1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. اصطلاحات بازار ارز دیجیتال
  4. حمله 51 درصدی در بلاک چین
حمله 51 درصدی در بلاک چین
حمله 51 درصدی در بلاک چین

حمله 51 درصدی باعث دستکاری بلاک چین خواهد شد! برای درک بهتر حمله 51 درصدی باید بستر ارزهای دیجیتال را که بر پایه بلاک چین است درک کرد، بلاک چین، سیستم تراکنش را بین فروشنده و خریدار را بدون هیچ واسطه ای (شخص ثالث) به گردش در می آورد، به این نوع از تراکنش، تراکنش "همتا به همتا" می گویند. شبکه بلاک چین از رمزنگاری با هدف ایجاد امنیت در تبادلات و خرید و فروش ارزهای دیجیتال استفاده می کند.

ایلان ماسک - مدیرعامل شرکت تسلا

روزی پول کاغذی کنار می‌رود و ارز دیجیتال بدون شک، در انتقال ارزش، به مراتب بهتر از پول های کاغذی عمل می کند «بیت کوین نمونه دیگری از رفتار مدگرایانه‌ انسان است؛ چراکه در حال حاضر خرید آن هزینه زیادی می‌طلبد

حمله 51 درصدی کرپتوکارنسی

مقدمه

یکی از مهمترین چیزها در دنیای ارزهای دیجیتال، تمرکززدایی است. از منظر عمومی، تمرکززدایی فرآیند توزیع و اتلاف قدرت از یک نهاد مرکزی به افراد عادی و مستقل است. تمرکززدایی به معنای تغییر در تصمیم گیری از یک مرکز واحد به مناطق پیرامونی است. تمرکززدایی ارزهای دیجیتال پراکندگی منابع اصلی آن (داده‌ها) در سراسر جهان است، (با تکرارهای متعدد برای جلوگیری از از دست دادن آنها). زنجیره داده (بلاک چین) در برخی از سرورهای اصلی ذخیره نمی شود، اما به طور همزمان در بسیاری از رایانه های کاربران در سراسر جهان قرار دارد. هدف اصلی اجرای تمرکززدایی، تضمین امنیت است. با توجه به پراکندگی و تکراری بودن داده ها در شبکه که عملکرد ارز دیجیتال را تضمین می کند، سازماندهی برای یک حمله، "مخرب" دشوار است.

برای دستیابی به تمرکززدایی نیاز به اثبات کار (POW)، اثبات سهام (POS) یا ترکیبات آن وجود دارد. این الگوریتم‌ها برای رسیدن به اجماع در بلاک چین مورد نیاز هستند. آنها برای تایید تراکنش ها و ایجاد بلوک های جدید استفاده می شوند.

در مورد PoW، درک اهمیت قدرت محاسباتی و نرخ هش ضروری است. گاهی اوقات پیش می‌آید که قدرت محاسباتی بسیار زیادی برای استخراج وجود دارد که به نظر می‌رسد در دست یک فرد (گروه) است و به همین دلیل خطر متمرکز شدن ارزهای دیجیتال افزایش می‌یابد. این موضوع یک پدیده منفی است زیرا تمرکز باعث افزایش آسیب پذیری سیستم به عنوان یک کل می شود.

بلاک چین

با داشتن بیش از نیمی از منابع محاسباتی، از نظر تئوری، می توانید ارز دیجیتال را مطابق با سناریوی خود به کار بگیرید. یعنی می‌توانید داده‌های نادرست را به شبکه ارسال کنید و آن داده‌ها را به عنوان اطلاعات واقعی بپذیرد، زیرا حقیقت توسط اکثر منابع محاسباتی تأیید می‌شود. اما نه تنها در تئوری، بلکه موارد واقعی از چنین اقداماتی نیز وجود دارد و به آن حمله 51 درصدی (حمله 51 درصد) می گویند. حمله 51 درصدی به عنوان یکی از جدی ترین تهدیدات برای بسیاری از ارزهای دیجیتال در نظر گرفته می شود. اگر یک ماینر یا گروهی از آنها بیش از 51 درصد از قدرت محاسباتی را در دست داشته باشند، می توان با الگوریتم PoW کنترل نسبی بر روی شبکه به دست آورد. در مورد PoS، یک شخص (گروهی از افراد) باید 51 درصد از رمزارز (سهام) را جمع آوری کند تا یک حمله 51 درصدی را انجام دهد. اگرچه، برخی از مردم معتقدند که در اینجا ریسک همیشه ارزش پذیرش ندارد، زیرا مهاجم در نهایت در این شرایط ضرر خواهد کرد.

اگر یک مهاجم با موفقیت حمله ای را انجام دهد، می تواند به طور انتخابی تراکنش ها را مسدود کند، تراکنش هایی را که قبلاً انجام شده است خنثی کند یا حتی زنجیره بلوکی را دوباره سازماندهی کند. در نتیجه، امکان بازنویسی بلوک های تایید شده قبلی و حتی تقسیم شبکه به چندین زنجیره وجود دارد.

اجماع در بلاک چین چیست؟

مهمترین مزیت اصلی رمزارز بیت کوین، و شبکه بلاک چین مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین غیر متمرکز بودن آن است، کاربرانی که در حال استفاده از این بلاک چین ها هستند، باید از پروتکل ها و قوانین مربوط به بلاکچین تبعیت کنند، الگوریتم اجماع رمزارز بیت کوین POW است، در این صورت ماینرها (استخراج کننده ها) در صورتی توانایی تایید یک بلوک جدید حاوی تراکنش های مختلف را دارند که گره های این شبکه به طور دسته جمعی توافق کنند که هش بلوک ارائه شده توسط ماینرها (استخراج کننده ها) درست است.

حمله 51 درصدی چیست؟

حمله 51 درصدی به شرایطی گفته شده که در آن قدرت اکثر هش شبکه بلاک چین در اختیار یک شخص یا گروه قرار می گیرد، که این اختیار در شبکه باعث ایجاد اختلال در شبکه بلاک چین خواهد شد، در این حالت شخص یا گروهی که حمله 51 درصدی را انجام داده است به راحتی می تواند ترتیب تراکنش ها را حذف کرده و یا تراکنش ها را اصلاح کند، همچنین می تواند تراکنش هایی که انجام می دهد را معکوس کند.

انحصار استخراج در حمله 51 درصدی چیست؟

اگر حمله 51 درصدی موفقیت آمیز باشد، مهاجم می تواند از تایید تمام یا بخشی از تراکنش ها جلوگیری کند، همچنین شخص یا گروهی که این حمله را پشتیبانی و طراحی کرده است می تواند برخی از ماینرها (استخراج کننده ها) را از استخراج رمزارزهای دیجیتال محروم کند که به این عمل انحصار استخراج می گویند.

اما نکته قابل توجه در ارتباط با حمله 51 درصدی به شبکه بلاکچین، این است که: مهاجم نمی تواند مواردی همچون تغییر پاداش استخراج، ساخت کوین های (Coins) خارج از برنامه استخراج، سرقت ارزهای دیجیتال از سایر کاربران و... را انجام دهد.

هزینه حمله 51 درصدی چقدر است؟

یک بلاک چین به دست شبکه‌ای از گره‌ های توزیع شده نگهداری می‌شود. همه شرکت‌کنندگان در روند دستیابی به اجماع، مشارکت دارند. این یکی از اصلی‌ترین دلایل امنیت بسیار بالای شبکه‌های مبتنی بر BlockChain محسوب می‌شود.

حمله 51 درصدی در شبکه ارز دیجیتال بیت کوین به علت وسعت پلتفرم و قدرت زیاد این کوین(Coin) تقریبا غیر ممکن است، زمانی که یک شبکه به این میزان رشد کرده و قدرت بالایی کسب کرده است، احتمال این حمله به شبکه بلاک چین به کمترین حالت خواهد رسید، همچنین هزینه مالی این نوع پروژه نیز بسیار بالا رفته است.

به عنوان مثال اگر شخص یا گروهی بخواهد به بستر شبکه ارز دیجیتال بیت کوین حمله 51 درصدی را انجام دهد، نیاز به هزینه بسیار زیادی دارد، اگر ارزش کل بازار رمزارز بیت کوین را 184 میلیارد دلار در نظر بگیریم، مقدار هزینه مورد نیاز برای یک ساعت حمله 51 درصدی به این شبکه رقمی نزدیک به 613 هزار دلار خواهد بود، این هزینه در صورتی است که همین تایم برای حمله 51 درصدی به لایت کوین رقمی حدود 17.700 دلار است.

پیامدهای حملات 51 درصدی چیست؟

حملات 51 درصدی بلاک چین ها علاوه بر از دست دادن دارایی های ارزهای دیجیتال باعث از دست رفتن اعتماد کاربران و ایجاد شک و شبه در مورد اطمینان به امنیت بستر ارزهای دیجیتال خواهد شد، با اینکه این حملات توانایی ایجاد کوین (Coin) و تغییر در تاریخچه بلاک چین را ندارند، اما باعث رقم خوردن یک بحران عظیم در این بستر خواهد شد، حملات 51 درصدی می توانند باعث افت ارزش یک ارز دیجیتال شوند، به همین منظور احتمال حذف رمزارز مود تهاجم به علت کم بود امنیت وجود دارد.

تاریخچه 51 درصد حملات

تاریخچه 51 درصد حملات

در ادامه به برخی از حملات 51٪ قبلاً اتفاق افتاده است می پردازیم:

سال 2018 با حملات 51 درصد پر حادثه بوده است. به عنوان مثال: صرافی های عمده در Zencash (ZEN) که امروزه با نام Horizen شناخته می شود، حدود 500,000 دلار، در Verge (XVG) - 1.7 میلیون دلار و 90,000 دلار در Monacoin از دست دادند.

همچنین در سال 2018، شبکه آلتکوین بیت کوین گلد (BTG) مورد حمله 51 درصدی قرار گرفت و به دزدان این امکان را داد که 18 میلیون دلار از صرافی های بزرگی مانند Bitfinex، Binance و غیره دریافت کنند.

از طریق یک سری هزینه های مضاعف، گروهی از هکرها پروژه های بلاک چین کریپتون و شیفت را هک کردند. این موضوع در سال 2016 اتفاق افتاد و حدود 20000 توکن برای پروژه ها هزینه داشت.

همچنین در 1 آگوست 2020 یک حمله 51 درصدی به اتریوم کلاسیک اتفاق افتاد. شبکه تقسیم و 3693 بلوک "اضافی" به آن اضافه شد.

حمله 51 درصدی در برابر 34 درصدی

تنگل (Tangle)، یک فناوری دفتر کل توزیع شده کاملا متمایز با بلاک چین محسوب می‌شود، اما هدف از طراحی آن، دستیابی به کاربردهای مشابه بلاک چین بوده است. کنترل یک شبکه مبتنی بر Tangle را در مقایسه با BlockChain راحت‌تر می‌توان به دست آورد، به طوری که در اختیار داشتن بیش از یک سوم هش ریت پلتفرم برای اجرای اعمال خرابکارانه کافی است.

جمع بندی:

حمله 51 درصدی به ایجاد اختلالی در بستر شبکه ارزهای دیجیتال گفته می شود، این حمله توسط شخص یا گروهی صورت می گیرد که با در اختیار داشتن بیش از نیمی از هش ریت بلاک چین می تواند آسیب های جدی به رمزارز مورد هدف وارد کند، قابل ذکر است، مهاجمین حمله 51 درصدی می توانند باعث افت یک ارز دیجیتال شوند، همچنین می تواند، از تایید تمام یا بخشی از تراکنش ها جلوگیری کند، شخص یا گروهی که این حمله را پشتیبانی و طراحی کرده است می تواند برخی از ماینرها (استخراج کننده ها) را از استخراج رمزارزهای دیجیتال محروم کند که به این عمل انحصار استخراج می گویند.

اما مهاجمین حمله 51 درصدری توانایی تغییر در تعداد کوین ها (Coins) را ندارند، حملات 51 درصدی با افت درصد ارزش رمزارز مورد هدف همراه است؛ اگر ارز دیجیتال مورد حمله قدرت کافی را نداشته باشد امکان حذف این ارز نیز وجود دارد.

در این باره بیشتر بخوانید