آینده اتریوم به شبکه ای به نام «بیکن چین» بستگی دارد. این عبارت ممکن است برای افرادی که با اخبار اخیر دنیای ارزهای دیجیتال ناآشنا هستند کمی عجیب و احمقانه به نظر برسد اما با گذشت زمان و با بررسی های مختلف، پاسخ سوالاتی مانند «بیکن چین چیست؟» را خواهید یافت. شبکه اتریوم به همراه ارز دیجیتال خود "اتر" به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب در جهان، تعداد زیادی تراکنش را از کاربران سراسر جهان دریافت می کند. با همه این موارد همچنان شاهد مشکلات و چالش هایی در این سیستم هستیم. اتریوم 2 به عنوان یک نسخه ارتقا یافته از شبکه اتریوم دقیقا برای همین هدف راه اندازی شد. یکی از مراحل و مفاهیم ارتقای اتریوم 2، Beacon Chain است. Beacon Chain یک بلاک چین جدید و پیشرفته برای اکوسیستم اتریوم است که ویژگی های منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار می دهد. پیاده سازی الگوریتم اثبات سهام افزایش سرعت تراکنش، مقیاس پذیری بالاتر و ... از کاربردهای اصلی Beacon Chain هستند.
بیکن چین چیست و چه تاثیری در بلاک چین دارد؟
اتریوم به عنوان دومین ارز دیجیتال محبوب در جهان، هر روز طرفداران بیشتری پیدا می کند. اشکالات و مشکلات موجود در شبکه اتریوم منجر به نسخه پیشرفته تری از آن شد. به همین دلیل، بروزرسانیهای اتریوم 2 در سال 2014 برای ایجاد یک شبکه مقیاسپذیر، پایدار و ایمنتر راهاندازی شد. Ethereum Beacon Chain نیز یکی از مفاهیم جدیدی است که برای بروزرسانی شبکه اتریوم و ارتقا به اتریوم 2 مورد بحث قرار گرفته است.
برای شروع کاوش در مفهوم Beacon Chain، می توان گفت که پایه و اساس شبکه اتریوم است. Beacon Chain در مرکزی ترین قسمت شبکه اتریوم 2 قرار دارد و مسئولیت ذخیره و مدیریت رجیستری اعتبارسنجی را بر عهده دارد. علاوه بر این، می تواند زنجیره های شکسته را نیز هماهنگ کند. به عبارت دیگر می توان گفت که Beacon Chain یک بلاک چین جدید است که بر روی شبکه اتریوم 2 اجرا خواهد شد.
مفهوم بیکن چین همان مفهوم «اعتبارسنجی الگوریتم اثبات سهام» است. در واقع این شبکه برای رسیدن به اهداف خود از الگوریتم Proof-of-Stake استفاده می کند. تفاوت بین این دو الگوریتم در این است که در شبکه های ساخته شده بر روی الگوریتم اثبات سهام، به جای عملیات استخراج بلوک، کاربران باید ارزهای دیجیتال را به اشتراک بگذارند. در این روشها، سرمایهگذار که به آن سهامدار گفته میشود، به اعتبارسنجی تبدیل میشود و در ازای تأیید معاملات مختلف، پاداشهای مختلفی دریافت میکند.
Beacon Chain در سیستم اتریوم 2 را می توان به ستون فقرات این سیستم تشبیه کرد که از کل سیستم پشتیبانی می کند و وظیفه هماهنگی اعضای آن را بر عهده دارد. در نتیجه، Beacon Chain برای جایگزینی الگوریتم اثبات سهام با الگوریتم اثبات کار پیادهسازی میشود.
کاربردهای بیکن چین
Beacon Chain به عنوان یک مدیر، نماینده یا سرپرست در شبکه اتریوم عمل می کند. عملیاتی مانند ذخیره جزئیات اعتبارسنجی، آرزوی اعتبارسنجی بد برای اتریوم و پاداش دادن به اعتبارسنجی های خوب از جمله مسئولیت های زنجیره بیکن است. در واقع، Beacon Chain به طور کاملا تصادفی یک کمیته اعتبارسنجی را برای رأی گیری در مورد حذف یا گنجاندن بلوک های پیشنهادی انتخاب می کند و در نهایت بر عملکرد آنها نظارت می کند.
یکی دیگر از کاربردهای Beacon Chain علاوه بر مدیریت و هماهنگی، ذخیره سازی و اجرای قراردادهای هوشمند است. Will Villanueva، یکی از محققان مشهور، ادعا می کند که قراردادهای هوشمند شبکه بیکن چین به هیچ وجه شبیه قراردادهای هوشمند بلاک چین اتریوم 1 نیستند، به عبارت دیگر، قابل مقایسه نیستند. در این زمینه می توان گفت که Beacon Chain Smart Contracts چارچوب تراکنش یا به طور کلی محیط اجرای تراکنش را فراهم می کند.
Beacon Chain هیچ تغییری در اتریوم مورد استفاده شما ایجاد نخواهد کرد. اجرای این مرحله از ارتقای اتریوم 2 همچنین به شما این امکان را می دهد که اتریوم را به عنوان ارز دیجیتال ترجیحی خود معامله کنید، توکن های خود را در UniSwap یا Metamsk مبادله کنید و NFT بخرید.
بیکن چین تنها به عنوان یک مکانیسم هماهنگی برای شبکه جدید عمل می کند و به پیاده سازی پروتکل اثبات سهام در سیستم کمک می کند. اثبات سهام به عنوان یکی از بخشهای کلیدی آینده اتریوم برای رفع کاستیهای بلاک چین اتریوم که در حوزههای تمرکز، دسترسی و مقیاسپذیری دیده میشود، اجرا خواهد شد. بنابراین، ماینرها به جای صرف انرژی برای اعتبارسنجی بلوکها، میتوانند از اعتبارسنجیهای انتخابی تصادفی استفاده کنند. هر یک از این اعتباردهندهها بلوکهایی را به کاربران ارائه میکنند که اعتبارسنجیهای دیگر به آنها رأی دادهاند.
بیکن چین و اتریوم 2
شبکه اتریوم به اتریوم 2 ارتقا می یابد و بیکن چین بر این اساس پیاده سازی می شود. با این حال، این ارتقا در چندین فاز مختلف از جمله فاز 0، 1 و 2 انجام خواهد شد که فاز 0 توسط شرکت بیکن چین ارائه خواهد شد. در واقع می توان گفت که پروتکل اجماع Proof-of-Stake در مرحله اول ارتقای اتریوم وارد این سیستم شد و بیکن چین مسئولیت تمامی وظایف آن را بر عهده خواهد داشت. وظایفی مانند:
- اعتبارسنجی
- ایجاد بلاک های جدید
- ذخیره سازی داده ها
- پیاده سازی قوانین الگوریتم اثبات سهام
- مدیریت استیک
یکی دیگر از اهداف Beacon Chain در آینده، کنترل اشتراک گذاری بلاک چین اتریوم خواهد بود. شاردینگ فرآیند ایجاد 64 زنجیره جدید در اتریوم است تا حجم وسیعی از اطلاعات به دست آمده را به گروه های کوچکتر تقسیم کند. در این صورت سیستم فعلی بار کمتری خواهد داشت و تراکنش های بیشتری امکان پذیر خواهد بود. اگر این مفهوم را کمی اساسیتر تعریف کنیم، میتوان گفت که شاردینگ شامل فرآیند تقسیم پایگاه داده به صورت افقی به زنجیرههای موازی است. البته این تم احتمالاً پس از ارتقاء کامل در شبکه اتریوم 2 پیاده سازی خواهد شد. یکی از ویژگی های زنجیره بیکن چین اتریوم 2 این است که قراردادهای هوشمند گران هستند. این موضوع برای جلوگیری از خرابی و انحلال شبکه پیاده سازی شده است. در واقع، این گرانی راهی منطقی برای توسعه دهندگان برای استفاده بیش از حد و استفاده ناگهانی از قراردادهای هوشمند است.
عملکرد بیکن چین
عملکرد کلی Beacon Chain مدیریت تمام زنجیره های خرد شده و پروتکل های اثبات سهام است. این بلاک چین مسئول هماهنگی شبکه های جدید است و بر ایجاد بلوک های جدید نظارت می کند و اعتبار آن بلوک ها را تضمین می کند. در نهایت، به همه معتقدان و سرمایه گذاران اتریوم نیز پاداش می دهد. تیم Prysmatic Labs تیمی از توسعه دهندگان بلاک چین به رهبری Raul E. Jordan است.
هدف این تیم توسعه بلاک چین اتریوم و افزایش مقیاس پذیری این شبکه از طریق فناوری های اشتراک گذاری است. سرپرست این تیم مدعی است که با کمک بیکن چین، کاربران به راحتی می توانند اپلیکیشن های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم را پیاده سازی کنند. علاوه بر این، جردن توضیح می دهد که برنامه نویسان برای استقرار و اجرای برنامه های غیرمتمرکز نیازی به یادگیری تکنیک های برنامه نویسی جدید ندارند.
بیکن چین به گونه ای کار می کند که به جای یک دستگاه بزرگ که قادر به انجام تراکنش در یک زمان باشد، می تواند هزاران دستگاه را در سراسر جهان برای انجام تراکنش های موازی هماهنگ کند. در واقع، Beacon Chain به عنوان هماهنگ کننده و بلاک چین مرکزی، توانایی هماهنگی تمامی تراکنش های پردازش شده در زنجیره های مبتنی بر اتریوم را دارد.
گام های بعدی در ارتقای اتریوم 2، ایجاد بلاک چین است که ظرفیت داده اتریوم را افزایش می دهد. همچنین میتواند شبکه اتریوم را مقیاسپذیرتر و سریعتر کند. به عبارت دیگر می توان گفت که شبکه اتریوم 2 به 64 قسمت مختلف تقسیم شده است و Beacon Chain به خوبی از عهده تمامی این قسمت ها بر می آید.
جهت کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
نقش بیکن چین در آینده اتریوم
با تمام اطلاعاتی که تاکنون دریافت کرده اید، می توان به این نتیجه رسید که پس از ادغام شبکه فعلی اتریوم با بیکن چین، زمان معرفی شاردینگ به اکوسیستم اتریوم فرا می رسد. شاردها وظیفه افزایش ظرفیت شبکه اتریوم را بر عهده دارند و در حین کار می توانند سرعت تراکنش های کاربر را نیز افزایش دهند. مدیریت و نظارت Beacon Chain برای تحقق این امر ضروری است.
برای کشف دلیل این امر، می توان گفت که اعتبارسنجی زنجیره بیکن می تواند بلوک های ریززنجیره های اختصاص داده شده به آنها را تأیید کند. سپس امکان نظارت بر وضعیت قطعات و بررسی تاریخچه معاملات وجود دارد. در این حالت، Beacon Chain به یک حلقه اصلی بین خرده های مختلف و زنجیره اصلی شبکه تبدیل می شود.
مسئله دیگری که ممکن است باعث نگرانی برخی از افراد در مورد شبکه Beacon Chain شود، امنیت است اما نیازی به نگرانی در مورد آن ندارید زیرا بیکن چین آن را کاملاً پوشانده است. حدود 16000 تاییدیه در شبکه Beacon Chain وجود دارد که بسیاری از آنها برای مشارکت در مکانیسم اثبات سهام که امنیت بلاک چین اتریوم را افزایش می دهد، در نظر گرفته شده است.
پس از تکمیل ارتقای اتریوم 2 و شروع قرارداد سپرده گذاری، استیکرها می توانند با ارسال حداقل 32 واحد اتریوم، توکن های خود را در شبکه قرار دهند. در حال حاضر شاهد مرحله اولیه پیاده سازی Beacon Chain در اتریوم 2 هستیم. این پروژه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه ها در دنیای ارزهای دیجیتال به رهبری بنیاد اتریوم و تیم های توسعه مشتری در حال اجراست.