1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. بلاکچین
  4. بلاک چین سبز چیست؟
بلاک چین سبز چیست؟
بلاک چین سبز چیست؟

در دنیایی که روز به روز فناوری در آن گسترش پیدا می کند، پدیده ای مانند بلاک چین از اهمیت بالایی برخوردار است. بلاک چین بیشتر به دلیل استفاده در ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین و هنرهای دیجیتال مانند NFT شناخته شده است. با این حال، کاربردهای آن بسیار فراتر از دنیای مالی به حساب می آید. با افزایش نیاز به پایداری محیطی، شکل جدیدی از بلاک چین ظهور کرده است که امروزه تحت عنوان بلاک چین سبز آن را می شناسیم. بلاک چین سبز موضوعی است که در آینده تاثیر زیادی بر دنیای ما و محیط زیست خواهد گذاشت.

آشنایی با بلاک چین سبز

بلاک چین سبز چیست؟

بلاک چین سبز که به عنوان بلاک چین پایدار یا سازگار با محیط زیست نیز شناخته می شود، به استفاده از فناوری بلاک چین با تمرکز بر به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی آن اشاره دارد. شبکه‌های بلاک چین سنتی، مانند شبکه‌هایی که در ارزهای دیجیتال مانند بیت‌ کوین استفاده می‌شوند، به دلیل مصرف انرژی بالا و ردپای کربن، به دلیل قدرت محاسباتی مورد نیاز برای استخراج و اعتبارسنجی تراکنش‌ها، شناخته شده‌اند. بلاک چین سبز با استفاده از مکانیسم‌های اجماع کارآمدتر، مانند اثبات سهام (PoS) به جای اثبات کار (PoW) که در بیت‌ کوین استفاده می‌شود، به این نگرانی‌های زیست‌ محیطی رسیدگی می‌کند. PoS به شرکت‌کنندگان شبکه اجازه می‌دهد تا تراکنش‌ها را اعتبارسنجی کنند و بلاک‌های جدیدی را بر اساس تعداد کوین هایی که در اختیار دارند، ایجاد کنند؛ نه اینکه بر کار محاسباتی تکیه کنند.

علاوه بر این، طرح‌های بلاک چین سبز ممکن است منابع انرژی تجدیدپذیر را برای تقویت شبکه‌های بلاک چین، ارتقاء سخت‌افزار با انرژی کارآمد و ایجاد مکانیسم‌هایی برای جبران انتشار کربن مرتبط با عملیات بلاک چین کشف کنند. هدف بلاک چین سبز پایدارتر کردن فناوری بلاک چین و کاهش اثرات زیست محیطی آن، همسو با تمرکز روزافزون جهانی بر پایداری و مبارزه با تغییرات آب و هوایی است.

شبکه های بلاک چین سنتی مانند بیت کوین به دلیل فرآیندهای انرژی بر خود شناخته شده اند. این در درجه اول به دلیل مکانیسم اجماع اثبات کار (PoW) است که برای تأیید تراکنش ها و حفظ بلاک چین به قدرت محاسباتی گسترده ای نیاز دارد. در مقابل، بلاک چین سبز به گونه ای طراحی شده است که از نظر انرژی کارآمد باشد و ردپای محیطی آن را کاهش دهد و در عین حال مزایای یک شبکه غیرمتمرکز و شفاف را ارائه دهد. دو رویکرد اصلی برای ایجاد یک بلاک چین سبز وجود دارد:

1. مکانیسم های اجماع جایگزین

اولین رویکرد شامل جایگزینی مکانیسم اجماع PoW با جایگزینی با انرژی کارآمدتر است. محبوب ترین در این میان اثبات سهام (PoS) است. به جای تکیه بر قدرت محاسباتی، PoS اعتبارسنجی ها را بر اساس تعداد توکن ها یا سهام آن ها تعیین می کند. این امر نیاز به فعالیت های معدنی پر انرژی را کاهش می دهد و مصرف کلی انرژی کمتر را تضمین می کند. دیگر مکانیسم‌های اجماع جایگزین عبارتند از: اثبات سهام، اثبات اختیار و اثبات سوختن که درجات مختلفی از کارایی انرژی را ارائه می‌دهند.

2. بهینه سازی طراحی بلاک چین

رویکرد دوم بر بهینه سازی طراحی خود بلاک چین تمرکز دارد. این را می توان از طریق شاردینگ به دست آورد که بلاک چین را به قطعات کوچکتر (یا خرده ها) می شکند تا بار پردازشی روی گره های جداگانه کاهش یابد. روش دیگر استفاده از تراکنش‌های خارج از زنجیره است که در آن تنها خلاصه‌ای از داده‌های تراکنش بر روی بلاک چین ثبت می‌شود و اندازه و انرژی مورد نیاز آن را کاهش می‌دهد.

آیا فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال می توانند سبز شوند؟

آشنایی با بلاک چین سبز

در سال های اخیر، بلاک چین ها به طور قابل توجهی بر بخش های مختلف کسب و کار تأثیر گذاشته اند. با این حال، ارزهای رمزپایه به دلیل ردپای کربن خود، نظرات بدی دریافت می کنند. تخمین زده می شود که بزرگترین ارز دیجیتال، بیت کوین، سالانه 150 تراوات ساعت انرژی مصرف می کند. این بیشتر از استفاده انرژی کشور آرژانتین است. با این حال، همه ارزهای رمزنگاری شده قدرتی نیستند. در حالی که برخی از ارزهای دیجیتال به ویژه ارزهای قدیمی تر از قدرت پردازش زیادی استفاده می کنند، گزینه های سبزتر بلاک چین سبز و کربن منفی نیز وجود دارد.

برای کسب اطلاعات در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

بسیاری از ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست از مدل اثبات سهام (PoS) استفاده می کنند؛ برخلاف مدل اثبات کار (PoW) که توسط سکه هایی مانند بیت کوین برای ایجاد بلوک ها و پیگیری وضعیت آن ها استفاده می شود. بلاک چین‌هایی که سازگار با محیط زیست هستند احتمالا به دلیل آگاهی روز افزون از نیاز به کاهش ردپای محیطی، محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند. فناوری بلاک چین به شدت بر چالش ها غلبه کرده است و پتانسیل سبز شدن را دارد. دلایل سبز کردن بلاک چین همیشه مهمتر از موانعی بوده که در این راه وجود داشته است. 

اهمیت بلاک چین سبز

مقداری انرژی به واسطه استخراج بیت‌ کوین و سایر بلاک‌ چین‌ های اثبات کار (PoW) مصرف می‌شود تا گره‌ها را در شبکه همتا به همتا تسهیل کنند تا در حین بروزرسانی دفتر کل مشترک استخراج، اجماع پیدا کنند. از آنجایی که هزینه انرژی تعیین کننده سودآوری درگیر شدن در استخراج ارزهای دیجیتال است، اغلب ماینرها (گره‌های شبکه P2P) به دنبال ارزان‌ترین منابع انرژی هستند که اغلب به نظر می‌رسد سوخت‌های فسیلی هستند. با توجه به آنچه گفته شد، نوآوری در طول سال‌ها به حدی پیشرفت کرده است که می‌توانیم ۱۰۰٪ بلاک چین و ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست داشته باشیم.

فناوری بلاک چین سبز یک نوآوری حیاتی است که به نگرانی های زیست محیطی مرتبط با شبکه های بلاک چین سنتی می پردازد و در عین حال مزایای تمرکززدایی، شفافیت و امنیت را حفظ می کند. با اتخاذ راه‌ حل‌های بلاک چین سبز، کسب‌وکارها و سازمان‌ها می‌توانند در عین سرمایه‌گذاری بر پتانسیل تحول‌آفرین فناوری بلاک چین، به آینده‌ای پایدار کمک کنند. همانطور که تکنولوژی به تکامل و بلوغ خود ادامه می دهد، بلاک چین سبز بدون شک نقش مهمی در شکل دادن به آینده دنیای دیجیتال ما خواهد داشت. اهمیت استفاده از آن به عنوان یک سرویس را نمی توان نادیده گرفت؛ زیرا به چندین موضوع مهم در دنیای امروز ما می پردازد که شامل موارد زیر هستند:

  • پایداری زیست محیطی: مصرف انرژی مرتبط با شبکه های بلاک چین سنتی مانند بیت کوین، نگرانی های قابل توجهی را ایجاد کرده است. فناوری بلاک چین سبز با کاهش ردپای کربن و مصرف کلی انرژی این شبکه ها، جایگزین پایداری را ارائه می دهد. با اتخاذ بلاک چین سبز، کسب و کارها و سازمان ها می توانند تعهد خود را به پایداری زیست محیطی نشان دهند و تاثیر خود را بر روی کره زمین کاهش دهند.
  • مقیاس پذیری و عملکرد: با افزایش تعداد کاربران و تراکنش ها در شبکه بلاک چین، فشار بر منابع آن نیز افزایش می یابد. فناوری بلاک چین سبز به بهبود مقیاس پذیری و عملکرد شبکه های بلاک چین با بهینه سازی طراحی آن ها و استفاده از مکانیسم های اجماع کارآمدتر کمک می کند. این تضمین می‌کند که شبکه‌های بلاک چین می‌توانند بدون به خطر انداختن سرعت یا کارایی، تراکنش‌های بیشتری را گسترش داده و انجام دهند.
  • گسترش برنامه ها: با تمرکز بر پایداری و مقیاس پذیری، بلاک چین سبز این پتانسیل را دارد که کاربردهای فناوری بلاک چین را فراتر از امور مالی و در سایر بخش ها گسترش دهد. این ها شامل مدیریت زنجیره تامین، نظارت بر محیط زیست، کشاورزی هوشمند و مدیریت انرژی است. با استفاده از بلاک چین سبز، این بخش ها می توانند از شفافیت، امنیت و عدم تمرکز فناوری بهره ببرند و در عین حال دوست دار محیط زیست باشند.

چرا استخراج ارز دیجیتال برای محیط زیست مضر است؟

معرفی بلاک چین سبز

فرآیند رایانه‌های موجود در شبکه همتا به همتا که در بروزرسانی یک دفتر کل مشترک (ماینینگ) اتفاق نظر پیدا می‌کنند، بلاک چین را به یک فناوری منحصربه‌فرد تبدیل می‌کند. قبل از ظهور، تنها راهی که رایانه‌های موجود در یک شبکه همتا به همتا می‌توانستند با هم همکاری کنند، تسهیل یک مقام مرکزی بود. با بلاک چین‌های اولیه به‌ ویژه بیت‌کوین و اتریوم، روشی که رایانه‌های موجود در شبکه‌هایشان به توافق رسیدند، با رقابت در هش کردن داده‌ها بود که فرآیندی انرژی‌بر بود. رایانه برنده، دفتر کل را از طرف بقیه به روز می کند. از آنجایی که رایانه برنده پاداش دریافت می کند، استخراج به یک فعالیت تجاری تبدیل شده است. از NFT (توکن‌های غیرقابل تعویض) گرفته تا ارزهای دیجیتال و سایر دارایی‌های دیجیتال، این فناوری جدید به یک پدیده جهانی تبدیل شده است. با این حال، مصرف انرژی هزینه است و پاداش آن درآمد است.

مانند هر شرکت تجاری دیگری، استخراج‌کنندگان انگیزه دارند تا هزینه‌های خود را پایین نگه دارند و یکی از راه‌های انجام این کار استفاده از ارزان‌ ترین انرژی است. اغلب ارزان ترین انرژی از سوخت های فسیلی تامین می شود که مقدار قابل توجهی گازهای گلخانه ای تولید می کنند. در همین حال، حتی زمانی که شبکه‌های بلاک چین از منابع انرژی سبز استفاده می‌کنند، می‌توانند بر ژنراتورها فشار بیاورند و انرژی را از سایر امکانات حیاتی بگیرند. در دراز مدت، این ممکن است روند گذار کل اقتصاد به بهره وری انرژی را آهسته کند.

برای آشنایی با خالق بلاک چین بر روی لینک کلیک کنید.

راه حل های پایدار برای فناوری بلاک چین سبز

فناوری بلاک چین سبز

حل مشکل انرژی برای مدتی دغدغه جامعه ارزهای دیجیتال بوده است. در همین حال، بدبین ترین ها همیشه پیشنهاد کرده اند که تقویت بلاک چین ارزشی ندارد. در همین حال، بسیاری دیگر از چندین روش برای تبدیل برنامه های بلاک چین به فناوری سبز استفاده کرده اند. اگر گروه دوم موفق شود، جهان از ویژگی‌های منحصر به‌فردی مانند تغییر ناپذیری دیجیتال با هزینه کمی برای محیط زیست، بهره می‌برد.

روی آوردن به منابع انرژی تجدیدپذیر

اکثریت جامعه کریپتو اذعان می‌کنند که شبکه‌هایی مانند بیت‌کوین که انرژی زیادی مصرف می‌کنند، می‌توانند در درازمدت به محیط زیست آسیب بزنند. از سوی دیگر، آن ها درک می کنند که مکانیسم اجماع اثبات کار، ارز دیجیتال را منحصر به فرد و بسیار ارزشمند می کند. برای پروژه‌های منحصربه‌فرد به‌ ویژه بیت‌ کوین، پذیرفته‌ شده‌ ترین راه‌ حل، فشار بر انتقال استخراج‌کنندگان از استفاده از انرژی سوخت‌های فسیلی به انرژی از منابع سبز بوده است. با این حال، برای موفقیت این امر، ممکن است مقرراتی در مورد استخراج اعمال شود. در واقع برخی از حوزه‌های قضایی مانند اتحادیه اروپا، در حال بررسی دستورالعمل‌هایی برای استخراج ارزهای دیجیتال انرژی بر است. در همین حال، اعضای جامعه بیت کوین در حال بررسی منابع انرژی سبز مانند فعالیت های آتشفشانی در السالوادور و انرژی زمین گرمایی در شرق آفریقا هستند.

استفاده از مکانیسم‌های اجماع اثبات سهام

پایدارترین راه حل برای مشکل مصرف بالای انرژی توسط بلاک چین، طراحی مکانیسم های توافقی است که به محاسبات هش قابل توجهی نیاز ندارد. یکی از این مکانیسم های اجماع اثبات سهام (PoS) است. با این پروتکل اجماع، رایانه‌ها برای نگهداری دفتر کل مشترک از طرف بقیه شبکه همتا به همتا بر اساس توکن‌هایی که در اختیار دارند و نه سرعتی که می‌توانند داده‌ها را هش کنند، انتخاب می‌شوند. این فرآیند به مقدار ناچیزی برق نیاز دارد و فشاری بر بازار انرژی وارد نمی‌کند و تا 60 درصد از تمام بلاک چین های فعال از پروتکل PoS استفاده می کنند. در همین حال، بقیه از نزدیک به 20 پروتکل اجماع دیگر استفاده می کنند که بیشتر آن ها به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز ندارند. در واقع، از بین تمام پروتکل‌های اجماع، اثبات کار تنها بر اساس مصرف انرژی است.

برای کسب اطلاعات در زمینه دوره دکس تریدینگ، بر روی لینک کلیک کنید.

دستیابی به انتشار خالص کربن صفر

با اثبات کار بلاک چین های در حال انتقال به منابع انرژی سبز مانند خورشیدی، زمین گرمایی، هیدروالکتریکی و آتشفشانی و اکثر بلاک چین ها با استفاده از مکانیسم اجماع که انرژی بر نیستند مانند PoS، صنعت بلاک چین می تواند به انتشار کربن خالص صفر برسد.

10 بلاک چین سبز برتر

10 بلاک چین سبز برتر

بر اساس میزان مصرف انرژی هر ارز دیجیتال، ما برترین بلاک‌ چین‌های سبز و کربن منفی را رتبه‌ بندی کردیم تا به شما کمک کنیم بدانید در کدام یک از آن ها می توانید سرمایه‌گذاری کنید. اکثر ارزهای رمزپایه موجود امروزه بر روی بلاک چین های سبز یا سازگار با محیط زیست وجود دارند. در زیر برخی از ارزهای رمزپایه که در این دسته قرار می‌گیرند آورده شده است:

IMPT

IMPT در فضای ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست به دلیل مبادله نوآورانه اعتبار کربن مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هر کسی می تواند اعتبارات کربن را معامله کند زیرا IMPT آن ها را به عنوان NFT در بلاک چین Polygon تنظیم کرده است. توکن IMPT در تمام معاملات بازار داخل اکوسیستم IMPT استفاده می شود. توکن IMPT را می توان برای خرید، فروش و مبادله اعتبار کربن استفاده کرد و به عنوان مبنایی برای بازار خود پایدار عمل می کند. کاربران می توانند از این اعتبارات کربن برای دریافت اعتبار برای تراکنش های معمولی استفاده کنند. بیش از ده هزار شرکت معروف از جمله نایک، سامسونگ و آمازون به IMPT پیوسته‌اند و بخشی از حاشیه سود خود را به ابتکارات ارزشمندی اختصاص داده‌اند. این نشان می دهد که کاربران IMPT توکن های IMPT را به عنوان غرامت برای خرید اقلام و خدمات از این مشاغل دریافت خواهند کرد.

الگورند

Algorand یکی از بلاک چین های سبز کربن منفی است که با اتریوم برای نشان دادن ارزش و تایید ارز رقابت می کند. بلاک چین آن بر اساس اثبات سهام خالص (PPOs) و قراردادهای هوشمند عمل می کند. الگورند تلاش می‌کند تا با ایجاد شبکه‌ای بدون انتشار کربن، بازی را در مورد پایداری بلاک چین تغییر دهد. هر تراکنش در شبکه Algorand از 0.0000004 کیلوگرم CO2 استفاده می کند. این بدان معناست که انرژی مورد نیاز سالانه تقریبا برابر با هفت خانوار متوسط است. علاوه بر این، جالب است بدانید این ارز دیجیتال با ClimateTrade، شرکتی که به کسب و کارها در پایدارتر شدن کمک می کند، مشارکت دارد.

هدرا

ارز بلاک چین سبز هدرا (HBAR)

هدرا هشگراف یک پلتفرم بلاک چین سبز است که به جای بلاک چین خطی سنتی از ساختار گراف غیر چرخه ای جهت دار (DAG) استفاده می کند. این الگوریتم اجماع Hashgraph را به کار می گیرد و توان عملیاتی بالا و مصرف انرژی کم را ارائه می دهد. این پلتفرم مقیاس پذیر و کارآمد انرژی می تواند از برنامه های کاربردی مختلفی از جمله مدیریت زنجیره تامین، مراقبت های بهداشتی و مالی غیرمتمرکز پشتیبانی کند.

یکی از معدود ارزهای دیجیتال سبز، هدرا، از الگوریتم جدید هشگراف به جای فناوری رایج بلاک چین استفاده می کند. این الگوریتم داده‌ها را به‌ جای بلوک‌ها در هش ذخیره می‌کند. با به کارگیری این استراتژی، استفاده از شبکه Hedera تسریع شده و کاربران بیشتری از آن استفاده می کنند. این بدان معنی است که Hedera بسیار مقیاس پذیر و از نظر زیست محیطی مسئولیت پذیر بوده و یک گزینه رقابتی برای بهترین سکه های اثبات سهام است. یکی از تمرکز اصلی Hedera ارائه کربن منفی و پایدار است. به همین دلیل است که تیم با شرکت اجتماعی برجسته Terrapass برای جبران کاهش کربن همکاری می کند. به عنوان مثال، این تیم در سه ماهه سوم سال 2022، 17 تن CO2، معادل رانندگی 3.7 خودروی سواری برای یک سال کامل، جبران خسارت خرید. با این استراتژی، هدرا می خواهد خود را به عنوان یکی از برترین بلاک چین های سبز کربن منفی معرفی کند.

کاردانو

کاردانو یکی از شناخته شده ترین بلاک چین های سبز است. Cardano یک محیط قابل برنامه ریزی برای مقابله با مسائل در دنیای واقعی است. کاردانو برخلاف اتریوم، برای پیوستن به شبکه، نیازی به استخراج سکه‌های جدید توسط کاربران ندارد. به همین دلیل، هر تراکنش تقریبا 0.5 کیلووات ساعت صرفه جویی می کند. به طور متوسط، کاردانو 0.01 درصد انرژی کمتری برای تراکنش مشابه بیت کوین مصرف می کند.

تزوس

بلاک چین سبز تزوس

تزوس از طریق اتحادهای برجسته در طول سال گذشته با منچستریونایتد و مک لارن ریسینگ، برندی را برای خود ایجاد کرده و به جلب توجه به این مفهوم جذاب بلاک چین کمک کرده است. تیم توسعه Tezos اخیرا جاه طلبی ها را در کنفرانس TezDev برجسته کرده است. آن ها قصد دارند شبکه ای بسازند تا در سال های آینده یک میلیون تراکنش در ثانیه (TPS) را انجام دهند. هر ماه، تیم Tezos حتی داده‌های دقیق انتشار گازهای گلخانه‌ای را برای بلاک چین ارائه می‌کند که روند کاهشی قطعی در انتشار را در طول زمان نشان می‌دهد. از آنجایی که شبکه تزوس سالانه به اندازه 17 نفر در سراسر جهان انرژی مصرف می کند، تزوس را می توان یک بلاک چین سبز پایدار و کربن منفی در نظر گرفت.

اتریوم

اتریوم یکی دیگر از سبزترین بلاک چین هایی است که باید از آن آگاه بود. برای مدت طولانی، اتریوم برای ایمن سازی شبکه به فرآیند ماینینگ پر انرژی معروف به اثبات کار (PoW) متکی بود اما اخیرا، اتریوم به روش اجماع اثبات سهام (PoS) تغییر یافته است که انرژی بسیار کمتری مصرف می کند. از آنجایی که این شبکه اکنون 99.9 درصد انرژی کمتری نسبت به قبل مصرف می‌کند، پیش‌بینی می‌شود که اتریوم ارز دیجیتال بعدی باشد. علاوه بر این، تیم اتریوم بر پایداری متمرکز است و از شبکه به عنوان یک بلاک چین سبز یاد می کند.

سولانا

یکی از معدود پروژه های ارز دیجیتال که هدف آن ارتقای خدمات ارائه شده توسط شبکه اتریوم است، سولانا نام دارد. سولانا نیز مانند اتریوم یک بلاک چین است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می کند و به عنوان پلتفرمی برای توسعه دهندگان NFT و برنامه های غیرمتمرکز (dApp) عمل می کند. با این حال، سولانا به دلیل مکانیسم اجماع متمایز خود، مقیاس پذیرتر است. از آنجایی که الگوریتم PoS و Proof-of-History را ترکیب می کند، شبکه Solana ظاهرا می تواند 65000 TPS را با کمتر از یک سنت در هر تراکنش مدیریت کند. سولانا را می توان یک بلاک چین دوستدار محیط زیست نیز در نظر گرفت زیرا یک تراکنش سولانا تنها 3290 ژول برق مصرف می کند که معادل کمتر از چهار جستجوی گوگل برای قرار دادن موارد در متن است.

چیا

بلاک چین سبز چیا (XCH)

شبکه چیا یک پلتفرم ارز دیجیتال در بلاک چین سبز است که از مکانیزم اجماع منحصر به فردی به نام اثبات فضا و زمان (PoST) استفاده می کند. Chia به جای تکیه بر استخراج انرژی بر، از فضای موجود دیسک برای اعتبارسنجی تراکنش ها استفاده می کند و مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. این امر چیا را به جایگزینی سازگار با محیط زیست برای ارزهای دیجیتال سنتی مانند بیت کوین تبدیل می کند. با توجه به مکانیزم اجماع متمایز استفاده شده توسط این بلاک چین، بسیاری از محققان فکر می کنند چیا یکی از ارزهای دیجیتال با بیشترین پتانسیل است. استراتژی «اثبات فضا و زمان» یکی از راهبردهایی است که تیم چیا به جای یک پروتکل PoW یا PoS ایجاد کرده است. این استراتژی تضمین می کند که Chia بیشتر در دسترس است و شبکه از کمترین انرژی ممکن استفاده می کند.

بلاک چین چیا ممکن است تراکنش‌ها را با استفاده از فضای خالی روی HDD و SDD از طریق اثبات فضا و زمان تایید کند. در این دستگاه‌های ذخیره‌سازی، کاربران شبکه 10 گیگابایت هش، نقشه‌بندی می‌کنند که سپس برای اعتبارسنجی بلوک‌ها استفاده می‌شود. به گفته وب سایت چیا، این رویکرد به این معنی است که شبکه تنها 0.16 درصد از مصرف انرژی سالانه بیت کوین را مصرف می کند.

SolarCoin

با توجه به تمرکز انحصاری خود بر انرژی خورشیدی، SolarCoin جایگاه مشخصی در لیست بلاک چین های سبز و کربن منفی ما دارد که برای محیط زیست بی ضرر هستند. Statista گزارش می دهد که بین سال های 2009 تا 2019، سرمایه گذاری های جهانی در فناوری های انرژی خورشیدی بیش از دو برابر شده است که جذابیت فزاینده این منبع انرژی را نشان می دهد. شرکت پشتیبان SolarCoin امیدوار است که با پرداخت توکن های SLR به مصرف کنندگان هنگام نصب پنل های خورشیدی، انرژی خورشیدی را کاملا رایگان کند. اصطلاح "Solarity" به زمانی اشاره دارد که هنگامیکه ارزش توکن های SLR از هزینه تولید انرژی خورشیدی بیشتر شود، تولید انرژی خورشیدی "رایگان" می شود.

پولکادات

پولکادات

اگرچه پولکادات به عنوان یکی از بی ثبات ترین ارزهای دیجیتال موجود شهرت دارد اما سرمایه گذاران به دلیل استراتژی کم مصرف آن همچنان از آن حمایت می کنند. Polkadot یک فناوری پیشرفته است که قابلیت همکاری بلاک چین را تشویق می کند. زنجیره رله، هاب مرکزی پروتکل، می تواند تراکنش های زنجیره های اطراف خود را پردازش کند. زنجیره های اطراف که همچنین به عنوان پاراچین شناخته می شوند، بلاک چین های ضروری با موارد استفاده خاص هستند. از آنجایی که زنجیره رله تمام تاییدیه ها را انجام می دهد، توسعه دهندگان این پاراچین ها می توانند به جای امنیت شبکه، تنها بر گسترش شبکه تمرکز کنند.

آینده بلاک چین سبز

با افزایش آگاهی از تاثیرات زیست محیطی شبکه های بلاک چین سنتی و تقاضا برای توسعه غیرمتمرکز اپلیکیشن، تقاضا برای فناوری بلاک چین سبز احتمالا افزایش خواهد یافت. انتظار می رود شرکت ها و سازمان های بیشتری راه حل های بلاک چین سازگار با محیط زیست را برای نشان دادن تعهد خود به پایداری و برآورده کردن انتظارات مشتریان و ذینفعان خود اتخاذ کنند. علاوه بر این، با رشد فناوری بلاک چین سبز، می‌توانیم منتظر نوآوری‌های بیشتر در مکانیسم‌های اجماع و تکنیک‌های بهینه‌سازی شبکه باشیم تا این شبکه‌ها را از نظر انرژی کارآمدتر و مقیاس‌ پذیرتر کنند. این امر موقعیت بلاک چین سبز را به عنوان یک فناوری ضروری برای آینده ای پایدار مستحکم می کند و توسعه برنامه های کاربردی جدید در صنایع مختلف را هدایت می کند.

در این باره بیشتر بخوانید