1. صفحه اصلی
  2. اخبار اقتصادی
  3. اتحادیه آفریقا به پذیرش هوش مصنوعی در کشورهای عضو، چراغ سبز نشان داد
اتحادیه آفریقا به پذیرش هوش مصنوعی در کشورهای عضو، چراغ سبز نشان داد
اتحادیه آفریقا به پذیرش هوش مصنوعی در کشورهای عضو، چراغ سبز نشان داد

هدف این استراتژی پیگیری سریع توسعه و پذیرش هوش مصنوعی در آفریقا، ایجاد نوآوری و رشد در این قاره است.

شورای اجرایی اتحادیه آفریقا (AU) استراتژی هوش مصنوعی قاره ای را تصویب کرده است که پذیرش هوش مصنوعی را در بخش های عمومی و خصوصی در میان کشورهای عضو ترویج می کند. این استراتژی در یک سند منتشر شده در وب سایت AU در ماه آگوست اعلام شد. استراتژی هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به طور رسمی در خلال چهل و پنجمین جلسه عادی شورای اجرایی اتحادیه اروپا بین 18 و 19 جولای در آکرا، غنا به تصویب رسید. هدف آن مهار هوش مصنوعی برای توسعه قاره و رفاه مردم آن است، این استراتژی چندین توصیه کلیدی را تشریح می کند که شامل ایجاد یک محیط سخت افزار و نرم افزار یکپارچه است که برای بارهای کاری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای تسهیل پردازش و استقرار داده‌ها طراحی شده است.

این استراتژی همچنین بر ایجاد سیستم های حکمرانی هوش مصنوعی، ترویج پذیرش هوش مصنوعی در بخش عمومی و ادغام هوش مصنوعی در بخش های کلیدی که در دستور کار 2063 اتحادیه AU و اهداف توسعه پایدار سازمان ملل آمده است، تاکید می کند. این استراتژی همچنین پذیرش هوش مصنوعی توسط بخش های خصوصی را تشویق می کند و هدف آن ارتقای محیطی برای استارت آپ های هوش مصنوعی و اطمینان از در دسترس بودن مجموعه‌های داده با کیفیت بالا است. علاوه بر این بر اهمیت ارتقای توسعه مهارت‌های هوش مصنوعی، تقویت تحقیق و نوآوری و اجرای اصول اخلاقی هوش مصنوعی که به فرهنگ و ارزش‌های آفریقا احترام می گذارد، تاکید می کند.

سایر زمینه های تمرکز کلیدی شامل ایجاد استانداردهای فنی برای ایمنی و امنیت هوش مصنوعی، تسریع سرمایه گذاری در هوش مصنوعی، افزایش همکاری های منطقه ای و تقویت مشارکت آفریقایی در حکمرانی جهانی هوش مصنوعی است. این استراتژی یک دوره اجرایی پنج ساله را از 2025 تا 2030 ترسیم می کند که به دو مرحله تقسیم می شود. مرحله اولیه که سال‌های 2025-2026 را پوشش می دهد، اولویت بندی با ایجاد چارچوب های حاکمیتی، توسعه استراتژی های هوش مصنوعی ملی، بسیج منابع و افزایش ظرفیت ها در اتحادیه اروپا، جوامع اقتصادی منطقه ای، آژانس‌های تخصصی و کشورهای عضو است.

فاز دوم از 2027 تا 2030، بر اجرای عملی پروژه‌ها و ابتکارات حیاتی که در استراتژی مشخص شده‌اند تمرکز دارد. از ماه جولای، تنها شش کشور آفریقایی الجزایر، بنین، مصر، موریس، رواندا و سنگال استراتژی های هوش مصنوعی مستقلی را توسعه داده اند. سایرین مانند کنیا، آفریقای جنوبی و اوگاندا در حال ادغام هوش مصنوعی با فناوری های نوظهور مانند بلاک چین هستند. با این حال، کشورهایی از جمله اتیوپی، غنا، کنیا، موریتانی، مراکش، نیجریه، آفریقای جنوبی، تانزانیا، تونس و اوگاندا پیشرفت قابل توجهی در تعریف سیاست های هوش مصنوعی و ایجاد مچسساتی برای پیشبرد توسعه هوش مصنوعی داشته اند.