده مورد پذیرش قرار نگرفته است، بنابراین برای کاربردهای اصلی امکان پذیر نیست. علاوه بر این، مکانیسم اجماع آن نسبت به سایر الگوریتمهای اجماع، مانند اثبات کار، امنیت کمتری دارد زیرا به همان میزان توان محاسباتی را شامل نمیشود.
مقایسه بلاک چین و هشگراف
در موضوع مقایسه بلاک چین و هشگراف باید گفت این دو، فناوری هایی هستند که دفترهای امن و توزیع شده ای را برای ثبت داده ها فراهم می کنند. هشگراف یک فناوری جدیدتر است که در سال 2016 ایجاد شد، در حالی که بلاک چین، فناوری زیربنایی بیت کوین، در سال 2008 ساخته شد. هشگراف دارای چندین مزیت نسبت به بلاک چین است، از جمله سرعت تراکنش سریع تر، توان عملیاتی بالاتر و الگوریتم های اجماع پیشرفته تر. در حالی که بلاک چین در ابتدا برای ارائه یک دفتر کل ایمن و توزیع شده برای تراکنش های بیت کوین توسعه یافت، الگوریتم اجماع هشگراف به آن اجازه می دهد تا خیلی بیشتر از ارزهای رمزنگاری شده، از آن برای قراردادهای هوشمند و سایر برنامه های کاربردی توزیع شده استفاده شود.
جهت کسب اطلاعاتی در مورد عدد نانس در بلاک چین، بر روی لینک کلیک کنید.
کدام یک بهتر است؟
هنگامی که در مورد مقایسه بلاک چین و هشگراف مطالعه می کنید و تصمیم دارید بفهمید کدام فناوری بهتر است، هشگراف یا بلاک چین، به برنامه خاص مورد استفاده بستگی دارد. به عنوان مثال، برخی از برنامه ها از سرعت تراکنش سریعتر و توان عملیاتی بالاتر بهره می برند، در این صورت Hashgraph گزینه بهتری خواهد بود. با این حال، بلاک چین ممکن است انتخاب بهتری برای برنامه هایی باشد که به درجه بالایی از امنیت و عدم تمرکز نیاز دارند. در نهایت، هر دو فناوری ابزارهای قدرتمندی برای برنامههای کاربردی توزیعشده هستند و این به توسعهدهنده بستگی دارد که تصمیم بگیرد کدام یک برای نیازهای او مناسبتر است.
پیاده سازی های کلیدی بلاک چین
فناوری بلاک چین در چند سال گذشته در حوزه مالی و فناوری مورد توجه قرار گرفته است. فناوری زیربنایی به ارزهای رمزپایه مانند بیت کوین و اتریوم اجازه می دهد که وجود داشته باشند. فناوری بلاک چین عمدتاً برای ایجاد یک پایگاه داده ایمن و توزیع شده استفاده می شود که در آن اطلاعات در بلوک های مرتبط با رمزنگاری ذخیره می شود. این امر عملاً دستکاری داده ها یا سوابق ذخیره شده در بلاک چین را غیرممکن می کند.
برای آشنایی با بلاک چین 5ireChain مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.
فناوری بلاک چین در چند سال گذشته به دلیل خوبی مورد پذیرش سریع قرار گرفته است. این فناوری امنیت و شفافیت بی نظیری را فراهم می کند و امکان تراکنش های امن و ناشناس را فراهم می کند اما می توان از آن برای پرداخت های بیشتر از پرداخت های ساده نیز استفاده کرد. پیاده سازی های کلیدی بلاک چین در حال توسعه هستند که می توانند برای ایجاد یک دفتر کل توزیع شده، تأیید هویت و حتی خودکار کردن قراردادها استفاده شوند.
استفاده از موارد و مثال های واقعی
بیایید مقایسه بلاک چین و هشگراف را با چند مثال در دنیای واقعی بررسی کنیم.
کاربردهای دنیای واقعی فناوری بلاک چین در حال توسعه و پیاده سازی در صنایع مختلف است. بلاک چین در مراقبت های بهداشتی برای ذخیره سوابق پزشکی و تأیید ایمن هویت بیماران استفاده می شود. این فناوری همچنین برای خودکارسازی قراردادها استفاده میشود که امکان تراکنشهای سریعتر و ایمنتری را فراهم میکند. یکی از محبوبترین کاربردهای فناوری بلاک چین برای پرداختهای ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین و اتریوم است اما فناوری بلاک چین موارد استفاده بالقوه دیگری نیز دارد.
جهت آشنایی با شغل های جذاب بلاک چین، بر روی لینک کلیک کنید.
یک Hashgraph به عنوان یک الگوریتم اجماع توزیع شده استفاده می شود که به شبکه های توزیع شده ایمن در صنایع مختلف اجازه می دهد. هشگراف در صنعت انرژی برای ایمن سازی تراکنش های انرژی، در مراقبت های بهداشتی برای ذخیره ایمن داده های بیماران و در بانکداری برای ایجاد یک دفتر کل توزیع شده برای تراکنش های مالی استفاده می شود.
موارد استفاده زیادی برای فناوری بلاک چین و هشگراف وجود دارد. یکی از محبوب ترین آنها در امور مالی است، جایی که برای تسهیل پرداخت ها و معاملات ایمن استفاده می شود. در مراقبت های بهداشتی، بلاک چین برای ذخیره و مدیریت داده های بیمار استفاده می شود و دسترسی ایمن را فقط برای پرسنل مجاز فراهم می کند. در هنر، بلاک چین برای ایجاد هنر دیجیتال و تأیید مالکیت استفاده می شود.
نتیجه گیری
در نتیجه، فناوری بلاک چین و هشگراف دو الگوریتم اجماع توزیع شده قدرتمند هستند که پتانسیل ایجاد انقلاب در بسیاری از صنایع را دارند. Hashgraph امنیت و مقیاس پذیری بهبود یافته را در مقایسه با فناوری بلاک چین سنتی ارائه می دهد، در حالی که فناوری بلاک چین به طور گسترده پذیرفته و مورد اقبال است. هر دو فناوری را می توان در موارد مختلف مورد استفاده قرار داد و این پتانسیل را دارد که نحوه ذخیره سازی، اشتراک گذاری و مبادله داده ها را به شدت تغییر دهد.
فناوری های بلاک چین و هشگراف پتانسیل ایجاد انقلابی در بسیاری از صنایع و بخش ها را دارند. به لطف قابلیت های محاسباتی توزیع شده خود، آنها می توانند شبکه های امن و شفاف مقاوم در برابر تقلب و دستکاری ایجاد کنند. این می تواند نحوه ردیابی و انتقال داده های مالی، ذخیره سوابق پزشکی و مشاهده تراکنش های انرژی را کاملاً تغییر دهد. همانطور که این فناوری ها همچنان در حال توسعه هستند، مطمئناً احتمالات بی پایان خواهند بود.