1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. کاربردهای ارز دیجیتال
  4. حساب اجاره ای در ارز دیجیتال
حساب اجاره ای در ارز دیجیتال
حساب اجاره ای در ارز دیجیتال

فعالان حوزه بازارهای دیجیتال و کریپتوکارنسی به احتمال زیاد اطلاعاتی را درباره حساب‌ اجاره‌ای ارز دیجیتال دارند و یا این که حداقل یک ‌بار اسم آن را شنیده اند. همچنین، افرادی که اقدام به افتتاح حساب در یکی از بروکرهای بازارهای مالی کرده‌اند، با مطالعۀ مفاد و قوانین ثبت ‌نامی صرافی‌های ارز دیجیتال در زمان ثبت ‌نام، قسمتی را مطالعه کرده‌اند که طبق آن، همه اعمال مجرمانه ای را که از طریق حساب فرد صورت می‌گیرد، توسط فرد دارندۀ حساب پذیرفته می شود. در حال حاضر پشتیبانان بروکر‌های ارز دیجیتال پس از افتتاح حساب و احراز هویت، به مشتریان خود در رابطه با حساب‌های اجاره‌ای و پیامدها و خطرات ناشی از آن ها هشدارهایی را می‌دهند که بتوانند از این طریق از پولشویی و فیشینگ تا حد ممکن توسط کلاهبرداران جلوگیری کنند.‌ در این مقاله قصد داریم به معرفی حساب اجاره ای در ارز دیجیتال و خطرات آن بپردازیم.

فیشینگ چیست؟

فیشینگ چیست؟

به تخلیه ی حساب‌های بانکی دیگران در فضای سایبری از طریق روش‌های متعدد، فیشینگ گفته می شود. در کشور ایران از جمله رایج ‌ترین روش‌های فیشینگ، سرقت اطلاعات بانکی اشخاص می باشد که این روش از طریق هدایت آن‌ها به درگاه‌های پرداخت غیر معتبر و نا ‌امن صورت می گیرد. پس از فیشینگ کلاهبرداران حساب‌هایی دارند که به نام خودشان نباشد تا امکان ردیابی آنها وجود نداشته باشد، بنابراین اقدام به اجارۀ حساب می کنند و از این طریق هیچ اثری از خود باقی نمی‌ گذارند. امروزه در کشور ایران این روش بسیار رایج شده و در مراجع قانونی به عنوان حساب اجاره ای در ارز دیجیتال معرفی می‌شود. در روش حساب اجاره ای در ارز دیجیتال، دارندگان حساب‌ها به جرم شراکت در پولشویی، به عنوان مجرم شناخته می شوند و مجازات‌هایی سنگین را متحمل خواهند شد.

Anti-Money Laundering یا قوانین ضد پولشویی (AML) به مجموعه ای از قوانین و مقررات، آیین نامه و رویه هایی اشاره دارند که مانع از مخفی کردن پول های به دست آمده از روش های غیرقانونی می شوند.

خطر اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های رمزارزها

خطر اجاره دادن حساب کاربری در صرافی‌های رمز ارزها

در سایت‌های رایگان درج آگهی و یا شبکه‌های اجتماعی، افراد با آگهی‌هایی روبرو می شوند که در مورد وعده‌ی حقوق میلیونی با کار در اینترنت می باشند. طبق این آگهی‌ها امکان کسب درآمد بدون سرمایه و دانش و همچنین یک شبه ثروتمند شدن وجود دارد، در حالی که به طور قطعی می توان گفت این نوع آگهی ها یا کلاهبرداری هستند یا آن عمل مجرمانه و غیر قانونی‌ می باشند.

تعداد بسیاری از این نوع آگهی‌ها اقدام به هدایت کاربران به سمت شبکه‌های اجتماعی‌ مانند تلگرام می کنند و سپس از کاربران به بهانه‌های مختلف و متعددی از جمله کمک به آنها برای انجام معاملات خود در قالب تیم‌های حرفه‌ای بازارهای دیجیتال و یا تکمیل ظرفیت معامله با حساب خود، درخواست می کنند که در یک یا دو صرافی فعال در ایران افتتاح حساب کنند و از قربانیان اطلاعات این حساب کاربری ایجاد شده را درخواست می‌کنند.

ممکن است این سؤال پیش بیاید که کلاهبرداران چگونه می توانند عمل پولشویی را از طریق یک حساب اجاره‌ای ارز دیجیتال تازه افتتاح‌ شده انجام دهند و یا این که خطرات واگذاری و اجاره حساب کاربری ارز دیجیتال برای افراد چیست؟ با یک مثال می توان این سوالات را به آسانی پاسخ داد.

روند فیشینگ و پولشویی از طریق حساب اجاره‌ای ارز دیجیتال توسط کلاهبرداران به این صورت است که آن‌ها ابتدا با روش‌های مجرمانه و نامشروع درآمد‌های خود را کسب کرده اند و اقدام به واریز این درآمدها به حساب افراد می‌ کنند. سپس با آنها، اقدام به خرید ارزهای دیجیتال مانند بیت ‌کوین می کنند و در نهایت درآمدهای خود را به کیف پولشان منتقل می کنند. در این زمان، چون پول‌های سرقتی وارد حساب قربانیان می شود، نام آنها در پیگیری ‌های قضایی وارد می شود و طبق قانون، مجرم شناخته می شوند. ارزهای دیجیتال به هیچ سازمان، شخص به خصوص و حتی دولتی تعلق ندارند، بنابراین ردیابی صاحبان آنها کار بسیار دشواری برای پلیس می باشد، در نهایت این قربانیان به عنوان مجرم و یا شریک جرم شناخته می شوند و طبق قانون باید مجازات شوند.

بر اساس قانون، افرادی که اطلاعات حساب خود را در اختیار دیگران قرار می دهند و در انجام اعمال خلاف به آن‌ها کمک می‌کنند، به عنوان شریک جرم شناخته می‌شوند، حتی اگر این کار را ار روی ناآگاهی انجام داده باشند. این افراد علاوه بر حبس، محکوم به پرداخت جریمه‌های نقدی نیز خواهند شد.

مجازات مجرمان اجاره ی حساب‌ اجاره‌ ای در ارز دیجیتال

مجازات مجرمان اجاره ی حساب‌ اجاره‌ ای در ارز دیجیتال

همانطور که گفته شد افرادی که به کلاهبرداران اطلاعات شخصی و بانکی خود را می دهند و از این طریق به فیشینگ و پولشویی توسط آن‌ها کمک می‌کنند، چه از کلاهبردار بودن افراد آگاه بوده باشند و چه آگاه نبوده باشند، بنابر قانون به حبس و جرائم مختلفی به جرم مشارکت در کلاهبرداری محکوم می‌شوند.

حساب اجاره ای ارز دیجیتال دارای جرائم مختلفی می باشد که عبارتند از:

- استرداد همه وجوه مورد مبادله و سود بانکی آن‌ها

- پرداخت مالیات وجوه مورد معامله وهمچنین پرداخت 25% و یا یک‌ چهارم کل مبلغ مورد تراکنش تحت عنوان عواید حاصل از جرم.

فرد محکوم باید تا انجام تحقیقات تکمیلی و شناسایی مجرم اصلی پرونده در زندان محبوس باشد اما می‌تواند تا زمان برگزاری دادگاه، با پرداخت وثیقه‌ای به ارزش تمام دارایی‌های مورد تراکنش، آزادی مشروط و موقت داشته باشد.

چگونه می توان از فریب‌ خوردن توسط کلاهبرداران و سودجویان جلوگیری کرد؟

جلوگیری از فریب‌ خوردن توسط کلاهبرداران و سودجویان

در سرتاسر فضای مجازی اعم از سایت های مختلف و شبکه های اجتماعی، آگهی‌های فریبنده و پر زرق‌ و برق حساب اجاره ای ارز دیجیتال پراکنده‌ شده اند. افراد نباید به هیچ‌ وجه به این درخواست‌های نامعتبر، دید و نگرش مثبت داشته باشند زیرا در صورتی که به دام کلاهبرداران بیفتند، با دردسرها و مشکلات بسیار بزرگی روبرو خواهند شد.

بهتر است افراد برای پیشگیری و نیفتادن در دام کلاهبرداران، قبل از افتتاح اکانت در کارگزاری‌ های مختلف بازارهای دیجیتال و یا افتتاح حساب بانکی، قوانین و مفاد آن سازمان را به صورت دقیق و اصولی مطالعه کنند. در مفاد پیش‌ ثبت‌ نامی بسیاری از صرافی‌ های بازارهای ارزهای دیجیتال، قضیۀ حساب اجاره ای ارز دیجیتال، قید شده است و مطالعۀ آن‌ها برای کاربران می‌ تواند زنگ خطری را به صدا درآورد. همچنین، بعضی از پشتیبانان صرافی‌ها به کاربران خود پس از تأیید و احراز هویت آنها، تماس می گیرند و در مورد این موضوع، به آنها هشدارهای لازم را می دهند.

توصیه پلیس فتا در رابطه با حساب‌ اجاره ‌ای در ارز دیجیتال

طبق گزارشی که در پایگاه خبری پلیس فتا منتشر شده است، مجرمان رسانه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی از طریق انجام تبلیغات گسترده تحت عنوان های مختلف از جمله کسب درآمد در منزل، اطلاعات هویتی و کارت‌ بانکی افراد را در قبال مبلغ پول دریافت می کنند و مبالغ سرقتی را پس از دریافت این اطلاعات به این حساب‌ها منتقل می کنند و اقدامات پولشویی خود را با استفاده از این روش انجام می دهند. 

بنابراین کاربران باید دقت لازم را در حفظ و نگهداری حساب های بانکی و سیم ‌کارت‌های خود داشته باشند و اطلاعات خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند. طبق این گزارش، صاحبان اصلی کارت‌های بانکی ضامن اصلی اقدامات مجرمانه انجام‌شده با این حساب‌ها می باشند. در این صورت می توانند ریسک حساب اجاره ای در ارز دیجیتال را به حداقل برسانند.

سخن پایانی

در مقاله حساب اجاره ای در ارز دیجیتال تلاش کردیم تا ضمن معرفی روش‌های کلاهبرداری در اینترنت، با عواقب سهل انگاری در این زمینه آشنا شوید. از آن جایی صاحبان حساب کاربری مسئولیت اجاره حساب و سوءاستفاده از آن توسط کلاهبرداران را بر عهده‌ دارند، نباید در صرافی‌ها، اقدام به خرید برای سایر افراد کنند و یا حساب کاربری خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

در این باره بیشتر بخوانید