هنوز راه زیادی تا نسخه نهایی اتریوم 2 باقی مانده است اما اتریوم، در همین حال، بهروزرسانیهایی مانند هارد فورک Arrow Glacier را اجرا میکند تا بلاک چین را در مسیر خود نگه دارد. این ارتقا برای کاربران عادی شبکه تغییر قابل توجهی نیست اما در واقع بسیار مهم است. زیرا بدون اجرای این هارد فورک، شبکه اتریوم تقریباً به نقطه شکست می رسید. در این مقاله خواهیم دید که این هارد فورک چیست و چه کاربردهایی برای کاربران شبکه، ارزهای دیجیتال و اتریوم 2.0 خواهد داشت.
اهمیت هارد فورک Arrow Glacier
ارتقاء این هارد فورک اتریوم، بمب سختی شبکه را تا ژوئن 2022 (اوایل تا اواسط 1401) به تعویق خواهد انداخت. بهروزرسانیهای مختلف قبلی نیز تأثیر زیادی بر تأخیر بمب سخت داشتند. طراحی بمب سخت به گونه ای است که فرآیند استخراج را با مشکل مواجه می کند و ماینینگ را بی ارزش می کند. این امر به تسریع توسعه اتریوم 2.0 کمک می کند و ماینرهای شبکه را وادار می کند تا به یک بلاک چین جدید که با الگوریتم اثبات سهام (PoS) کار می کند، سوئیچ کنند.
این بهروزرسانی حاوی یک پیشنهاد بهبود اتریوم (EIP) برای جایگزینی بمب سختی است. این EIP یک پیشنهاد توسعه است که توسط جامعه اتریوم توسعه و بررسی شده است. این هارد فورک بسیار جذاب است زیرا کار می کند تا بمب سخت را برای آخرین بار قبل از انتشار اتریوم 2.0 به تاخیر بیندازد.
هارد فورک Arrow Glacier اتریوم چیست؟
ارتقاء هارد فورک اتریوم یک ارتقاء نسبتاً ساده است که در بلاک 13,773,000 در 9 دسامبر 2021 (18 آذر 1400) اجرا شد. این به روزرسانی اجرای بمب سختی شبکه را به تاخیر می اندازد و به توسعه دهندگان زمان بیشتری برای آماده سازی اتریوم 2.0 می دهد. تعلل این بمب ساعتی یکی از ابعاد ارتقای اتریوم است. این بمب گذاری اندکی بعد از ظهر دسامبر 2021 و همزمان با هارد فورک لندن انجام شد، اما اکنون به ژوئن 2022 موکول شده است.
بمب سختی اتریوم چیست؟
بلاک چین اتریوم در حال حاضر از مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده میکند. این بدان معناست کاربرانی که تراکنش ها را تایید می کنند باید از قدرت محاسباتی برای حل یک معمای ریاضی استفاده کنند. این فرآیند هزینه ایجاد اجماع برای محافظت از شبکه در برابر عوامل مخرب را ایجاد می کند.
در نتیجه، یک بمب سخت برای افزایش دشواری حل این معماها طراحی شده است، بنابراین فرآیند ماین کردن موفقیت آمیز یک بلاک همیشه به پول بیشتری نیاز دارد. در آینده شاهد انفجار این بمب سخت و عدم امکان اعتبارسنجی تراکنش ها و افزودن بلاک جدیدی به زنجیره خواهیم بود. به زبان ساده، استخراج در این بلاک چین در حال حاضر گران خواهد بود. بمب های سخت به دو دلیل اصلی به چرخه اضافه شدند:
1. ایجاد انگیزه برای تسریع روند توسعه اتریوم 2.0 و انتقال به مدل گواه اثبات سهام (PoS)
2. ماینرها را مجبور کنید به بلاک چین جدید مبتنی بر PoS سوئیچ کنند زیرا دیگر نمیتوانند فرآیند استخراج اتر (ETH) را در نسخه قدیمی مبتنی بر اتریوم PoW ادامه دهند. این امر از ساخت دو شبکه اتریوم از طریق هارد فورک جلوگیری می کند.
فرآیند بهبود اتریوم چیست؟
هر EIP ممکن است هرگونه بهبود یا اصلاح شبکه اتریوم را پیشنهاد دهد. تغییرات پیشنهادی توسط اتریوم، هیئت ویراستاران، توسعه دهندگان و جامعه اتریوم برای ارتقای شبکه اتریوم مورد بررسی و توافق قرار می گیرد. این موارد پروپوزال بهبود اتریوم یا EIP نامیده می شوند.
هر کسی میتواند یک EIP برای پیشنهاد تغییر یا پیشرفت در شبکه اتریوم ارسال کند، اما هر پیشنهاد ابتدا باید یک روند بررسی دقیق را طی کند. پیشنهادهای بهبود به هفت دسته مختلف تقسیم می شوند که در زیر توضیح داده شده است:
EIP های مسیر استاندارد: تغییرات در EIP های مسیر استاندارد، که پیاده سازی های اتریوم را تحت تاثیر قرار می دهد. ازجمله این موارد بهبود پروتکل شبکه و اصلاح قوانین تراکنش است.
EIP های متا: برای توصیف درخواست ها و اقداماتی که به پروتکل شبکه مرتبط نیستند استفاده می شود.
EIP درخواست اتریوم نظرات که با استانداردها و قراردادهای کاربردی سروکار دارند.
EIP های شبکه: پروپوزال برای بهبود تعاریف پروتکل شبکه به عنوان EIP های شبکه شناخته می شوند.
رابط EIP که برای رابط های کاربر، استانداردها و مشخصات کاربر را بهبود می بخشد.
EIP اطلاعاتی: این پروپوزال ها به استانداردهای طراحی واقعی اتریوم متصل هستند.
Core EIPs : پیشنهادهایی که نیاز به "چنگال توافق" دارند به عنوان EIP های اصلی شناخته می شوند.
هر EIP شامل مجموعه ای از الزامات فنی برای ایجاد یک تغییر خاص، با توجه به فرمت پیشنهادی بهبود اتریوم خاص است. قبلاً اشاره کردیم که هارد فورک Arrow Glacier تنها حاوی یک EIP به نام EIP-4345 است. هدف از اجرای این هارد فورک کسب زمان بیشتر قبل از عصر یخبندان استخراج اتریوم است.
تاثیر هارد فورک اتریوم بر روی کاربران
کاربران عادی هیچ تغییر خاصی را متوجه نخواهند شد. زمان تأیید بلاک در طی سال گذشته تقریباً در حدود 13 ثانیه ثابت مانده است. اگر نود را اجرا می کنید یا اگر ماینر هستید، باید کلاینت اتریوم خود را به آخرین نسخه ارتقا دهید. در غیر این صورت، مشتری شما در فورک شبکه قدیمی باقی می ماند که دیگر توسط انجمن پشتیبانی نمی شود.
نام هارد فورک Arrow Glacier چگونه انتخاب شد؟
Arrow Glacier نام یخچالی است که در نزدیکی قله کلیمانجارو قرار دارد. اگرچه تیم توسعه اتریوم اخیراً انواع مختلفی از ارسال ها را برای ارتقاء شبکه انتخاب کرده است، اما هارد فورک قبلی بمب سختی شبکه را به تاخیر انداخت (به اصطلاح عصر یخبندان). بنابراین برای این هارد فورک مرتبط از همان نوع حروف استفاده می شود. هارد فورک اتریوم که در بالا ذکر شد نام یخچال دیگری در آلاسکا است. تیم توسعه اتریوم همچنین از نام مکان ها و شهرها مانند برلین، لندن برای نام ارتقاء شبکه استفاده می کند.
جهت آشنایی با بهترین پروژه های لایه دوم اتریوم بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
زمان اجرایی شدن هارد فورک Arrow Glacier
شبکه اتریوم برای ارتقای جدید خود در بلاک شماره 13773000 آماده است. این ارتقا در عصر 18 آذر ماه سال 1400 انجام شد. با افزایش نوسانات بازار، این ارتقا باید زودتر از حد انتظار رخ دهد. آپدیت جدید شبکه اتریوم Arrow Glacier نام دارد. برخلاف بهروزرسانیهای قبلی شبکه اتریوم که با هدف اصلاح، افزودن یا حذف مکانیسمهای مختلف شبکه انجام میشد، این بهروزرسانی شامل هیچ تغییری در بلاک چین نمیشود. این ارتقا شامل تغییر تنظیمات بمب سختی شبکه و به تاخیر انداختن آن برای چندین ماه است. هیچ تغییر دیگری برای این آپدیت اعلام نشده است.
جهت آشنایی با استانداردهای اتریوم و کاربردهای آنها بر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
بمب سختی شبکه فقط بر شبکه های مبتنی بر شواهد (POW) تأثیر می گذارد. در حال حاضر فقط شبکه اصلی اتریوم و شبکه آزمایشی Ropsten از این مکانیسم استفاده می کنند. شبکه اتریوم در حال انتقال از مکانیزم POW به مکانیزم اثبات موجودی (POS) است، به همین دلیل است که بمب سخت شبکه اصلی اتریوم به تعویق می افتد و تنها شبکه آزمایشی Rapstein به طور کامل به شبکه انتقال داده می شود.
بعد از اینکه ETH به PoS رسید چه چیزی را باید استخراج کنید؟
پس از اینکه اتریوم به روش اجماع PoS روی آورد، استخراج به کوین های کوچکتر و کمتر شناخته شده تقسیم می شود. تنها چند نمونه از آن ها عبارتند از Ravencoin و Ethereum Classic.
هیچ یک از سکه های ذکر شده در بالا شناخته شده یا به طور گسترده در بلاک چین اتریوم استفاده نمی شود، اما تفاوتی ندارد. آنچه مهم است این است که مانند اتریوم، توکن های آنها را می توان با استفاده از تجهیزات استخراج مبتنی بر واحدهای پردازش گرافیکی استخراج کرد.
علاوه بر این، ماینرها اغلب بر اساس اقتصادی بودن استخراج از یک سکه به سکه دیگر تغییر مسیر می دهند. برای این موضوع، آنها باید هر روز سکه های مختلف را ارزیابی کنند و سکه های سودآور را استخراج کنند. همچنین، آنها باید چندین کیف پول را مدیریت کنند تا مطمئن شوند که سکه ها ایمن هستند.
ماینرها همچنین ممکن است یک فورک اتریوم مانند Ethereum Classic 2.0 ایجاد کنند تا بلاک چین را به روز کنند که به جای PoS به مدل PoW متکی است و قوانین جدیدی ایجاد کنند.
کلام آخر
اگرچه هارد فورک Arrow Glacier اتریوم یک ارتقاء جزئی است، اما مهم است. بدون این به روز رسانی، استخراج پیش از موعد شبکه، کند و پرهزینه خواهد بود. این هارد فورک برای جامعه اتریوم بسیار جذاب است زیرا از راه اندازی اتریوم 2.0 در آینده نزدیک خبر می دهد. آیا فکر می کنید این هارد فورک آخرین پیشنهاد برای به تاخیر انداختن بمب سختی اتریوم است؟ آیا شاهد عرضه اتریوم 2.0 در تابستان 2022 خواهیم بود؟