1. صفحه اصلی
  2. مقالات بورس
  3. تحلیل تکنیکال
  4. موفق ترین تحلیل برای خرید سهام
موفق ترین تحلیل برای خرید سهام
موفق ترین تحلیل برای خرید سهام

بیش از نیم قرن از عمر بازار بورس ایران می گذرد و در حال حاضر بخش بزرگی از مردم در این بازار فعالیت می کنند و همواره اصلی ترین دغدغه آن ها یافتن موفق ترین تحلیل برای خرید سهام بوده است. در واقع، فعالان بازار سرمایه ایران را می توان به دسته های مختلفی از جمله تحلیلگران تکنیکال، بنیادی و... تقسیم کرد که هر کدام از آن ها استراتژی های خاص خود را دارند و بر همین اساس، سرمایه گذاری های کوتاه مدت، میان مدت، بلندمدت، نوسانگیری و... را در دستور کار خود قرار می دهند. اما سوالی که پیش می آید این است که موفق ترین تحلیل برای خرید سهام و پیدا کردن شرکت های مناسب چیست و چگونه می توان این استراتژی را شناسایی کرد؟ اگر شما نیز در خصوص پاسخ این سوال کنجکاو هستید، توصیه می کنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

موفق ترین تحلیل برای خرید سهام را چگونه می توان پیدا کرد؟

پیدا کردن موفق ترین تحلیل برای خرید سهام

اگرچه ظاهر این سوال بسیار راحت است؛ اما پاسخ آن پیچیدگی های خاص خود دارد. در واقع همانطور که اشاره کردیم، هر کدام از فعالان حرفه ای بازار سرمایه، استراتژی های خاص خود را دارند و تجربه نشان داده است که اگر استراتژی معاملاتی هر فرد علمی باشد و آن را به طور منظم و دقیق اجرا کند، در بازه های بلندمدت می تواند نتایج خوبی را کسب کند.

از طرف دیگر، نمی توان یک نسخه کلی برای تمامی افراد فعال در بازارهای مالی در نظر گرفت؛ چراکه موضوع سرمایه گذاری یک تفکر مستقل است و افراد با توجه به اهداف خود در این بازارها تصمیم می گیرند. اما نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که کنترل برخی از پارامترهای مهم در بازار سرمایه می تواند نتایج خوبی را برای سرمایه گذاران به همراه بیاورد؛ به همین دلیل، در ادامه به برخی از عواملی که کنترل آن ها می تواند به شما در جهت رسیدن به موفق ترین تحلیل برای خرید سهام کمک کند، اشاره خواهیم کرد.

تحلیل بنیادی

اگر به دنبال یافتن موفق ترین تحلیل برای خرید سهام هستید، توصیه می شود که در ابتدا، وضعیت بنیادی آن را بررسی کنید و سپس به معامله سهام شرکت مورد نظر خود بپردازید. برای این کار می توانید یک واچ لیست سهام از شرکت هایی که وضعیت بنیادی مناسبی دارند، به وجود بیاورید و سپس از بین آن ها سهام مورد نظر خود را انتخاب کنید.

به عنوان مثال، برای شروع کار، واچ لیست سهامی را تشکیل بدهید که p/e شرکت های موجود در لیست مذکور، کمتر از 5 واحد باشد. بنابراین، ذهن شما مرتب می شود و فقط بر روی همین تعداد سهام باقیمانده که p/e زیر 5 واحد دارند، متمرکز می شود.

اخبار

بعد از اینکه شرکت های مدنظر خود را به لحاظ بنیادی و سودآوری بررسی کردید، بایستی اخبار پیرامون آن شرکت را مورد پردازش قرار دهید. توجه داشته باشید که اخبار بنیادی یک شرکت نقش تعیین کننده ای در سودآوری شرکت و همچنین نوسانات قیمتی آن دارد. بنابراین، اخبار منتشر شده پیرامون شرکت مورد نظر خود را هیچگاه دست کم نگیرید و اخبار مذکور را از منابع رسمی مانند سایت کدال و... پیگیری کنید.

تحلیل تکنیکال

تحلیل تکنیکال یکی از مراحل موفق ترین تحلیل برای خرید سهام

در خصوص موفق ترین تحلیل برای خرید سهام، تا اینجای کار متوجه شدیم که باید وضعیت بنیادی و اخبار پیرامون شرکت را بررسی کنیم. پس از پردازش این 2 مورد، نوبت به تحلیل تکنیکال می رسد؛ در این مرحله، وقتیکه شرکت مورد نظر خود را پیدا کردیم، باید قیمت آن را به لحاظ نموداری بررسی کنیم تا بهترین نقاط را برای خرید شناسایی کنیم. چراکه ممکن است یک شرکت به لحاظ بنیادی در وضعیت مطلوبی باشد؛ اما وقتیکه نمودار آن را بررسی می کنیم، متوجه می شویم که قیمت آن در نقطه پرریسکی قرار دارد و بهتر است که برای خرید فعلا صبر کنیم.

تابلوخوانی

مرحله چهارم موفق ترین تحلیل برای خرید سهام، موضوع تابلوخوانی است. تابلوخوانی به این معنا است که وضعیت ورود و خروج پول حقیقی و حقوقی، تعداد معاملات، خریدهای سهامداران عمده و... را که در تابلو معاملات مشخص می باشد را مورد بررسی قرار دهیم.

به عنوان مثال، فرض کنید که سهام یک شرکت پالایشی را به لحاظ بنیادی بررسی کرده ایم و نتیجه نیز مثبت بوده است و پس از بررسی اخبار پیرامون آن و پردازش نمودار قیمت شرکت مذکور، متوجه شده ایم که همه پارامترها برای خرید این شرکت مساعد است؛ اما وقتیکه تابلوی آن را بررسی کرده ایم، ورود و خروج پول سهامداران عمده وضعیت مساعدی ندارد؛ به همین دلیل، از معامله مذکور صرف نظر خواهیم کرد.

خرید پله ای

یکی دیگر از مراحل موفق ترین تحلیل برای خرید سهام، خرید پله ای است؛ در واقع وقتیکه سهام مناسب خود را پیدا کردیم، نباید تمامی سرمایه خود را به یکباره صرف خریدن آن کنیم؛ بلکه بایستی از استراتژی خرید پله ای استفاده کنیم و سرمایه در دسترس خود را در چندین پله مختلف خرج کنیم.

به عنوان مثال، پول خود را تبدیل به 5 پله می کنیم و در هرکدام از بخش های خرید خود، یک پله را استفاده می کنیم. با استفاده از این روش در بازارهای نزولی می توانیم میانگین قیمت خرید خود را بهبود بدهیم و پس از بازگشت بازار، سود بیشتری را کسب کنیم.

نکته: توجه داشته باشید که هرکدام از فعالان بازارهای مالی استراتژی معاملاتی خاص خود را دارند و نمی توان برای تمامی فعالان بازار، یک نسخه کلی به عنوان موفق ترین تحلیل برای خرید سهام در نظر گرفت. به عنوان مثال، ممکن است که برخی از فعالان بازار معتقد باشند که نوع دیدگاه و معاملات آن ها صرفا در نمودار قیمتی سهام شرکت ها خلاصه می شود و این تفکر را نیز نمی توان نقض کرد.

جمع بندی

موفق ترین تحلیل برای خرید سهام در بازار سرمایه

سرمایه گذاری در بازارهای مالی یک تفکر مستقل است و هر فردی می تواند به صورت شخصی و با استراتژی های مخصوص به خود، معاملات خود را انجام دهد. اما تجربه ها نشان داده است که اگر افراد از معیارهای دقیق و علمی برای معاملات خود استفاده کنند، می توانند نتایج خوبی را کسب کنند. در این مقاله در خصوص موفق ترین تحلیل برای خرید سهام صحبت کردیم و متذکر شدیم که اگر معامله گران از تمامی ظرفیت های تحلیل بنیادی، بررسی اخبار، تحلیل تکنیکال، تابلوخوانی و... استفاده کنند، در نگاه بلندمدت می توانند نتایج خوبی را به دست بیاورند.

در این باره بیشتر بخوانید