1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. آشنایی با تراکنش محرمانه بلاک چین
آشنایی با تراکنش محرمانه بلاک چین
آشنایی با تراکنش محرمانه بلاک چین

در توضیح بلاک چین و بررسی امنیت آن باید گفت که با کمک یک تراکنش محرمانه بلاک چین، حریم خصوصی و امنیت بلاک چین و ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین افزایش می یابد. در واقع شفافیت سیستم یکی از نکات مهم فناوری بلاک چین است که کاربران به آن اهمیت زیادی می دهند. این شفافیت به گره‌ها کمک می‌کند تا بدون نادیده گرفتن قوانین، کپی‌ها را ذخیره و تأیید کنند. موضوع مهم در دفتر کل توزیع شده، حفظ حریم خصوصی است. متأسفانه در اکثر آنها هر تراکنش، بلوک و ... از طریق موتورهای جستجو قابل دسترسی است اما برای تراکنش های خصوصی، پیشنهاد معاملات محرمانه توسط برخی از کاربران ارائه می شود. 

تراکنش محرمانه بلاک چین چیست؟

تراکنش محرمانه بلاک چین چیست؟

در یک پاسخ ساده تراکنش محرمانه بلاک چین را می توان فناوری مهمی دانست که تعداد بیت کوین های ارسالی و آدرسی که قرار است آنها را دریافت کند را مخفی نگه می دارد. در این صورت فقط معامله گران از معاملات خود مطلع هستند و بقیه به جزئیات معامله خود دسترسی ندارند. این یکی از ویژگی های امنیت بلاک چین است.

این تراکنش در زبان انگلیسی Confidential Transaction است که کاربران ارزهای دیجیتال از مخفف آن CT نیز استفاده می کنند. با استفاده از این پروتکل رمزگذاری، کاربران دیگر نگران فاش شدن جزئیات تراکنش خود نخواهند بود. این پروتکل نه تنها تعداد بیت کوین ها و آدرس گیرنده را مخفی می کند بلکه مبلغی را که قرار است منتقل شود نیز مخفی می کند.

تاریخچه تراکنش محرمانه بلاک چین

Adam Back و Gregory Maxwell توسعه دهندگان این پروتکل هستند. در مرحله اول، یعنی در سال 2013، آدام بک ایده این پروتکل را داد و سپس گوریس مک ول توانست به توسعه آن کمک کند. گرگوری ماکسول با تشریح مسائلی مانند نام‌های مستعار نامناسب، راه‌حل مناسبی را برای حفظ محرمانگی در بلاک چین، که تراکنش محرمانه است، ارائه کرد. در این روش یک شبکه بزرگ از نقل و انتقالات انجام شده بین کاربران محافظت می کند تا هیچکس جز معامله گران از میزان پول تهیه و دریافتی مطلع نشود.

برای آشنایی با شاخص نوسان قیمت ارز دیجیتال بر روی لینک کلیک کنید. 

روش تراکنش محرمانه بلاک چین چگونه است؟

در مورد بلاک چین و گره ها باید گفت که گره ها بدون مشکل می توانند مقدار را تایید کنند. با استفاده از CT این امکان پذیر نیست زیرا بسیاری از جزئیات در گره ها پنهان می مانند. در این روش از یک سیستم رمزگذاری برای مخفی کردن داده ها استفاده می شود. در واقع می توان این سیستم را یک گاوصندوق دانست. محتویات داخل گاوصندوق توسط کسی غیر از صاحب گاوصندوق قابل تشخیص نیست! در واقع تمامی ویژگی های محتویات داخلی گاوصندوق برای کسانی که کلید را در دست دارند قابل درک است.

چرا تراکنش محرمانه بلاک چین مهم است؟

چرا تراکنش محرمانه بلاک چین مهم است؟

پاسخ مشخص است! با ایجاد یک تراکنش محرمانه، همه چیز به طور کامل محافظت می شود. با این شرایط، بیت کوین نیز قابل مبادله است اما مفهوم تعویض پذیری چیست؟ در واقع وقتی می گوییم بیت کوین قابل تعویض می شود به این معنی است که گذشته واحدهای آن را نمی توان با تجزیه و تحلیل زنجیره ای بدست آورد. با این حال، ورودی ها و خروجی ها نیز پنهان هستند و همه چیز مبهم می شود. این در صورتی است که گره ها امکان تایید را داشته باشند.

محدودیت های تراکنش محرمانه بلاک چین چیست؟

چالشی که تراکنش های محرمانه با آن روبرو هستند، افزایش اندازه تراکنش ها است. به طور معمول، تراکنش های استاندارد حجم مشخصی دارند و به خوبی در بلاک ها ذخیره می شوند. در صورت استفاده از پروتکل CT حجم تراکنش ها از حالت استاندارد خارج می شود و باید به خاطر داشت که هر بلاک فضای محدودی دارد. با وجود سیستم تراکنش محرمانه، ثبت هر تراکنش به زمان نیاز دارد. نکته دیگر اینکه شرکت کنندگان باید با تغییر کد موافقت کنند که به خودی خود سخت و دشوار است.

برای آشنایی با شاخص بلوبرد در ارز دیجیتال بر روی لینک کلیک کنید. 

مزایای تراکنش محرمانه بلاک چین

در اینجا ویژگی ها و مزایای CT آورده شده است:

  • مخفی کردن مقادیر تراکنش از سایر کاربران و شبکه
  • کار را برای گره ها سخت تر کنید
  • ایجاد ابهام در داده های ورودی در شبکه بلاک چین
  • رهایی از مفاهیمی مانند منحصر به فرد بودن بیت کوین

برای آشنایی با دلیل نزول دیفای بر روی لینک کلیک کنید. 

معایب تراکنش محرمانه بلاک چین 

معایب تراکنش محرمانه بلاک چین

اما معایب این سیستم چیست؟ در واقع بزرگترین ایراد این تراکنش ها حجم زیاد آنهاست. همانطور که قبلاً گفتیم حجم این تراکنش ها از تراکنش های استاندارد بیشتر است. (در ابتدا 16 بار بود اما توسط گریگوری ماکسول 3 بار بود.) علاوه بر این، اندازه این تراکنش ها از اندازه بلاک ها بزرگتر است. بدیهی است که با وجود این، مشکل بزرگی در افزودن تراکنش ها وجود دارد. خوشبختانه اکنون که حجم آنها نسبتاً کاهش یافته است، می توان به اضافه شدن آنها در شبکه بیت کوین در قالب نرم افزار امیدوار بود.

رمزارزهای دارای تراکنش محرمانه بلاک چین

اگر حفظ حریم خصوصی در دنیای ارز دیجیتال برای شما مهم است و نمی‌خواهید کسی از جزئیات تراکنش های شما مطلع شود، می‌توانید از ارزهایی مانند مونرو استفاده کنید که از تکنیک‌های امضای حلقه و آدرس‌ های مخفی برای مخفی کردن کاربران و CT برای مخفی کردن تراکنش‌ ها استفاده می‌کنند. 

برای آشنایی با هویت غیرمتمرکز بر روی لینک کلیک کنید. 

Zcash یکی دیگر از ارزهای دیجیتال است که از پروتکل تراکنش های محرمانه پشتیبانی می کند. اگر با پروتکل های http در دنیای اینترنت آشنا هستید، به این مثال توجه کنید: شعار این ارز دیجیتال این است: "اگر بیت کوین http برای پول است، ZCash نقش https را بازی می کند". در واقع تفاوت http و https امنیت پروتکل https است. ZCash با این شعار امنیت خود را بیان می کند. 

تراکنش محرمانه بلاک چین در ارز دیجیتال مونرو چگونه است؟

تراکنش‌های محرمانه در ارز دیجیتال مونرو به منظور حفظ حریم خصوصی و مبادلات ناشناس صورت می‌گیرند. این امکان توسط چندین تکنولوژی در Monero فراهم می‌شود:

برای آشنایی با توکن نقدینگی در بازار ارز دیجیتال بر روی لینک کلیک کنید. 

  • امضا: در تراکنش‌های Monero، از Ring Signatures استفاده می‌شود. این تکنیک، با امضای تراکنش توسط یک گروه از امضاها، هویت فردی که تراکنش را انجام می‌دهد را مبهم می‌کند. از این روش برای ایجاد امضاهایی استفاده می‌شود که نامعلوم است کدام عضو از گروه ریج امضا را انجام داده است، بنابراین امکان ردیابی تراکنش‌ها میان افراد مختلف وجود ندارد.

تراکنش محرمانه بلاک چین در ارز دیجیتال مونرو

  • ریجکت میکسر (RingCT): Monero از میکسر یا Ring Confidential Transactions (RingCT) نیز استفاده می‌کند. این فناوری به کاربران امکان می‌دهد تا مبلغ انتقال داده شده در یک تراکنش را مخفی کنند. با استفاده از RingCT، مبلغ انتقال داده شده در تراکنش با مبالغ تصادفی دیگری مخلوط می‌شود و اطلاعات دقیق درباره مبلغ ارسالی قابل ردیابی نیست. در تراکنش‌های Monero، از ریجکت استفاده می‌شود. این تکنیک، با امضای تراکنش توسط یک گروه از امضاها (ریج)، هویت فردی که تراکنش را انجام می‌دهد را مبهم می‌کند. از این روش برای ایجاد امضاهایی استفاده می‌شود که نامعلوم است کدام عضو از گروه ریج امضا را انجام داده است، بنابراین امکان ردیابی تراکنش‌ها میان افراد مختلف وجود ندارد.

برای آشنایی با توکن حاکمیتی در بازار ارز دیجیتال بر روی لینک کلیک کنید. 

  • آدرس‌های یکبار مصرف (One-Time Addresses): Monero برای هر تراکنش آدرس‌های یکبار مصرف برای فرستنده و گیرنده ایجاد می‌کند. این به این معنی است که هر تراکنش تنها برای یک بار استفاده می‌شود و باعث کاهش ارتباط بین تراکنش‌ های مختلف و نقشه حرکت اموال می‌شود. با استفاده از این تکنولوژی‌ها، Monero تلاش می‌کند تا حفظ حریم خصوصی کاربران را تضمین کند.

در این باره بیشتر بخوانید