1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. استراتژی Cash Out چیست؟
استراتژی Cash Out چیست؟
استراتژی Cash Out چیست؟

همانطور که احتمالا می‌دانید، به طور کلی فعالیت در بازارهای مالی امری پرریسک است و در آن چالش‌های مختلفی وجود دارد. تمامی کسانی که در بازار فعالیت می‌کنند، به دنبال کسب سود و تجربه‌های بیشتر هستند و تلاش می‌کنند از زیان‌های احتمالی جلوگیری کنند. المان‌ها و شرایط مختلفی در انواع بازارها وجود دارند که باید به آن‌ها توجه داشته باشیم و دانش لازم را پیرامون ارز مورد نظر به دست بیاوریم تا کمترین زیان ممکن را تجربه کرده و بتوانیم با خیال راحت ترید کنیم. شناخت و پیش‌ بینی موقعیت بحران و داشتن استراتژی برای هر شرایطی، امری ضروری است و به ما برای سرمایه‌ گذاری بی‌ خطر کمک می‌کند. یکی از راه‌هایی که سرمایه‌ گذاران از آن برای مدیریت بحران استفاده می‌کنند، استراتژی Cash Out است. این استراتژی یکی از مفاهیم خروج سرمایه به شمار می‌آید و گاهی اوقات تریدرها از آن استفاده می‌کنند. 

در دنیای ارز‌های دیجیتال موقعیت‌های مختلفی در بازار پیش می‌آید که همیشه باب میل سرمایه‌ گذار نیستند. درست است که استفاده از اصول و محاسبات منطقی به تریدر کمک می‌کند و در نهایت می‌تواند باعث سود و افزایش ثروت شوند اما گاهی اوقات تریدر مجبور است برای جلوگیری از قرار گرفتن در موقعیت‌های بحرانی و خطرناک، تصمیم به خروج سرمایه از بازار بگیرد. زمانی که سرمایه‌ گذار سرمایه‌ی خود را از بازار خارج می‌کند، به اصطلاح می‌گوییم او از استراتژی Cash Out استفاده کرده است. این مفهوم در بازارهای مختلف از جمله بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از راه‌های کنترل موقعیت پرریسک به حساب می‌آید. جالب است بدانید این اصطلاح در بازی پوکر ریشه دارد و به معنی خارج کردن پول از بازی است.

نحوه‌ی استفاده از استراتژی Cash Out 

نحوه‌ی استفاده از استراتژی Cash Out

در برخی مواقع سرمایه‌ گذار مجبور به خروج از بازار می‌شود و معمولا این اتفاق در مواقع بحران می‌افتد. تریدرها از استراتژی Cash Out به عنوان یکی از راه‌های خروج استفاده می‌کنند تا جلوی ضرر و زیان را بگیرند. تصمیم‌های این‌چنینی به شرایط بازار و اطلاعات سرمایه‌ گذار وابسته بوده و نیازمند آگاهی کافی است. همچنین باید نسبت به زمان انجام این استراتژی دقت کافی داشته باشید.

اگر کمی زودتر یا دیرتر از زمان درست اقدام به Cash Out کنید، احتمالا نتیجه‌ی دلخواه خود را به‌دست نخواهید آورد. جالب است بدانید یکی از راه‌های دیگر انجام این استراتژی، خارج کردن ارز دیجیتال از طریق دستگاه خودپرداز است. البته تعداد این دستگاه‌ها در دنیا بسیار کم است و تنها در برخی از نقاط جهان می‌توان از آن استفاده کرد. البته استفاده از این خودپردازها می‌تواند هزینه‌ بر باشد و نیاز به پرداخت کارمزد دارد.

ویژگی منفی استراتژی Cash Out

تریدرها معمولا زمانی که احساس خطر می‌کنند یا به سود می‌رسند، از استراتژی Cash Out استفاده می‌کنند. معمولا کسانی که محافظه‌کارتر هستند و ریسک‌ پذیری کمتری دارند، پس از آن که به مقداری سود دست پیدا کردند، تصمیم می‌گیرند که به طور موقت خود را از بازار خارج کنند. از طرفی دیگر، شناسایی موقعیت‌ های سخت هم می‌تواند باعث این تصمیم شود. با این حال عده‌ای عقیده دارند با وجود افت قیمت یک ارز، نباید از میدان بیرون رفت و می‌توان با تحلیل‌ های درست، در بازار حضور داشت. معمولا سرمایه‌ گذارهای بلندمدت از Cash Out اجتناب می‌کنند چون ارزهای دیجیتال به صورت دائمی در حال نوسان هستند، فراز و فرودهای زیادی را تجربه می‌کنند.

صبور بودن در سرمایه‌ گذاری‌ های بلندمدت کلید سودآوری به حساب می‌آید؛ چون ممکن است با افت قیمت یک ارز در یک بازه‌ی زمانی کوتاه، مدتی بعد همان ارز چند برابر ارزش پیدا کند و ثروت بیشتری را برای سرمایه‌ گذار به‌وجود بیاورد. در واقع اگر در شرایطی که ضرر اتفاق افتاده دارایی مورد نظر را خارج کنید، تمام ضرری که در بلاک چین متحمل شده‌اید را به بازار مالی واقعی وارد خواهید کرد. عده‌ای بر این عقیده هستند که استراتژی Cash Out باید آخرین راه حل یک تریدر برای خارج شدن از بازار باشد.

جهت کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

نکاتی در مورد استراتژی Cash Out

نکات استراتژی Cash Out

درست است که انجام این استراتژی در برخی مواقع آخرین راه حل است و از زیان جلوگیری می‌کند اما تریدرها باید مراقب تورم هم باشند. زمانی که توکن‌ ها به پول نقد تبدیل می‌شوند، ناخواسته این دارایی‌ها تحت تاثیر تورم موجود قرار می‌گیرند و همین موضوع نوعی ضرر به حساب می‌آید. در واقع، ارزش پول نقد هیچوقت قرار نیست افزایش پیدا کند.

در این شرایط، راهی که توصیه می‌شود آن است که سرمایه‌ دار مقداری از رمزارز خود را نگه دارد و همه‌ی آن را به ارز فیات تبدیل نکند. از طرفی دیگر، گاهی اوقات ترس‌ های نابجا ممکن است باعث اقدام به  Cash Outشود. به این دلیل است که مبحث روانشناسی معامله گری در میان سرمایه‌ گذارها موضوع قابل توجهی شمرده می‌شود.

شرایط در دنیای بازارهای مالی و بلاک چین معمولا یکسان نیست و افرادی که بر احساسات خود تسلط دارند، نتایج بهتری را شاهد خواهند بود. بر این اساس، اگر زمانی ارز مورد نظر شما دچار افت شد، قبل از استراتژی Cash Out موارد مختلفی را بسنجید و شرایط را بررسی کنید. ممکن است بعد از مدتی آن ارز به سوددهی برسد و تصمیم شما ناگهانی و غیرمنطقی بوده باشد. این توصیه به این دلیل است که در صورت خارج شدن از بازار، قادر نخواهید بود همان‌ شرایط و سود را تجربه کنید.

محاسبه‌ی میزان ریسک و سود و نسبت آن‌ها معمولا تصمیم‌گیری در این زمینه را راحت‌ تر می‌کند. به عنوان کسی که در بازارهای ارز دیجیتال اقدام به خرید و فروش می‌کند، باید حواستان به دارایی‌ ای که انتظار سوددهی از آن را دارید باشد و نسبت به اتفاقات قابل تاثیر روی بازار هم آگاه باشید. با بررسی تاریخچه‌ی ارزش رمزارزها و تمامی اتفاقاتی که برای آن‌ها پیش آمده، می‌توانیم متوجه نوسانات و چرخش‌های ریزشی و صعودی آن‌ها شویم. نتیجه‌ی صبور بودن و کنترل هیجانات در فضای بلاک چین، اتفاقات خوبی را رقم می‌زند و باعث کسب تجربه می‌شود.

استراتژی Cash Out و استیبل کوین‌ها

تریدرها می‌توانند برای نقد کردن دارایی خود، از استیبل کوین‌ ها استفاده کنند. استیبل کوین‌ ها همانطور که از اسم آنها مشخص است، دارای ثبات کافی هستند و معمولا ارزش آن‌ها با مقدار مشخصی برابر است. تتر، دای و یو اس دی رمزارزهایی هستند که به‌عنوان بهترین استیبل کوین‌ ها از آنها استفاده می‌شود. معمولا زمانی که تریدر احساس می‌کند بازار برخلاف پوزیشن معاملاتی او در حرکت است، دارایی خود را به استیبل کوین تبدیل می‌کند.

روش‌های نقد کردن ارز دیجیتال

روش‌های نقد کردن ارز دیجیتال

همانطور که بالاتر اشاره شد یکی از راه‌های نقد کردن دارایی، از طریق دستگاه‌های خودپرداز است؛ اما به دلیل محدود بودن این دستگاه‌ها، معمولا سرمایه‌ گذارها از روش‌های دیگری استفاده می‌کنند؛ مثلا صرافی‌های غیرمتمرکز یا DEX. صرافی‌های غیرمتمرکز در واقع پلتفرم‌هایی هستند که به کاربرها اجازه می‌دهند تا دارایی خود را نقد کنند. استفاده از این روش برای استراتژی Cash Out، نیازمند داشتن یک کیف پول دیجیتال است. این کیف پول باید از پلتفرم غیرمتمرکز موردنظر پشتیبانی کند.

مشکلی که این روش دارد، ایجاد نقدینگی پایین است. جالب است بدانید برخی از کیف پول‌ ها به مشتری‌ های خود اجازه می‌دهند تا رمزارز مورد نظر را به حساب بانکی منتقل کنند. این سرویس‌ها دارای سرعت بیشتری هستند و بدون واسطه می‌توانند واریز میزان وجه درخواستی را در اسرع وقت انجام دهند.

روش‌ دیگری که برای نقد کردن رمزارز تریدرها پیشنهاد می‌شود، استفاده از صرافی‌ های متمرکز است. این صرافی‌ ها معمولا در شرایطی مورد استفاده قرار می‌گیرند که چشم‌انداز سرمایه‌ گذاری به صورت کوتاه مدت یا میان مدت باشد. افرادی که از استیبل کوین‌ ها برای تبدیل سرمایه‌‎ ی خود استفاده کرده‌اند، معمولا از صرافی‌ های خارجی برای نقد کردن دارایی استفاده می‌کنند. مثل همیشه به سرمایه‌ گذارها توصیه می‌شود برای داشتن بهترین تجربه‌ی ممکن و جلوگیری از هرگونه مشکل، از صرافی‌های معتبر استفاده کنند. 

در این باره بیشتر بخوانید