1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. کاربردهای ارز دیجیتال
  4. هاپ پروتکل چیست؟ نحوه انتقال بین زنجیره ها در آن
هاپ پروتکل چیست؟ نحوه انتقال بین زنجیره ها در آن
هاپ پروتکل چیست؟ نحوه انتقال بین زنجیره ها در آن

شبکه اصلی اتریوم برای پرداخت های روزانه با حجم کم و ورود کاربران جدید چندان مناسب نیست. کارمزدهای بالا می تواند حتی علاقه مندان به ارزهای دیجیتال را از فعالیت در اتریوم منصرف کند و برای وضعیت فعلی شبکه، راه حل های مقیاس پذیرتری باید در نظر گرفته شود. چندین شبکه لایه دوم مانند Optimism و Arbitrum وجود دارند که لایه اول اتریوم را ایمن می کنند. زنجیره های کمکی مانند پالی گان پلتفرم های مهمی برای مقیاس پذیری و توسعه زیرساخت های اتریوم هستند. چگونه ارتباط بین لایه های مختلف ایجاد می شود؟ چگونه می توان توکن را از پالی گان به Optimism و بالعکس منتقل کرد؟ یکی از بهترین ابزارها برای این کار هاپ پروتکل است. برای اینکه با روند این پروتکل آشنا شوید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. 

هاپ پروتکل چیست؟

هاپ پروتکل چیست؟

شبکه اتریوم در حال حاضر راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری متعددی دارد که هر کدام توکن‌های حاکمیتی خاص خود را دارند. این راه حل های متنوع همچنین انتقال توکن ها از لایه 1 به لایه 2 را کمی مشکل ساز کرده است.

این جایی است که هاپ پروتکل وارد می شود. این پروتکل مکانیزمی برای تبادل توکن ها بین راه حل های مقیاس پذیری اتریوم فراهم می کند. هاپ پروتکل مکانیزمی برای انتقال سریع و بدون اعتماد توکن ها روی شبکه لایه 1 مشترک است. این پروتکل یک پل توکن دو طرفه برای شبکه لایه 2 اتریوم به مشتریان ارائه می دهد. هدف این راه حل، تسهیل حرکت سریع یک توکن بین لایه 2 و توکن حاکمیت راه حل مقیاس‌پذیر است. هاپ پروتکل همچنین با هدف ایجاد یک سازمان غیرمتمرکز مستقل (DAO) منحصر به فرد جامعه محور است که به دنبال افزایش مقیاس پذیری لایه 2 است.

در حالی که داشتن همه این راه حل های لایه دوم بسیار سودمند است، بازگشت به لایه اول برای ورود به لایه دوم، دیگر با اهداف راه حل های لایه دوم همخوانی ندارد. اینجاست که پل ها وارد می شوند و فعالیت های زنجیره ای متقاطع را از لایه یک به لایه دو، لایه دو به لایه دو و لایه دو به لایه یک تسهیل می کنند. اگر به شبکه های مقیاس پذیر نگاه کنید، متوجه خواهید شد که کارمزدهای زیادی را که زمان استفاده از اتریوم متحمل می شوید را کاهش می دهند.

پروتکل یکی از راه‌های اتصال راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری مختلف با یکدیگر و ارائه تجربه بهتر کاربر هنگام انتقال رمزارز است. هاپ پروتکل در حال حاضر از انتقال اتر، USDC، متیک، دای و USDT در محتواهای این ارزهای دیجیتال پالی گان، Optimism، Arbitrum و xDai پشتیبانی می کند. استفاده از هاپ، همچنین به شما این امکان را می دهد که وجوه خود را از راه حل Optimistic Rollups بدون یک دوره انتظار 7 روزه برداشت کنید.

چه چیزی هاپ پروتکل را منحصر به فرد می کند؟

چه چیزی هاپ پروتکل را منحصر به فرد می کند؟

در زیر برخی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد هاپ پروتکل آمده است که کاربران را قادر می‌سازد تا توکن‌های ERC-20 را به طور کلی پل بزنند.

  • Hop Protocol یک پل توکن عمومی رول آپ به جمع کردن مقیاس پذیر ارائه می دهد. این کار از طریق بازارسازان خودکار (AMMs) انجام می شود تا هر توکن پل و توکن متعارف مربوطه را بین هر رول آپ مبادله کنند تا نقدینگی به صورت پویا قیمت گذاری شود و انگیزه ایجاد تعادل نقدینگی مجدد در کل شبکه باشد.
  • هاپ پروتکل از همان سطح محافظتی که یک رول آپ زیربنایی دارد استفاده می کند. به این معنی که کاربران هرگز نمی توانند دارایی هایشان را از دست بدهند یا دارایی هایشان به سرقت برود. ذکر این نکته ضروری است که بدترین حالت، آفلاین شدن Bonders است. با این حال، کاربران فقط تاخیری (معادل زمان خروج رول آپ را) تجربه خواهند کرد.
  • هاپ یک استراتژی دوجانبه برای تولید توکن های بین شبکه ای دارد و با استفاده از AMM، می تواند تراکنش ها را در ابتدا و کارآمد انجام دهد.
  • اتصال افقی است. زیرا از مجموعه گسترده ای از زنجیره های مقصد پشتیبانی می کند. در نتیجه، اتصال عالی را فراهم می کند. با این حال، این به شبکه اصلی اتریوم و لایه 2 محدود می شود.

البته هاپ محدودیت هایی در ظرفیت خود برای انتقال دارایی های خاص دارد، زیرا اکنون تنها از پنج نوع مختلف دارایی پشتیبانی می کند. اکنون که می دانید هاپ پروتکل چیست، می توانیم ببینیم که چگونه کار می کند؟

هاپ پروتکل چگونه کار می کند؟

پروتکل Hop از پیوندهایی استفاده می کند که در ازای انتقال نقدینگی به زنجیره مقصد، هزینه کمی دریافت می کنند. در سطوح بالاتر، کاربران توکن‌ هایی را به زنجیره پیوند در زنجیره مبدا ارسال می‌کنند و پیوند دهنده آن نشانه‌ها را برای کاربران زنجیره مقصد ارسال می‌کند. بخش پیچیده این پروتکل این است که نیازی به اعتماد کاربران به پیوند دهنده وجود ندارد. این پروتکل به دنبال این است که پیوند دهنده نتواند توکن را در زنجیره مبدا دریافت کند و آن توکن ها را به زنجیره مقصد ارسال نکند. 

بنابراین هاپ پروتکل از توکن های خاصی به نام Htoken استفاده می کند که به عنوان یک ابزار حسابداری عمل می کند. یکی از ویژگی های جالب hToken ها این است که می توان آنها را در کنار آنها قرار داد و به شبکه اصلی اتریوم و از آنجا به شبکه دیگر منتقل کرد اما ممکن است زمان بر باشد. انتظار برای رسیدن Htokens به نقطه هدف پیوند می تواند برای کاربر نهایی مشکل ساز باشد. بنابراین، هنگامی که لینک متوجه می شود که توکن های کاربر در بسته توکن قرار دارند، نقدینگی مورد نظر را از قبل به کاربر نهایی می دهد.

هاپ پروتکل چگونه کار می کند؟

امنیت پروتکل پایه با امنیت رول آپ های آپتیمیستیک قابل مقایسه است. اگر لینک کننده ها بخواهند تقلب کنند، مشمول جریمه های سنگین خواهند شد. "Challenge Watchers" در هاپ پروتکل وجود دارد که هدف آنها حفظ نظم در فرآیندهای پروتکل است. با این حال، در حال حاضر، لینک‌کننده‌ها باید توسط تیم توسعه پروتکل Hop تأیید شوند و مشخص نیست که چه تعداد ناظر بر فعالیت لینک‌کننده نظارت می‌کنند. هدف از ایجاد این پروتکل، این است که یک پروتکل زنجیره ای بدون نیاز به اعتماد باشد که امکان فعالیت اقتصادی بزرگ را فراهم می کند. با افزایش تعداد کاربران و انتقال رمز عبور، هزینه ها با توزیع بین کاربران کاهش می یابد.

اگر می‌خواهید از طریق هاپ پروتکل، کسب سود کنید، می‌توانید به داشبورد استخر نقدینگی آن‌ها دسترسی داشته باشید و به عنوان ارائه‌دهنده نقدینگی، کارمزد دریافت کنید.

hTokens چیست؟

hTokenها توکن‌های پل متقابل شبکه هستند که کاربران می‌توانند به صورت دسته‌ای از رول آپ به رول آپ انتقال دهند و سپس در لایه 2 برای دارایی زیرساخت تقاضا می‌شوند. آنها همچنین به عنوان دارایی های واسطه در پروتکل عمل می کنند. این توکن پلی است که حتی امکان مبادله غیرقابل اعتماد را نیز فراهم می کند. علاوه بر این، کاربران نهایی به طور مستقیم با hTokens تعامل ندارند. در عوض، آنها با توکن رول آپ استاندارد تعامل دارند. هر Hop bridge coin نشان دهنده سپرده لایه 2 در قرارداد لایه 2 Hope Bridge است.

اگر 4 اتریوم در لایه 2 Hope Bridge Contract سرمایه گذاری کنید، می توانید 4 Hop ETH را از لایه 2 Hop Bridge Contract استخراج کنید. کاربران می‌توانند توکن‌های Hop Bridge را برای دارایی‌های زیربنایی خود در لایه ۲ بازخرید کنند، که باعث می‌شود توکن Hop Bridge در لایه ۲ سوزانده شود. بنابراین، یک توکن Hope Bridge که از یک رول آپ به رول آپ دیگر منتقل می شود، سوزانده می شود و روی رول آپ مقصد قرار می گیرد.

آموزش کار با هاپ پروتکل(Hop Protocol)

برای کار با پروتکل Hop، ابتدا باید یک کیف پول مانند Metamask با میزان سرمایه ای که می خواهید انتقال دهید داشته باشید.

نکته: به خاطر داشته باشید که داشتن توکن بومی برای انتقال رمزارز می تواند ایده خوبی باشد. به عنوان مثال، اگر شما در حال انتقال اتر به پالی گان هستید اما توکن MATIC ندارید، نمی‌توانید با اتر خود کاری انجام دهید زیرا برای پرداخت هزینه تراکنش به توکن MATIC نیاز دارید.

 تراکنش اتر در هاپ پروتکل

در مرحله بعد، باید کیف پول خود را به سمت راست و بالای سایت Hop Protocol متصل کنید. در این مقاله کیف پول Metamask را به پروتکل Hop متصل می کنیم. پس از اتصال کیف پول به هاپ، می توانید شبکه ای را که می خواهید رمزهای عبور را به آن منتقل کنید، انتخاب کنید. در این مثال، ما توکن WETH را از پالی گان به Optimism منتقل می کنیم.

انتقال رپد اتریوم به پلی گان در هاپ پروتکل

بعد از انتقال توکن مورد نظر، مقدار آن توکن را وارد کرده و در نهایت شبکه مورد نظر خود را ایجاد کنید. در نهایت بر روی گزینه تایید کلیک کرده تا تراکنش ایجاد و در نهایت در حساب متامسک امضا خواهد شد. 

تایید تراکنش در هاپ پروتکل

در مرحله بعدی، مطابق با شکل بر روی گزینه ارسال کلیک کنید. 

تایید ارسال تراکنش

این نکته را در نظر داشته باشید که در صورتی در کیف پول، در شبکه پلی گان توکن matic موجود باشد، در این صورت می توانید هزینه انتقال را پرداخت کنید. بعد از تایید تراکنش در متامسک، پنجره ای باز می شود که مدت زمان تقریبی انتقال را نشان خواهد داد. در نهایت بعد از 5 دقیقه می توانید رمزارز خود را در شبکه مشاهده کنید. 

انتقال نهایی اتر

کلام آخر 

هاپ پروتکل در تلاش است که رول آپ های بیشتری را اضافه کند تا از این طریق فعالیت های بین زنجیره ای بدون هیچ مشکلی انجام شود. در حال حاضر، در این صورت می توانید ارزهای دیجیتال خود را از طریق این پل از لایه اول به لایه دوم و بالعکس منتقل کنید. راهکارهایی لایه دوم و زنجیره های جانبی می تواند منجر به افزایش مقیاس پذیری اتریوم شود. با وجود پلن های بیشتر، این اطمینان ایجاد خواهد شد که دارایی های ما در شبکه مذکور باقی نمی مانند. 

در این باره بیشتر بخوانید