شاخص Miner Reserve

شاخص Miner Reserve شاخصی است که کل مقدار بیت کوین ذخیره شده در کیف پول همه ماینرها را نشان می دهد. وقتی ارزش این معیار کاهش می یابد، به این معنی است که ماینرها شروع به ارسال سکه های خود به مکان های دیگر (معمولاً به صرافی های ارزهای دیجیتال) کرده اند. چنین روندی، زمانی که طولانی شود، ممکن است به این معنا باشد که ماینرها شروع به تخلیه ارزهای دیجیتال خود کرده اند که این موضوع می تواند نشان از روند نزولی برای قیمت BTC و ارزهای دیجیتال باشد.

برعکس، زمانی که شاخص Miner Reserve افزایش می‌یابد، به این معنی است که ماینرها در حالت انباشتگی قرار دارند، زیرا سکه‌های خود را در کیف پول خود جمع می‌کنند. به طور طبیعی، این روند می تواند برای BTC و ارزهای دیگر صعودی باشد.

معرفی شاخص Miner Reserve

کاربرد شاخص Miner Reserve در تحلیل ارزهای دیجیتال

Miner Reserves طبیعت صعودی (بازار گاوی) یا نزولی را تعیین می کند. تعداد کل بیت کوین هایی که در حال حاضر در کیف پول ماینرها نگهداری می شوند با شاخص Miner Reserves نشان داده می شود.

در تحلیل ارزهای دیجیتال شاخص های متنوعی وجود دارد که میتوان با استفاده از آن قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را پیش بینی کرد. همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد شاخص Miner Reserve یکی از شاخص ها در تحلیل ارزهای دیجیتال است و قیمت ارزهای دیجیتال به طور مستقیم به این شاخص بستگی دارد. به طوری که شما می توانید با زیرنظر داشتن این شاخص به پیش بینی قیمت ارزهای دیجیتال بپردازید.

شاخص Miner Reserve تولید بیت کوین توسط ماینرها و استخراج کنندگان را زیر نظر می گیرد. ماینرها یکی از عوامل مهم و اثرگذار بازار هستند. بنابراین زیرنظر گرفتن آن ها می تواند به شما کمک کند تا در تحلیل روند بازار و پیش بینی قیمت بازار بهتر عمل کنید. 

تعداد بیت کوین محدود و در حدود 21 میلیون است و تاکنون بیش از 19 میلیون از آن استخراج شده است. بنابراین برای اینکه استخراج بیت کوین خیلی زود تمام نشود، سازنده بیت کوین از فرایند هاوینگ یا نصف کردن استفاده می کند که در آن در هر دوره 4 ساله، مقدار تولید بیت کوین های جدید به طور ناگهانی نصف می شود. هاوینگ، باعث می شود پاداش اهدایی به دستگاه های ماینر 50 درصد کاهش یابد. هدف هاوینگ کنترل تورم بیت کوین است.

شاخص Miner Reserve با زیر نظر گرفتن ماینرها به صورت دقیق و اینکه باتوجه به شرایط بازار تا چه حد می‌توانند در بازار فعلی به استخراج بیت کوین بپردازند، در روند پیش بینی قیمت بیت کوین اثرگذاری زیادی دارد.

کاربرد شاخص Miner Reserve در ارزهای دیجیتال

معرفی شاخص Miner Reserve

کاربرد شاخص Miner Reserve به اهمیت آن در پیش بینی قیمت ارهای دیجیتال برمیگردد. این شاخص به این دلیل که میزان تولید ارزهای دیجیتال در بازار را اندازه گیری می کند در تعیین و پیش بینی قیمت آن ها نیز موثر است. 

هرچه ماینرها تولید بیشتری داشته باشند میزان عرضه ارز در بازار بیشتر و در نتیجه قیمت آن کمتر می شود و برعکس زمانی که میزان استخراج کمتر و تعداد ارز در بازار نیز کمتر شود، درنتیجه قیمت آن بالا می رود.

بنابراین شاخص Miner Reserve در پیش بینی قیمت ارز دیجیتال موثر است. از سوی دیگر در تشخیص روند بازار ارزهای دیجیتال نیز از این شاخص استفاده می کنند آن هم به دلیل هم ‌روندی قیمت ارز دیجیتال با میزان تولید و ذخیره آن در کیف پول‌ها و صرافی‌ ها. فرض کنید تولید ارز دیجیتال بالا می رود، قیمت آن به دلیل افزایش عرضه، کاهش پیدا می کند، در نتیجه شاهد بازاری با روند نزولی هستیم. 

در حالت عکس نیز اگر تولید ارز توسط ماینرها کم شود، سرمایه گذاران اقدام به ذخیره و انباشت ارز مورد نظر می کنند و به دلیل کاهش عرضه، قیمت آن بالا رفته و شاهد بازاری با روند صعودی هستیم.

عوامل موثر در شاخص Miner Reserve

معیارهایی وجود دارند که در شاخص Miner Reserve اثرگذار هستند. برخی از آن ها عبارتند از:

تعداد استخراج کنندگان و ماینرها:

قبلا هم اشاره شد که هرچه تعداد ماینرها و در نتیجه تولید بیت کوین یا سایر ارزها بیشتر باشد، عرضه در بازار زیاد بوده و قیمت آن کاهش پیدا می کند. در نتیجه روند نزولی بازار (بازار خرسی) را شاهد خواهیم بود.

نوع و قدرت ماینرهای تولیدکننده:

این معیار یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار است. چراکه هرچه نوع و قدرت استخراج کنندگان بیشتر باشد و از قدرت بیشتری برخوردار باشند، می توانند تعداد ارز بیشتری ماین کنند.

هزینه استخراج:

یکی دیگر از عوامل موثر بر شاخص Miner Reserve، هزینه استخراج است. از زمان پیدایش بیت کوین وسایر ارزهای دیجیتال، هزینه استخراج (شامل هزینه دستگاه و هزینه برق دستگاه ماینینگ) نیز بالاتر رفته است. با بالارفتن هزینه دستگاه یا هزینه برق استخراج، افراد کمتری قادر به خرید و تولید برق می شوند، در نتیجه تعداد ارز کمتری تولید شده و باعث کمیاب شدن ارزی مانند بیت کوین می شود. در نتیجه روند قیمت آن بالا می رود.

وجود ارز در صرافی و کیف پول های ارزهای دیجیتال:

میزان ارز موجود در صرافی ها ممکن است با نوساناتی روبرو باشد. اما در حالت کلی تعداد ارز در صرافی بر قیمت آن به طور مستقیم اثرگذار است.

شاید بخواهید حالا که با شاخص Miner Reserve آشنا شدید از ان برای تحلیل روند قیمتی بازار استفاده کنید. برای دسترسی به این شاخص با ثبت نام در سایت کوین مارکت کپ یا کریپتوکوانت وارد این سایتها شوید.

عوامل موثر در شاخص Miner Reserve

در مرحله بعد ضمن انتخاب ارز مورد نظر خود وارد بخش تحلیل (Analysis) شوید.

بخش های شاخص Miner Reserve

روی قسمت See More Signals کلیک کرده و در قسمت سمت چپ Mining را انتخاب کنید.

بخش سیگنال ها

سپس Miner Reserve را انتخاب کنید. از اینجا می توانید به اطلاعات مورد نیاز در مورد تعداد ماینرها و میزان استخراج و تولید ارز مورد نظر خود دست پیدا کنید.

در این باره بیشتر بخوانید