1. صفحه اصلی
  2. مقالات ارز دیجیتال
  3. تحلیل تکنیکال
  4. انواع روش های پرایس اکشن
انواع روش های پرایس اکشن
انواع روش های پرایس اکشن

در این مقاله می خواهیم به مقایسه انواع روش های پرایس اکشن بپردازیم. پرایس اکشن یکی از روش های نوین معامله گری در بازارهای مالی است که تحلیلگران برای بررسی موقعیت ورود به بازار از این استراتژی استفاده می کنند. استراتژی پرایس اکشن برای تحلیل وضعیت نمودار و دریافت سیگنال های ورود و خروج، از داده های قیمت استفاده می کند. از جمله اهداف اصلی پرایس اکشن، پیش بینی روند آتی بازار و یافتن نقاط احتمالی بازگشت به بازار است. کاربرانی که از این استراتژی استفاده می کنند، ممکن است تحلیل های پرایسی آنها، دارای حداقل خطا و تاخیر زمانی باشد. 

روش پرایس اکشن در معاملات چیست؟

پرایس اکشن در معاملات چیست؟

معاملات پرایس اکشن استراتژی است که به پیش بینی حرکات بازار با شناسایی الگوها یا "سیگنال ها" در حرکات قیمت یک بازار اساسی کمک می کند. پرایس اکشن در معاملات، عملکرد یک اوراق بهادار، شاخص، کالا یا ارز را تجزیه و تحلیل می کند تا پیش بینی کند که در آینده چه کاری ممکن است انجام دهد. اگر تجزیه و تحلیل پرایس اکشن به شما می گوید که قیمت در شرف افزایش است، ممکن است بخواهید یک موقعیت خرید (لانگ پوزیشن) داشته باشید، یا اگر معتقدید که قیمت کاهش می یابد، ممکن است معامله شورت (short) را انتخاب کنید.

درک معاملات پرایس اکشن شامل بررسی الگوها و شناسایی شاخص‌های کلیدی است که ممکن است بر سرمایه‌گذاری شما تأثیر بگذارد. تعدادی از روش‌های مختلف پرایس اکشن وجود دارد که بسیاری از معامله‌گران برای پیش‌ بینی حرکات بازار و کسب سود کوتاه‌مدت از آن‌ها استفاده می‌کنند.

اینکه در تحلیل پرایس اکشن، تنها از داده های قیمت استفاده می کند، به این خاطر است که براساس فرمول های ریاضی بر داده های قیمتی محاسبه می شوند پس وجود تاخیر هر چند کوچک نسبت به روند قیمت، غیر قابل انکار است. تنها نموداری که در روش پرایس اکشن، استفاده می شود، نمودار شمعی یا کندل استیک است.

الگوهای معاملاتی که در اصطلاح به آن، سیگنال یا ستاپ گفته می شود یکی از مهم ترین بخش های معاملاتی، پرایس اکشن است. چرا که این الگوها، این قابلیت را به کاربر می دهد تا قیمت بعدی را پیش بینی کنند. البته این نکته را در نظر بگیرید که الگوهای معاملاتی در بازار بسیار زیاد بوده که می توانید به راحتی انتخاب کنید. 

البته روش های مختلفی از تحلیل پرایس اکشن ال بروکس وجود دارد که از مجموعه این روش ها، می توان به پرایس اکشن ال بروکس، وودز، لنس و RTM اشاره کرد. در ادامه به بررسی و مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن می پردازیم، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. 

انواع الگوهای معاملاتی در پرایس اکشن

پرایس اکشن ال بروکس

پرایس اکشن ال بروکس از جمله مهم ترین استراتژی های معاملاتی است که از آن برای کسب سود در بازارهای مالی استفاده می شود که در این قسمت می خواهیم با بررسی ویژگی های آن برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، استفاده کرد. در تحلیل پرایس اکشن ال بروکس از چارت های پنج دقیقه ای، روزانه و یا هفتگی استفاده می شود. مزیتی که پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر تحلیل ها دارد این است که، نیازی به استفاده از نرم افزار خاصی برای تحلیل در این روش وجود ندارد. تنها ابزاری که برای پرایس اکشن مورد نیاز است، همان نمودارهای شمعی یا داده های قیمتی است. در حال حاضر روش پرایس اکشن ال بروکس، جزو بهترین روش های تحلیل بازارهای مالی است که برای کاربران مبتدی نیز مناسب است که می تواند به عنوان مزیتی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، در نظر گرفت. 

همان طور که گفته شد، پرایس اکشن ال بروکس جزو ابزارهای رایگان بوده که برای تحلیل با این روش، نیازی به استفاده از نرم افزارهای خاصی نبوده و می توان از کندل، نقطه یا هر نمودار دیگری استفاده کرد. کاربران بازارهای مالی می توانند از پرایس اکشن ال بروکس در بازارهای مالی مختلفی همچون فارکس، کالا و آتی استفاده کنند. می توان از پرایس اکشن در بازه های زمانی مختلف از یک دقیقه تا چند دقیقه تا تایم فریم های بزرگی استفاده کرد که جزو روش های کم ریسکی محسوب می شود. این روش در عین حال بسیار سریع بوده و معامله گر از طریق این روش می تواند به راحتی تحلیل خود را انجام دهد.

مزیت اصلی که پرایس اکشن ال بروکس در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، دارد این است که کاربر با استفاده از این استراتژی درصد موفقیت بالاتری دارد و می تواند بر اساس هیجانات و تصمیمات دیگر معامله گرها، کار خود را آغاز کرده و شروع به معامله کند. این نکته را در نظر داشته باشید که با استفاده از استراتژی پرایس اکشن، اقدام به معامله می کنند، همچنان در حال کسب درآمد از بازه های زمانی مختلفی هستند. استراتژی پرایس اکشن به گونه ای است که هیچ وقت از بین نمی رود و همیشه می توان به عنوان ابزاری برای تحلیل استفاده کرد.

پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر روش های پرایس اکشن، دقت بیشتری داشته، در نتیجه می توان تحلیل های دقیق تری داشت. تاخیرهای زمانی بسیار کمی که در این روش وجود دارد، این قابلیت را برای کاربر به همراه خواهد داشت تا با سرعت بیشتری متوجه تغییر روندهای قیمتی شود و نسبت به انجام معاملات خود تصمیم گیری کند. بازدهی که این روش در مقایسه با انواع روش های پرایس اکشن دارد، سودهای کلان است. به دلیل اینکه مبنای این روش، روند قیمتی بوده و داده های کاملا واقعی به همراه خواهد داشت. 

پرایس اکشن لنس بگز

مقایسه انواع روش های پرایس اکشن

روش دیگری از پرایس اکشن که در مقایسه انواع روش های پرایس اکشن، استفاده می شود، پرایس اکشن لنس بگز است که برای شناسایی رفتار بازارهای مالی و روندهای قیمت مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کارهایی که یک معامله گر باید انجام دهد، این است که به صورت مداوم بازار را تحلیل کند که در حال حاضر روش های مختلفی برای تحلیل در بازارهای مالی وجود دارد: تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی. روش پرایس اکشن لنس بگز که در این قسمت می خواهیم توضیح دهیم، جزو تحلیل تکنیکال محسوب می شود که از طریق آن، فرصت های اصلی در معامله به دست خواهد آمد. هدف اصلی معامله در جهت روند اصلی و مخالف ضعف در حرکات بازار است. در اصل استراتژی پرایس اکشن، به شناسایی روند ضعیف شده بازار گفته می شود که معامله گری در جهت عکس آن اتفاق می افتد.

سبک پرایس اکشن لنس بگز چیست؟

پرایس اکشن لنس بگز، نوعی استراتژی ارائه شده به سبک پرایس اکشن است که کاملا مبتنی بر تصمیم های معامله گر انجام می شود. در این استراتژی از سه تایم فریم استفاده می شود که در نهایت منجر به شناخت نوسانات در بازار مورد استفاده قرار می گیرد. از این تایم فریم ها می توان به تایم فریم بالاتر، میانی و پایین اشاره کرد. دیدگاهی که پرایس اکشن لنس بگز نسبت به بازارهای مالی دارد، آشنایی با ماهیت حرکات قیمت و شناسایی فرصت های معاملاتی است. در این روش پرایس اکشن، معامله گر خواهد آموخت که حرکات قیمت را در چهارچوب حمایت و مقاومت تحلیل کرده و برای حرکات آینده قیمت تدوین می شود و کاربران می توانند براساس این روند، متوجه شوند که در کجا فرصت های معاملاتی سودآور خواهد بود. 

مهم ترین مزیتی که از طریق استفاده از پرایس اکشن لنس بگز، می توان بدست آورد، این است که معامله براساس واقعیت بازار و ترکیبی از شرایط مختلف نشان داده می شود. از جمله این شرایط می توان به روند معاملات به سمت سود و ضرر را اشاره کرد. شرایطی که بازار به سمت ضرر حرکت می کند، باعث خروج معامله گر از معامله و در نهایت از بین رفتن حساب می شود. در استراتژی پرایس اکشن لنس، ممکن است در برخی از شرایط همچون تردید به سودمندی آتی معامله، از معامله صرف نظر کرده و در شرایطی که معامله به صورت سربه سر است، معامله را ببندد. به هر حال این ویژگی را می توان به عنوان مزیتی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، در نظر گرفت. 

روند بازارهای مالی در پرایس اکشن لنس بگز

بررسی انواع روش های پرایس اکشن

اصولی که در بازار مالی در مورد پرایس اکشن لنس بگز وجود دارد، این است که اغلب معامله گران در حال بازی هستند و درک درستی از شرایط بازار ندارند. به همین دلیل، شکست معامله گران در دستیابی به سود مستمر و موفقیت است. چرا که نمی توانند ماهیت حقیقی بازار را تشخیص دهند و درک درستی از بازار داشته باشند. 

حقیقتی که در بازار پرایس اکشن لنس بگز وجود دارد، این است که آن چیزی که درک کرده ایم، همان چیزی است که باور داریم. اغلب حقیقت عمیق تری وجود دارد که هنوز نمی دانیم یا آنچه تصور می شود، واقعیت است. همین موضوع در مورد معامله نیز وجود دارد. البته این مشکل وجود دارد که برخی از افراد درک درستی از شرایط بازار ندارند و تنها از شرایط بازار، فقط نمودارها را می بینند و بر این باور هستند که حرکت قیمت در نتیجه سیگنال الگوهای تحلیل تکنیکال و اندیکاتور است.

در صورتی که در شرایط اصلی بازار، معامله گران برمبنای سایه معاملات حرکت کرده و اغلب بدون هیچ گونه درکی از واقعیتی که در پشت این سایه ها قرار دارد، معامله می کنند. در صورتی که معامله گران توسط اندیکاتورها هیچ موفقیتی بدست نیاورند، در این حالت به دنبال اندیکاتورهای جدید با تنظیمات جدیدی بوده تا از طریق این اندیکاتورها معامله خود را انجام دهند. معامله ای از نظر پرایس اکشن لنس موفقیت آمیز است که براساس موقعیتی از قیمت ها باشد که بر مبنای سایه ها تشکیل شده اند. در اصل این سایه ها، اندیکاتورها و الگوها را تشکیل می دهند که می توان حرکت قیمت را تشخیص داد. 

اولین مرحله ای که کاربر در پرایس اکشن لنس با آن درگیر است: قیمت بوده و اینکه چگونه قیمت حرکت می کند؟ منظور از قیمت همان مبلغی است که خریدار و فروشنده برای انتقال محصول از فروشنده به خریدار بر روی آن توافق می کنند. یعنی قیمت تصمیم به خرید و فروش دو معامله گر می پردازد بنابراین حرکت قیمت تابعی از عرضه و تقاضا است. در بازارهای مالی فرآیند معامله دو طرفه بوده و این امکان وجود دارد که به صورت همزمان چندین خریدار و فروشنده برای انجام معامله در بازار وجود داشته باشند. بازارها، گروهی از معامله گرها هستند که هر یک براساس تمایلات نزولی یا صعودی، اقدام به معامله می کنند و این ممکن است موجب جریان سفارش نزولی و یا صعودی در روند بازار شود. معامله گرانی که با یک نگاه به نمودار، حرکات قیمت را فیلتر می کنند اعتقاد دارند که بازار همان حرکت قیمت است، در صورتی که در واقعیت چنین چیزی وجود ندارد. 

تحلیل بازار در پرایس اکشن لنس بگز چه هدفی دارد؟

تحلیل بازار در پرایس اکشن لنس بگز چه هدفی دارد؟

اعتقادی که پرایس اکشن لنس نسبت به بازار دارد، این است که بازار یک موجود عاطفی است و دلیل آن هم برمبنای تصمیمات معامله گران است. هدفی که پرایس اکشن لنس در بازارهای مالی دارد، افزایش آگاهی موقعیتی نسبت به شرایط کنونی قیمت بازار و حفظ تمرکز است. بدان معنا که نقاط ضعف و قدرت کنونی قیمت و حرکت آتی قیمت را حس کنند.

در پرایس اکشن لنس، ستاپ های معاملاتی مختلفی وجود دارد که منظور از ستاپ های معاملاتی، ترکیب چندین پارامتر در کنار یکدیگر برای درک درستی از شرایط بازار است. ستاپ های معاملاتی در پرایس اکشن لنس، از طریق شناسایی ضعف های موجود در روند فعلی قیمت و معامله گران گرفتار ایجاد می شود. پرایس اکشن لنس دارای ستاپ های معاملاتی مختلفی است که در ادامه به معرفی هر یک از این ستاپ ها می پردازیم:

ستاپ شکست ناموفق

ستاپ پول بک بعد از شکست

ستاپ تست حمایت و مقاومت

ستاپ پول بک بعد از شکست

ستاپ پول بک ساده در روند

ستاپ پول بک پیچیده در روند

با توجه به مطالبی که در مورد دو روش پرایس اکشن ال بروکس و لنس در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن ارائه شد، متوجه شدید که تمام تحلیل های ال بروکس از دقت بیشتری برخوردار بوده و برای تحلیل های خود از نمودار قیمت استفاده می کند. در صورتی که در پرایس اکشن لنس، با شناسایی نقاط ضعف و قوت بازار، جهت احتمالی روند مشخص خواهد شد. در واقع مسیر آینده بازار در مسیر قدرت و عکس آن در مسیر ضعف خواهد بود و تمامی ستاپ های معاملاتی که در پرایس اکشن لنس وجود دارد، بر این اساس طراحی شده است.

پرایس اکشن لنس بگز را به عنوان یکی از روش های تحلیل تکنیکال در نظر می گیرند که با استفاده از روش های تحلیل تکنیکال و شاخه پرایس اکشن ها، از طریق روند قیمت ها سعی در شناسایی وضعیت بازار و روند آینده قیمت ها دارد. در این روش، تریدر یاد می گیرد که چگونه حرکات قیمت را در چهار چوب حمایت و مقاومت تحلیل و بررسی داشته باشد و براساس آن مبنایی را برای حرکات آتی قیمت تدوین می کند و از این طریق مبنا را با داده ها و اطلاعات مربوط به بازار، بروزرسانی می کند. البته مزیتی که پرایس اکشن لنس بگز نسبت به دیگر اندیکاتورها دارد، در این است که معامله را براساس واقعیت بازارها نشان می دهد. 

پرایس اکشن RTM چیست؟

آشنایی با انواع روش های پرایس اکشن

از دیگر روش های پرایس اکشن که می تواند به تریدر یا معامله گر کمک می کند که سود بیشتری کسب کند، پرایس اکشن RTM است. در این قسمت می خواهیم از پرایس اکشن RTM، به عنوان روشی در مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده کرد. سرمایه گذاران بزرگ ارز دیجیتال از روش پرایس اکشن به عنوان یک روش برتر برای انجام معاملات خود استفاده می کنند. برای تحلیل با استفاده از روش پرایس اکشن RTM، نیازی به استفاده از هیچ اندیکاتوری نبوده و می توان به راحتی با استفاده از قیمت و بررسی روند گذشته توکن مورد نظر انجام داد. برای اینکه با روش پرایس اکشن RTM آشنا شوید، بهتر است در ابتدا با پرایس اکشن نوین آشنا شوید.

پرایس اکشن نوین به نوعی از پرایس اکشن گفته می شود که در تلاش است از طریق تحلیل الگوهای قیمتی، روند حاکم بر بازار که در برخی از مواقع به صورت تصادفی است را به روشی نوین به معامله گران آموزش دهد. بنابراین آن دسته از تریدرهایی که از طریق این روش، معامله می کنند، نسبت به دیگر تریدرها جلوتر بوده و می توانند تصمیمات بهتری بگیرند. سوئینگ ها یا همان نقطه عطف بالا و پایین و همچنین روند تثبیت، نمونه هایی از پرایس اکشن محسوب می شوند.

از روش پرایس اکشن نوین برای انواع سرمایه گذاری بلند مدت و کوتاه مدت با اهداف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در پرایس اکشن از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی شود و تنها از قیمت برای تحلیل و بررسی استفاده می شود. همان طور که گفته شد در پرایس اکشن از هیچ اندیکاتوری استفاده نمی شود و تنها واقعیتی که وجود دارد بررسی روند تغییرات براساس میزان عرضه و تقاضا، متغیر است و تنها فاکتوری که می تواند بر عرضه و تقاضا موثر باشد، همان قیمت است. 

پرایس اکشن RTM که از آن به عنوان روشی برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده می شود چه مزیتی نسبت به دیگر اندیکاتورها دارد را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.

اندیکاتورها تابعی از قیمت است، بنابراین مطالعه ریشه اصلی آن یعنی قیمت، بر مطالعه شاخه ای از روند قیمت ها، ارجحیت دارد. علت دیگری که می توان بر برتری اندیکاتورها نسبت داد، این است که اندیکاتورها با تاخیر همراه بوده و به همین علت، در روند انجام معاملات، تاثیر منفی گذاشته و موجب از بین رفتن ریسک به ریواردهای معامله خواهد شد. مثالی که می توان در این زمینه بیان کرد، ترید براساس کراس موینگ ها است. چون همیشه یک سیگنال دیر و بدون توجه به مارکت به شما نشان خواهد داد. در پرایس اکشن RTM با گره های معاملاتی و ناحیه های رنج سروکار داریم. این ناحیه های رنج به صورت دو الگوی کلی نمایش داده می شود. 

الگوی ادامه دهنده (TM)

الگوی برگشتی یا بازگشتی (QM)

این دو نوع الگوی قیمتی، به عنوان گره های معاملاتی محسوب می شوند. این نکته را در نظر داشته باشید که TM در تایم پایین تر شامل دو QM است و هر QM در یک تایم پایین از TM تشکیل شده است. 

اهمیت سطوح در پرایس اکشن به سمت RTM

اهمیت سطوح در انواع روش های پرایس اکشن

برای اینکه با اهمیت سطح پرایس اکشن در RTM که به عنوان مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن است آشنا شوید با یک مثال شروع می کنیم. فرض کنید دو سطح A و B دارید، در این صورت است که در سطح A دارای 400 هزار سفارش خرید و در سطح B دارای 280 هزار سفارش فروش هستیم. قیمت خود را با تشکیل گره های معاملاتی به سطح A می رساند و 400 هزار سفارش خرید را برمی دارد، در رسیدن به گره های معاملاتی که دارای 50 هزار سفارش هستند، آن ها را منصرف می کند. زمانی که به سطح B می رسد، چون 100 هزار سفارش خرید را مصرف کرده است، با 300 هزار سفارش خرید به سطح B می رسد، چرا که این سطح دارای 280 هزار سفارش است. بنابراین قیمت همه را منصرف کرده و با 20 هزار سفارش به روند خود ادامه داده تا اینکه به گره بعدی برسد. 

بررسی میانگین واقعی حرکت قیمت در پرایس اکشن RTM

فاکتور دیگر که در پرایس اکشن اثرگذار است، میانگین واقعی حرکت قیمت یا ATR است که یک اندیکاتور کاربردی است که در پرایس اکشن RTM مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این اندیکاتور می توان میانگین حرکت کندل های قبلی را محاسبه کرد و از این طریق توان بازار را تعیین کرد. برای درک بیشتر این اندیکاتور، یک مثال می زنیم.

یک کوهنورد را در نظر بگیرید که به صورت میانگین روزی 100 متر طی می کند تا در 10 روز به قله برسد. در صورتی که این فرد، 5 روز بیمار شود و نتواند صعود کند، در این حالت این فرد باید به صورت میانگین 200 متر طی کند تا به قله برسد. بنابراین با استفاده از میانگین حرکت کوهنورد، در تایم مشخص برای رسیدن به مقصد مشخص، محاسبه کرد. بنابراین با استفاده از فاکتور میانگین واقعی حرکت قیمت در پرایس اکشن، می توان میانگین حرکت کندل ها را محاسبه کرد. 

پرایس اکشن RTM در مقابله با پرایس اکشن Lance

تاکنون با دو روش پرایس اکشن لنس و RTM آشنا شدید، که از آن به عنوان مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن استفاده می شود اما اینکه کدام روش نسبت به دیگری بهتر است را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم. همانطور که گفته شد در پرایس اکشن لنس، تمامی تحلیل ها براساس روندهای قیمتی، امکان پذیر است. به همین دلیل است که از ستاپ های معاملاتی مختلفی برای بررسی روند حرکت قیمت استفاده می کند. چنانچه بخواهیم روش پرایس اکشن RTM، را نسبت به پرایس اکشن لنس مقایسه کنیم، می توان گفت که در پرایس اکشن لنس، برای بررسی روند بازار، کاملا منطق را در نظر گرفته و بر اساس روند قیمت، کاملا ستاپ های معاملاتش را ایجاد می کند، در صورتی که در RTM، تحلیل بدین صورت نیست.

به خاطر اینکه نسبت به پرایس اکشن لنس، ستاپ های معاملاتی بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد و به همین خاطر باید برای بررسی روند قیمت، باید نکات بیشتری را در نظر گرفت. نکته دیگری که برای استفاده از پرایس اکشن RTM، باید در نظر گرفت، این بوده که نیاز به مهارت بیشتری داشته و به همین خاطر است که، این روش مناسب معامله گران حرفه ای است. در صورتی که روش پرایس اکشن لنس، نیاز به مهارت چندانی نداشته و افرادی که تازه وارد این بازار می شوند، می توانند به راحتی از این روش استفاده کنند.

پرایس اکشن وودز در مقابل با دیگر روش های پرایس اکشن

یکی از روش های دیگر تحلیل پرایس اکشن که می توان از آن برای مقایسه جامع انواع روش های پرایس اکشن، استفاده کرد، پرایس اکشن وودز است. این نوع از پرایس اکشن کمتر شنیده شده و به همین علت است که طرفدار کمتری دارد. در حالت کلی، این روش پرایس اکشن نسبت به روش پرایس اکشن لنس، پیچیده تر بوده اما نسبت به روش پرایس اکشن RTM، پیچیدگی کمتری داشته و کامل تر است. در حالت کلی این روش دارای 6 ستاپ معاملاتی است که می توان برای بررسی روند قیمت مورد استفاده قرار داد اما در حالت کلی، روش پرایس اکشن ال بروکس نسبت به دیگر روش های معاملاتی پرایس اکشن، روش کامل تری است و به همین خاطر  طرفداران بیشتری دارد. 

در این باره بیشتر بخوانید