1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. بلاکچین
  4. شبکه‌ آکالا (Acala) چیست؟
شبکه‌ آکالا (Acala) چیست؟
شبکه‌ آکالا (Acala) چیست؟

شبکه آکالا (Acala) یکی از شبکه‌های مالی غیرمتمرکز به حساب می‌آید که روی شبکه‌ی بلاک چین پولکادات قرار دارد. شبکه‌ آکالا یکی از قطب‌ های دیفای شمرده می‌شود و خدمات بسیاری را به کاربرانش ارائه می‌دهد. به همین دلیل است که از ابتدای به وجود آمدن آن، عده‌ی زیادی از این پروژه استقبال کردند و هم‌اکنون بسیاری از تحلیلگران و سرمایه‌دارها مشغول فعالیت در آن هستند. این شبکه همچنین با شبکه‌ی اتریوم در تعامل است و سازگاری خوبی با دیگر بخش‌های بلاک چین دارد. این پروژه همچنین دارای یک توکن اختصاصی به نام ACA است که در صرافی‌های مختلف در دسترس قرار دارد و سرمایه‌گذاری‌ هایی روی آن انجام می‌شود.

اکوسیستم Acala شامل یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) است که توسط یک مدل بازار خودکار طراحی شده که به کاربران امکان میدهد توکن‌های DOT را برای LDOT به اشتراک بگذارند. LDOT به نوبه‌ی خود می‌تواند سرمایه گذاری شود، وام داده شود یا برای وثیقه کردن دلار آکالا (aUSD) که یک استیبل کوین الگوریتمی غیرمتمرکز بومی پولکادات است، استفاده شود.

جالب است بدانید مدیر ارشد تیم توسعه‌دهنده‌ی شبکه‌ آکالا، بت چن، در دانشگاه اوکلند و دوک تحصیل کرده و اعضای داخلی این پروژه، در لامینار فعالیت داشته‌اند. تیم Acala در تلاش هستند تا این فضا به مرکز مالی غیرمتمرکز و همه جانبه‌ی پولکادات تبدیل شود. همانطور که اشاره شد، این سیستم با اتریوم سازگار است و به همین دلیل، می‌تواند باعث دسترسی راحت‌ تر و امن‌ تری برای کاربران شود. تعامل یکپارچه‌ای که شبکه‌ آکالا با بلاک چین‌ های مختلف ایجاد کرده، قدرت زیادی به آن می‌دهد و رفته رفته افراد بیشتری به فعالیت در آن مشغول می‌شوند. توسعه‌دهندگان این سیستم مشغول آماده‌‌سازی و همکاری با پروژه‌های جدیدی هستند که در ادامه‌ی این مقاله به‌طور مفصل به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

آکالا و پروژه‌ی دیفای

معرفی شبکه‌ آکالا

در امتداد پیشرفت بلاک چین، به مرور زمان بخش‌های مختلفی از آن گسترده‌ تر می‌شوند و سرمایه‌گذارها به سمت این بازار جذب می‌شوند. یکی از این بخش‌ها که اخیرا مورد توجه زیادی قرار گرفته، دیفای (DeFi) نام دارد که به معنی امور مالی غیرمتمرکز است. این بخش از بلاک چین، خدماتی را ارائه می‌کند که به صورت غیرمتمرکز هستند و به همین منظور مزیت‌هایی در آن وجود دارد.

برای مثال، قراردادهایی که در آن شکل می‌گیرند، در قالب قراردادهای هوشمند هستند و معاملات در آن به صورت همتا به همتا اجرا می‌شوند. به دلیل امنیت بالا و محفوظ بودن اطلاعات کاربران، دیفای بسیار محبوب است. همچنین چون کنترل مستقیمی از سوی نهادها بر آن وجود ندارد، پروژه‌های داخل آن شفاف و امن هستند. پروژه‌های مختلفی در قالب دیفای مشغول فعالیت و پیشرفت هستند که یکی از آن‌ها، آکالا است. 

آکالا در حراج پاراچین نقش مهمی داشته و در بخش امور مالی غیرمتمرکز هم نفوذ بالایی دارد. این پروژه امکان استفاده از امکانات دیفای را برای شبکه‌ی پولکادات فراهم می‌کند و همین موضوع یکی از دلایل اصلی محبوبیت آکالا به شمار می‌رود. شبکه‌ی پولکادات به دلیل داشتن هزینه‌ ی کارمزد پایین‌تر و سرعت بالاتر نسبت به شبکه‌ی اتریوم، مورد توجه قرار گرفته و راه را برای کسانی که ترجیح می‌دهند سازگاری‌هایی با دیگر شبکه‌های بلاک چینی وجود داشته باشد، هموار می‌کند.

آشنایی با شبکه‌ آکالا

کاربردهای پروژه‌ی آکالا

عده‌ای عقیده دارند در آینده، Acala به پلی میان بلاک چین‌ های پولکادات و اتریوم تبدیل می‌شود و جای بیشتری در بازارهای مالی می‌گیرد. چون این سیستم از لحاظ مقیاس ‌پذیری با EVM اتریوم سازگار است، آینده‌ی روشنی از آن انتظار می‌رود. از سوی دیگر، دارایی‌ هایی که در آکالا پشتیبانی می‌شوند، به توکن‌های بومی محدود نیستند. در واقع، این سیستم از دارایی‌های دیجیتال دیگر بلاک چین‌ها مثل بیت کوین و اتریوم هم پشتیبانی می‌کند.

ماشین مجازی اتریوم به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند با دردسر کم، قراردادهای هوشمند را وارد شبکه‌ آکالا کرده و از خدمات این شبکه استفاده کنند. پروژه‌ی‌ Acala EVM برنامه‌ریزی روی زنجیره و فعالیت‌های اصلی برنامه‌های دیفای را امکانپذیر می‌کند. این قابلیت‌ها شامل وام‌ دهی ارز پایدار و معاملات غیرمتمرکز می‌شود. 

توسعه‌ دهنده‌های شبکه‌ آکالا این نوید را داده‌اند که امنیت شبکه و قابلیت‌ های پاسخگویی به حادثه را بیشتر خواهند کرد. در حالی که بیشتر حوادث نظیر باگ و هک کریپتو تنها می‌توانند اقلیت کوچکی از زیان‌ها را از طریق مراجعات قانونی یا بازپرداخت صندوق کلاه سفید جبران کنند؛ حادثه‌ای که برای aUSD Acala اتفاق افتاد، برعکس بود.

با استفاده از منابع فنی ارائه شده توسط معماری Acala و مدیریت زنجیره‌ای لایه‌‌ها، اکثریت ضرر جبران شد. البته، ناگفته نماند که کارهای بیشتری برای ایجاد نوآوری با اکوسیستم زنجیره‌ای متقابل برای پیش‌گیری از حادثه، پاسخ به حادثه، امنیت و قابلیت‌های نظارت می‌توان انجام داد و این یک اولویت برای مهندسان Acala خواهد بود. علاوه‌ بر این، توسعه‌دهندگان این سیستم ادعا کرده‌اند که به زودی قصد دارند فعالیت‌های بیشتری در مورد دیفای صورت خواهد گرفت و در ادامه، به کیفیت خدمات هم اضافه خواهد شد. 

آکالا و توکن‌ها

توکن‌ های آکالا

در حال حاضر یکی از استیبل کوین‌ های موجود در بلاک چین توسط Acala توسعه یافته و یکی از مزیت‌های شبکه‌‌ ‌آکالا شمرده می‌شود. aUSD نام این استیبل کوین بوده و ارزش هر واحد از آن برابر یک دلار آمریکا است. این کوین از شبکه‌ ی پولکادات و تکنولوژی سابستریت پشتیبانی کرده و قابلیت انتقال میان‌ زنجیره‌ای دارد. همچنین، aUSD مشابه استیبل کوین‌ های بیش‌ وثیقه‌ گذاری شده همچون دای (DAI) به حساب می‌آید. 

پروژه‌ ی آکالا دارای یک توکن بومی است که ACA نام دارد. این توکن در صرافی بزرگ بایننس و چندین صرافی مهم دیگر هم قرار گرفته و کاربران می‌توانند از امکانات و سود آن بهره ببرند. ACA همچنین برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ ها و اجرای قراردادهای هوشمند به‌کار گرفته می‌ شود. 

پروتکل‌ های هوما و هونزن

پروتکل هما نقدینگی را از طریق استراتژی سهام‌ داری تنظیم شده به صورت الگوریتمی تضمین می‌کند. با ایجاد یک استخر سهام در Acala Swap، هما دارایی‌های سهام را توکن می‌کند. به عبارت دیگر، این پروتکل به منظور ایجاد نقدینگی در شبکه ایجاد شده و از دارایی‌ های قفل شده برای این هدف استفاده می‌ کند. 

هونزن پروتکل استیبل کوین به شمار می‌آید و بسیاری از کارهای سیستم آکالا را ساده‌ تر می‌کند. استیبل کوین aUSD که توسط هونزن تامین می‌شود، به دلار آمریکا متصل است و توسط دارایی‌ های رمزنگاری شده از طریق یک سیستم موقعیت‌ های بدهی وثیقه (CDP) پشتیبانی می‌شود.

CDP‌ها ابتدا توسط MakerDAO و استیبل کوین دای آن، به‌عنوان راهی برای حفظ ثبات قیمت دارایی‌ های کریپتو به روشی غیرمتمرکز رایج شدند. وثیقه می‌تواند به هونزن در DOT یا دارایی‌ های پل شده مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) ارائه شود. همچنین، امنیت و پایداری پیشرفته‌‌ی پروتکل هونزن، توسط یک سرویس برنامه‌ ریزی خودکار به نام Off-Chain Worker ارائه می‌شود. Off-Chain Worker بر موقعیت‌های در معرض خطر انحلال نظارت می‌کند.

مزیت‌های پروژه‌ی آکالا

مزایای شبکه‌ آکالا

امنیت یکی از دغدغه‌های کلیدی کسانی است که در بازارهای مالی و دنیای بلاک چین فعالیت می‌کنند و دوست دارند با خیال راحت درآمدزایی کنند. Acala بخاطر زیرساخت‌ های قوی‌ ای که دارد، از حملات مختلف هکرها و افراد سودجو در امان است و به عبارتی، امنیت بالایی دارد. این پروژه مورد تایید پولکادات بوده و به خاطر پروتکل‌های مشترکی که دارد، بستر امنی به حساب می‌آید. علاوه‌ بر امنیت بالا، کارمزد تراکنش‌ ها در این شبکه پایین است. در مقایسه‌ با شبکه‌ های دیگر، قطعا کاربران ترجیح می‌دهند از پروسه‌ی ارزان‌ تری برای انجام شدن معاملات خود استفاده کنند.

برای آشنایی با رمزارزها و آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.

به عنوان شبکه‌ ی اقتصادی‌ ای که می‌توان در آن قراردادهای هوشمند ایجاد کرد، آکالا یک هاب نقدینگی پولکادات به حساب می‌آید. به همین دلیل دسترسی‌ ها به واسطه‌ ی این شبکه آسانتر شده و روز به روز به تعداد کسانی که در آن فعالیت‌های مالی انجام می‌دهند، افزوده می‌شود. به عبارت دیگر، سازگاری شبکه‌ Acala با دیگر بخش‌ های بلاک چین یکی دیگر مزیت‌ های آن شمرده می‌شود. از آنجایی که پولکادات قادر به تعامل با دیگر بخش‌ها است، این قابلیت باعث انتقال آسان و سریع انواع داده‌ها می‌شود. این ویژگی همچنین باعث شده تا خرید و فروش‌ها با استفاده از شبکه‌ آکالا بدون واسطه باشد. در ادامه می‌توانید لیستی از ویژگی‌های مثبت پروژه‌ی آکالا را مشاهده کنید.

  • دریافت و پرداخت وام بدون واسطه
  • کارمزد با قیمت پایین
  • انتقال درون زنجیره‌ای
  • امکان تعامل با دیگر بلاک چین‌ها
  • انجام فعالیت‌ها بدون واسطه
  • کمک به نقدشوندگی دارایی‌ ها
  • کاربردی در سیستم اتریوم
  • امنیت بالا
  • قابل اطمینان
  • امکان ایجاد قراردادهای هوشمند
  • حضور برنامه‌های غیرمتمرکز
  • بهبود برنامه‌های مالی با حضور دلار آکالا یا همان aUSD

مزایای شبکه Acala

اینطور که کارشناسان پیش‌ بینی می‌کنند، بخاطر پتانسیل‌ های بالای شبکه‌ Acala، به زودی این بستر به یکی از مهم‌ ترین و قدرتمندترین پروژه‌ های دنیای بلاک چین تبدیل خواهد شد. با وجود ویژگی‌ های چشم‌گیری که این سیستم دارد، توسعه دهندگان امیدوارند تا پروژه‌های سطح‌ بالاتری به آن اضافه شوند و آکالا گسترده‌ تر شود. در ادامه، قطعا میزان دسترسی‌ ها هم به این پروژه افزایش پیدا می‌کند و استفاده‌ های مختلف از آن راحت‌ تر خواهد شد.

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، شبکه‌ آکالا (Acala) یکی از رکن‌ های اصلی شبکه‌ پولکادات به حساب می‌آید و توکن‌ های آن هم اکنون برای فعالیت‌ های مختلفی، مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین پیش‌ بینی می‌شود فعالیت‌ های بیشتری در زمینه‌ی متاورس و وب 3 به واسطه‌ی پروژه‌ی آکالا اتفاق بیفتد. در حال حاضر، سرمایه‌گذاران مهمی از جمله پنترا کپیتال، ارینگتون کپیتال، کوین بیس ونچور، رپابلیک، پولی چین کپیتال و دیجیتال کارنسی گروپ به این پروژه کمک می‌کنند و باعث پیشرفت آن می‌شوند. 

در این باره بیشتر بخوانید